ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Κάλυψη με 12 ναυαγοσώστες

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με 12 ναυαγοσώστες σε ισάριθμα σημεία θα καλυφθούν αυτό το καλοκαίρι οι παραλίες του Δήμου Πλατανιά. Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την έγκριση της μελέτης και των όρων του διαγωνισμού για την ανάληψη του ναυαγοσωστικού έργου στις παραλίες του Δήμου. Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, σημείωσε πως: «Εχουμε κάνει περιορισμό και μείωση του κόστους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Καλύπτουμε τον ίδιο αριθμό των ναυαγοσωστικών πύργων, δώδεκα συγκεκριμένα, στο βόρειο παραλιακό μέτωπο από τον Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι. Πιθανά να καλύψουμε και έναν 13ο πύργο στον Ταυρωνίτη, παρότι δεν είναι χαρακτηρισμένο ως πολυσύχναστο σημείο κολύμβησης από το Λιμεναρχείο. Θα γίνει μια συνεννόηση με αυτόν που θα πάρει το έργο για το δίμηνο του Ιουλίου και Αυγούστου μήπως καλυφθεί και αυτή η περιοχή. Ηδη έχουμε κάνει εργασίες επισκευής στους πύργους και ευελπιστώ ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα ξεκινήσουμε».
Αναφορικά με τον χρόνο εργασίας των ναυαγοσωστών η σύμβαση προβλέπει κάλυψη και των τριών μηνών του καλοκαιριού, ενώ υπάρχει και πρόβλημα για την επέκταση της παραμονής τους στις παραλίες για ενάμιση μήνα ακόμα, αν αυτό απαιτηθεί (Σεπτέμβριος, αρχές Οκτωβρίου).
Το Δ.Σ. συζήτησε και το θέμα των υδρονομέων που θα προσληφθούν από τον Δήμο, το κόστος για τους οποίους έχει μειωθεί κατά 45 - 50% σε σύγκριση με πέρυσι.


Kallikrates Chania:ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Κάλυψη με 12 ναυαγοσώστες
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου