ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΜΑΛΟΥ-Κίνδυνος απένταξης

Όπως δημοσιεύτηκε την 19-05-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Πολύ κοντά στην απένταξη βρίσκεται το έργο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής του Ομαλού.
Ηδη αυτές τις ημέρες ο εργολάβος απομάκρυνε τον εξοπλισμό και τα μηχανήματά του καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε απώλεια υλικού, ενώ την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στο έργο.
Μετά την αρνητική απόφαση του Δήμου Καντάνου - Σελίνου στην πρόταση του περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Αρναουτάκη για ανταλλαγή της έκτασης που γίνεται η λιμνοδεξαμενή και ανήκει στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου με άλλη έκταση στην ίδια περιοχή που ανήκει στον Δήμο Πλατανιά, η Περιφέρεια προχώρησε τις διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση οι οποίες φαίνεται να 'πάγωσαν' λόγω των εκλογών. «Ως Υπηρεσία κάναμε πρόταση στο Υπουργείο να γίνει άμεσα αναγκαστική απαλλοτρίωση της έκτασης που καταλαμβάνει η λιμνοδεξαμενή από τότε δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Για την απαλλοτρίωση υπάρχει κονδύλι στο υποέργο εγκεκριμένο, περίπου 500.000 ευρώ για 80 στρέμματα. Ο εργολάβος έχει κάνει αίτηση για αποζημίωση λόγω καθυστερήσεων που δεν οφείλονται σε αυτόν και επειδή δεν έχει πάρει καμία απάντηση από το Υπουργείο. Το Υπουργείο λέει ότι δεν δικαιολογεί όλη την αποζημίωση του εργολάβου», αναφέρει η κα Δοξάκη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων.
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης άφησε αιχμές και σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά του Δήμου Καντάνου - Σελίνου. «Ο εργολάβος ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπει απόλυτα ο νόμος. Η Αυτοδιοίκηση θα      ακολουθήσει τον δρόμο που απαιτεί η ανάπτυξη του τόπου μας; Αυτό είναι το ερώτημά μου και το είπα στον φίλο μου τον δήμαρχο Καντάνου - Σελίνου ότι δεν μπορεί ένα έργο του μέλλοντος, ένα έργο που όλοι φωνάζουμε να γίνει, για  να αποθηκεύουμε νερό, να ακούει μια μειοψηφία που δεν θέλει να γίνει το έργο χωρίς να ξέρει γιατί δεν θέλει», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης.
Στη συνέχεια επεσήμανε πως «η Αυτοδιοίκηση δεν έχει στόχο να δουλεύει για να ξαναεκλεγεί αλλά να κάνει δουλειά και να μην χαϊδεύει αυτιά, να προχωρεί η ανάπτυξη, σεβόμενη πάντα το περιβάλλον.
Δεν έχω καταλάβει γιατί αντιδρούν κάποιοι από την Παλαιόχωρα για ένα έργο που γίνεται στο Λιβάδι του Ομαλού».
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη λιμνοδεξαμενή έχει ήδη εκτελεστεί έργο ύψους περίπου 1.5 εκατ. ευρώ.Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΜΑΛΟΥ-Κίνδυνος απένταξης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου