Κωσταντίνος Γύπαρης

Όπως δημοσιεύτηκε την 17-4 -2012 στο flashnews.gr

Γεννηθείς στην Ασή Γωνιά Χανίων το 1957, παντρεμένος με την Νέτα Τζαγκαράκη και πατέρας ενός αγοριού.

Κατάγεται από σημαντική ιστορική οικογένεια των Χανίων. Η οικογένειά του μνημονεύεται σε ιστορικά κείμενα της Κρήτης από τη Βυζαντινή εποχή με σημαντική προσφορά στον τόπο από τότε.

Απόφοιτος Λυκείου, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Ακολούθησε τραπεζική καριέρα και υπηρέτησε σε πολλά υποκαταστήματα του Νομού Χανίων. Υπήρξε Διευθυντής στα καταστήματα Παλαιόχωρας Σελίνου, Σούδας Χανίων, Καστελίου Κισάμου και υποδιευθυντής κεντρικού καταστήματος Χανίων. Μιλάει αγγλικά.

Μέλος της ΝΟΔΕ Χανίων. Πολλές φορές υποψήφιος νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος κατά το παρελθόν με τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά. Μέλος της ΔΑΠ, πρώην πρόεδρος της ΕΚΟ Τραπεζοϋπαλλήλων Χανίων, πρώην μέλος του εργατικού κέντρου Χανίων. Έπειτα από την εκλογή του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, δεύτερος σε ψήφους, το 2006 με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά με Νομάρχη το Γρηγόρη Αρχοντάκη, εκτελεί χρέη Αντινομάρχη και αναπληρωτή Νομάρχη. Έχει την ευθύνη στους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Σχολικής Στέγης.

Είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Είναι αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

Αντιπρόεδρος της Εταιρίας των Φίλων του Πολεμικού Μουσείου Χανίων.

Μέλος της Εταιρίας των Φίλων του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αντιπρόεδρος της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Χανιών.

Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ασή Γωνιάς.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΚΟ Τραπεζοϋπαλλήλων Χανίων, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκορώνου στην Αθήνα, αντιπρόεδρος του εθνικού σκοπευτηρίου Χανίων, μέλος Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, πρόεδρος του συλλόγου απεξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Χανίων κ.α.

Είναι συλλέκτης και κατέχει μια από τις πιο σημαντικές συλλογές νομισμάτων, βιβλίων και αντικειμένων που σχετίζονται με την Κρητική ιστορία και την παράδοση. Έχει πολυετή και πολυσχιδή δράση και προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς και συλλόγους για την προσφορά του στην ιστορία, την παράδοση και την κοινωνική του δράση.

Ως αναγνώριση της εθνικής προσφοράς του τιμήθηκε πρόσφατα με το Χρυσό Σταυρό των Ιπποτών του Τάγματος των Σταυροφόρων Ιπποτών του Παναγίου Τάφου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στα Ιεροσόλυμα.

Kallikrates Chania: Κωσταντίνος Γύπαρης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου