ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Στάση αναμονής

Όπως δημοσιεύτηκε την 06-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στάσης αναμονής για την εκπλήρωση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών ακολουθούν και οι φαρμακοποιοί των Χανίων που όπως και οι συνάδελφοί τους σε πανελλήνιο επίπεδο, συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους.
Μιλώντας στους Χανιώτες δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε πως «η διάθεση των φαρμακοποιών πανελληνίως είναι θετική για σταμάτημα της κινητοποίησης εφόσον δοθεί κάποια λύση στο θέμα της ρευστότητας των Φαρμακείων. Είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω γιατί καταλαβαίνουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες, οι οποίοι εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν και μια σοβαρότατη οικονομική κρίση».
Αναφορικά με τις εξελίξεις ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Υπουργού Οικονομικών ότι εντός της εβδομάδας υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν κάποια χρήματα «με τα οποία θα καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των φαρμακείων. Εφόσον υπάρχει αυτή η εξέλιξη, συμφωνήσαμε να βρεθούμε εντός της εβδομάδας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και να αποφασίσουμε να σταματήσουμε την κινητοποίηση».
Περιγράφοντας την κατάσταση των φαρμακείων στα Χανιά, ο κ. Βάμβουκας μίλησε για «τρομερή έλλειψη ρευστότητας που μας έχει εξαναγκάσει να πειθαρχήσουμε όλοι στο μέτρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει. Οπως θυμάστε, εδώ στα Χανιά πάντα κάναμε τη μέγιστη υπομονή αλλά φτάσαμε σε σημείο μηδέν. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας με σφραγισμένες επιταγές ή άλλοι που πρόκειται να σφραγιστούν το επόμενο διάστημα, να μπουν στον "Τειρεσία".
Η εξαγγελία του υπουργού που είναι ανεπίσημη, είναι ότι θα πληρωθεί το υπόλοιπο της δόσης του Μαρτίου και ο Απρίλιος, κάτι που είναι δύσκολο γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι.
Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί. Εχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Εφόσον γίνει αυτό, είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε άμεσα», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Στάση αναμονής
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου