ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Ανεβάζουν ρυθμούς τα πολιτικά κόμματα

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-04-2012 στο www.haniotika-nea.gr



Στον παλμό της κάλπης ζουν κόμματα και υποψήφιοι βουλευτές και στον νομό Χανίων. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Ενωση Κεντρώων ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτια που θα κατεβάσουν στα Χανιά ενώ και στα υπόλοιπα κόμματα ανεβαίνουν οι ρυθμοί
εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ψηφοδέλτιο για τα Χανιά ανακοίνωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο με εργαζόμενους, γνωστούς για την κοινωνική τους δράση στα Χανιά.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει «ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής της επίθεσης που με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να διαμορφώσει την εναλλακτική λύση απέναντι στο σάπιο σύστημά τους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αντίσταση με στόχο την απλή επιβίωση, δένεται άρρηκτα με την επανάσταση με στόχο την αξιοβίωτη ζωή, τη δημιουργία και την ελευθερία». Παράλληλα αγωνίζεται για την αποδέσμευση από ευρώ - ΕΕ, το πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο, την αναδιανομή του πλούτου και τάσσεται υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.
Γαλανάκης Χρήστος:
Εχει σπουδάσει μηχανολόγος, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το κίνημα των "Αγανακτισμένων" και την "Κοινωνική Κουζίνα".
Καλιτσουνάκη Μαρία:
Ξενοδοχοϋπάλληλος, εργάζεται από το 2003 και συμμετέχει ενεργά στο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.
Λιοδάκης Ανδρέας:
Γιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικευόμενος γιατρός στην ΩΡΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Υπήρξε μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Ιατρικής "Γρηγόρης Λαμπράκης" και του πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο  και στην κατάργηση του άρθρου 16 το 2006 και το 2007.
Πιαγκαλάκης Γεώργιος: Πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών -Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών   εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος πολιτικός μηχανικός στα Χανιά. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης τα τελευταία χρόνια καθώς και ως μέλος του ΤΕΕ στα ζητήματα του κλάδου των μηχανικών με τους "Μαχόμενους Μηχανικούς".
Τσικνιά Μυρτώ:
Γεωπόνος, είναι υπ. διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης και έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτις και ερευνήτρια στο αντικείμενο της Γεωργικής Μηχανικής. Ζει, σπουδάζει και εργάζεται στα Χανιά τα τελευταία 3 χρόνια. Ως φοιτήτρια στο ΓΠΑ ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από σχήματα των ΕΑΑΚ και σήμερα ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια είναι εκλεγμένη γραμματέας του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών υπ. διδακτόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ρίζος Σεραφείμ:
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζει και εργάζεται στα Χανιά από το 2002. Από το 2010 είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης. Μέλος του Διοκητικού συμβουλίου  του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων με συνδικαλιστική δράση, δραστηριοποιήθηκε έντονα στο  κίνημα ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων κ.α..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων ξεκινάει πρόγραμμα εξορμήσεων στην περιφέρεια των Χανίων. Xθες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε Αποκόρωνα, Κίσαμο ενώ σήμερα Δευτέρα και ώρα 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του ψηφοδελτίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΚΚΕ
Το πρόγραμμα περιοδειών του κόμματος για σήμερα και αύριο γνωστοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.
Δευτέρα 23/4
•9:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής τη Μαρία Γιαννάκη, υποψήφια βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•11:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στο Λιμενικό Σώμα Χανίων, με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•18:30: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στην περιοχή των Παχιανών, με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•19:30: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στα χωριά: Καληδωνία, Νοχιά, Καρφιανά, Βασιλόπουλο, Αστρικα και Δελιανά, με επικεφαλής τους Γιώργο Νταγκουνάκη και Μαρία Γιαννάκη, υποψήφιους βουλευτές Χανίων του ΚΚΕ.
Τρίτη 24/4  
•09:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στις υπηρεσίες, Διεύθυνσης Γεωργίας, ΟΑΔΥΚ, Διεύθυνση Πρασίνου, Δασαρχείο, ΜΑΙΧ, ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•9:40: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με επικεφαλής τη Μαρία Γιαννάκη, υποψήφια βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•11:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.
•11:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στα καταστήματα της οδού Υψηλαντών, με επικεφαλής τους Νίκο Παπαντωνάκη και Νίκο Βουρλάκη, υποψήφιους βουλευτές Χανίων του ΚΚΕ.
•19:00: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στην περιοχή της Νέας Χώρας, με επικεφαλής τους Νίκο Βουρλάκη και Νίκο Παπαντωνάκη, υποψήφιους βουλευτές Χανίων του ΚΚΕ.
•19:30: Περιοδεία από κλιμάκιο του κόμματος στα χωριά: Αφράτα, Ροδωπού, Κολυμπάρι και Καμισιανά, με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ.


ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
«Η Ενωση Κεντρώων είναι το μοναδικό κόμμα που λέει ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομα τους, το μονδικό κόμμα που δεν χαρίζεται σε ξένα και ντόπια αφεντικά» τονίζει ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, υποψήφιος βουλευτής με την "Ενωση Κεντρώων" του Β. Λεβέντη στα Χανιά.
Το ψηφοδέλτιο της "Ενωσης Κεντρώων" που έχει ως έμβλημα την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ, αποτελείται από τους:
Γαλανάκη Θεμιστοκλή
Μανιμανάκη Αλέξανδρο
Ξεκουκουλωτάκη Χαράλαμπο
Χριστοφυλάκη Βασίλειο
«Οραμά μας είναι μία πατρίδα δημοκρατίας και δικαιοσύνης, μια χώρα χωρίς διακρίσεις και προνόμια, που εξασφαλίζει αξιοπρέπεια για τους αδυνάτους και επιβάλλει την τήρηση του νόμου στους ισχυρούς.
Μια από τις βασικές μας αρχές είναι η θέσπιση κοινωνικής σύνταξης 800 ευρώ μηνιαίως για όλους τους ανασφάλιστους και τους στερούμενους πόρων Ελληνες πολίτες.
Είμαστε υπέρ της συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων και κατά της κρατικής χρηματοδοτήσης των κομμάτων. Θέλεις να κάνεις πολιτική, να την κάνεις με τα χρήματά σου» σημειώνει ο κ. Ξεκουκουλωτάκης.


ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στην "ιστορική σημασία" των επικείμενων εκλογών αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης.
«Η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και η ψήφος του κάθε πολίτη είναι κρίσιμης και αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας» επισημαίνει ο κ. Βαλυράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το ζητούμενο στην παρούσα φάση της βαθειάς πανευρωπαϊκής κρίσης που βιώνουμε, είναι η θεσμική, κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση της χώρας μας».
Ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρθηκε στο «κλείσιμο της περιόδου της μεταπολίτευσης» και κάλεσε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι «από αυτές τις εκλογές θα προκύψει η πολιτική ηγεσία που θα διαχειριστεί την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από την πρωτοφανή κρίση που σήμερα απειλεί με γενικευμένη απαξίωση και απώλεια όλων όσων έχουμε επιτύχει τα χρόνια αυτά».
Ο κ. Βαλυράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για βελτίωση των πολιτικών συσχετισμών και την αλλαγή στάσης της Ε.Ε. απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα όπως και στην κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «με τις εκλογές αυτές θα καθορισθεί τόσο η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη ζώνη του ευρώ όσο και το επίπεδο ζωής, η κοινωνική συνοχή και το μέλλον των Ελλήνων για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον. Δεν είναι δυνατόν να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τώρα που αρχίζουν να δίνουν αισιόδοξη προοπτική».
Κατά τον κ. Βαλυράκη «το δίλημμα διαχωρισμού των πολιτικών δυνάμεων σε "μνημονιακές" και "αντιμνημονιακές" είναι επικίνδυνο και μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά.
Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει, σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή συνευθύνη και οφείλει να είναι η λύση και όχι το πρόβλημα.
Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί αυτή την κρίσιμη ώρα στην πορεία για την εκλογική κάλπη», καταλήγει ο κ. Βαλυράκης, «είναι το συμφέρον τόσο των απερχόμενων αλλά κυρίως των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, κλιμάκια με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, Βαγιωνάκη Βάλια, Κλωνιζάκη Μιλτιάδη και Πενταράκη Αλκιβιάδη θα επισκεφθούν σήμερα το απόγευμα το Νιο Χωριό, τις Καλύβες, τους Αρμένους και τον Στύλο.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι υποψήφιοι Βουλευτές Χανίων της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» Ιωάννης Κασσελάκης, Ιωάννης Κριαράς και Νικόλαος Τσαγκαράκης επισκεφθήκαν το περασμένο Σάββατο τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ευάγγελο Παρασύρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
Kατά την επίσκεψή τους έγινε ευρεία συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τη μικροεγκληματικότητα που έχει αποφέρει, όπως για το μεταναστευτικό αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία λόγω των περιστολών των δαπανών.
Οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον Αστυνομικό Διευθυντή τις ξεκάθαρες θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και στα θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας.
Χθες βράδυ, εξάλλου, ο συνδυασμός Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που αποτελείται από τους Γεώργιο Αρχοντάκη, Ιωάννη Κασσελάκη, Γεώργιο Κονταξάκη, Ιωάννη Κριαρά, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Νικόλαο Τσαγκαράκη, βρέθηκε στο Καστέλλι Κισάμου και μίλησε στους κατοίκους της περιοχής, για την πολιτική επικαιρότητα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αύριο Τρίτη, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΚΤΕΛ Χανίων, στο Αστυνομικό Μέγαρο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
Ο συντονισμός της προεκλογικής εκστρατείας σε παγκρήτιο επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το Σάββατο το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος στα Χανιά. Μέλη και φίλοι του κόμματος συζήτησαν με τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων Αντώνη Τροχαλάκη, τους τρόπους με τους οποίους το κόμμα θα έρθει σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Από σήμερα ξεκινάει η παρέμβαση της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ και από το εκλογικό της περίπτερο στην πλατεία της Αγοράς, που θα λειτουργεί καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες στηριζόμενο από υποψήφιους και φίλους του συνδυασμού.
Στόχος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η παραπέρα επαφή με τον κόσμο της πόλης, η παρουσίαση της συνεργασίας και η διακίνηση του προεκλογικού υλικού. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε κοντινές συνοικίες της πόλης.
Στο μρταξύ, αύριο Τρίτη θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.


ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Σύσκεψη με κόμματα για τις εκλογές
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κομμάτων, το βράδυ των Εθνικών Εκλογών της 6ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αύριο στις 9 το πρωί. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρακαλεί τα κόμματα για την παρουσία εκπροσώπων τους. Πληροφορίες στο Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων, κα Δαμιανάκη Κατερίνα, τηλ.: 2821340161.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.
Ωρες λειτουργίας γραφείων στα Χανιά
Τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στα Χανιά (Πλαστήρα 33 1ος όροφος Γεφυροπλάστιγγα) θα είναι ανοικτά καθημερινά, από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από 6:30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, ανακοίνωσε η ΔΗΜ.ΑΡ..
Το τηλέφωνο των γραφείων είναι: 28210 57671.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Ανεβάζουν ρυθμούς τα πολιτικά κόμματα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου