Ευτύχης Δαμιανάκης

Όπως δημοσιεύτηκε την 17-4 -2012 στο flashnews.gr
Ο Ευτύχης Δαμιανάκης γεννήθηκε στην Κάντανο Χανίων το 1950.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Από φοιτητής εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ανέπτυξε πλούσια δράση. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ήταν μέλος της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Βόννης.

Δικηγόρος Αθηνών από το 1977. Εργάσθηκε σε σημαντικές θέσεις του κρατικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με αντικείμενο το χειρισμό θεμάτων οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, εθνικής άμυνας, διοικητικής αποκέντρωσης, ιδιωτικών επενδύσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Έχει διατελέσει: Ειδικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εμπορίου (1983-88), Γενικός Γραμματέας Κρατικών Προμηθειών Υπουργείου Εμπορίου (1988-89), Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού και Αν. Υπουργού στα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών (1993-96), Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Εθνικής Άμυνας (1996-98) και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος (1998-2000).

Στις εκλογές του 2000, με την πρώτη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη Βουλευτής Χανίων (10.695 ψήφοι).

Κατά τη διάρκεια της τετραετούς κοινοβουλευτικής του θητείας (2000-2004) άσκησε πλούσιο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Ήταν ο εισηγητής της πλειοψηφίας σε πέντε κρίσιμα νομοσχέδια. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων: μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Παραγωγής και Εμπορίου.

Στις εκλογές του 2004, παρότι πέτυχε σημαντική αύξηση των ψήφων του (συγκέντρωσε 11.414), κατετάγη τρίτος και δεν εξελέγη, λόγω μείωσης του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά κατά 4%, με αποτέλεσμα την απώλεια μίας βουλευτικής έδρας.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ του Μαρτίου 2005 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου (21η θέση). Την περίοδο 2005-2008 ήταν μέλος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας και επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του 2007 πέτυχε νέα σημαντική αύξηση των ψήφων του (18.291), κατετάγη δεύτερος αλλά και πάλι δεν εξελέγη εξαιτίας της στρέβλωσης που προκάλεσε το εκλογικό σύστημα, με αποτέλεσμα στα Χανιά το ΠΑΣΟΚ με 44,7 % να εκλέξει ένα βουλευτή και η Ν.Δ. με 38,5 % τρεις.

Τον Μάρτιο του 2008 επανεξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (23η θέση) και με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του Κινήματος.

Είναι παντρεμένος με την Σταματίνα Χατοπούλου. Έχουν τρία παιδιά, τον Νίκο, τον Θεοδόση και τον Χρήστο.

Kallikrates Chania: Ευτύχης Δαμιανάκης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου