Στο Δήμο Χανίων η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-5 -2012 στο neatv.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών, ξεκίνησε από σήμερα,  η εξέταση μαστογραφίας στις γυναίκες του Δήμου, που το επιθυμούν, έπειτα από τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και ειδικότερα του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μέσω της διενέργειας δωρεάν εξέτασης μαστογραφίας δίνουμε προτεραιότητα στην εξέταση γυναικών με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος κάλεσε όσες γυναίκες το επιθυμούν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς είναι στο χέρι τους να προλάβουν, να μάθουν, να επωφεληθούν για το καλύτερο αγαθό, την υγεία τους.

«Με φόντο την κρίση η οποία μαστίζει την ελληνική κοινωνία,  η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα θέματα της δημόσιας υγείας, της προαγωγής και της πρόληψης της υγείας», τόνισε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι «με το σκεπτικό αυτό, ο Δήμος Χανίων, μέσω διαφόρων προγραμμάτων (Λαϊκό Πανεπιστήμιο, Επιμόρφωση Εθελοντών, Πρόληψη - Πρόταση Ζωής)  υλοποιεί ένα πλέγμα δράσεων προαγωγής και πρόληψης της δημόσιας υγείας, όπως οι μαστογραφίες, ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβήτη κλπ.».

«Θέλουμε να είμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα σε εκείνους με μικρότερη πρόσβαση στην πληροφορία ή τις υπηρεσίες υγείας, δίνοντας σε όλους ίσες δυνατότητες ενημέρωσης και πρόληψης» κατέληξε ο κ. Σκουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι,  η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται εντός των ορίων του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων έως και την Παρασκευή 1/6/2012, ακολουθώντας το εξής πρόγραμμα επισκέψεων:

*Δευτέρα 21/5 έως και Πέμπτη 24/5: Νεώρια, Παλιό Λιμάνι (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, 28213 41696).

*Παρασκευή 25/5, Δευτέρα 28/5: Νέο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ, 28213 41225).

*Τρίτη 29/5, Τετάρτη 30/5: Κουνουπιδιανά, (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 28210 09030).

*Πέμπτη 31/5 και Παρασκευή 1/6: Δαράτσο (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΔΑΡΑΤΣΟΥ, 28210 93225).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου