ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-Τάξη στο ενετικό λιμάνι

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Σε αλλαγές στο θέμα της παρουσίας των ημερόπλοιων στο ενετικό λιμάνι Χανίων προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του μνημείου.
Με απόφασή του, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, τα ημερόπλοια πλέον δεν θα παραμένουν τις νυκτερινές ώρες στην Ακτή Τομπάζη, αλλά θα μπαίνουν στο κυρίως λιμάνι, ένα αίτημα που για χρόνια είχαν καταθέσει τόσο επαγγελματίες της περιοχής όσο και επισκέπτες του μνημείου των Χανίων.
«Η απόφασή μας ως Λιμενική Επιτροπή ήταν ομόφωνη αναφορικά με τη λειτουργία του λιμανιού για τα ημερόπλοια. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι στον χώρο που βρίσκεται μπροστά σχεδόν στην πλατεία Σιντριβανίου  είναι έντονος ο συνωστισμός και το βράδυ το πρόβλημα  είναι μεγάλο, γιατί το ενετικό λιμάνι είναι πρώτα από όλα ένα μνημείο», αναφέρει στα 'Χ.Ν.' ο κ. Νίκος Ξυνίδης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.
Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη, ήταν και αίτημα των Χανιωτών, αλλά και επισκεπτών του τόπου, να διευθετηθεί το θέμα με τα ημερόπλοια καθώς έκρυβαν τις νυκτερινές ειδικά ώρες ένα μεγάλο μέρος της λεκάνης του λιμανιού.
«Τα σχόλια του απλού κόσμου, που κάθε βράδυ κατέβαινε στο λιμάνι και έβλεπε αυτήν την εικόνα, που δεν ήταν η καλύτερη, ειδικά μάλιστα όταν είχαμε και τρικυμία, ήταν πολλά. Γι’ αυτό αποφασίσαμε αυτό να αλλάξει, ενημερώσαμε το Λιμεναρχείο και τους ιδιοκτήτες και ήδη έχουν ανταποκριθεί», αναφέρει ο κ. Ξυνίδης.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ημερόπλοιων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε:
• Να ζητήσει από το Λιμεναρχείο να διερευνήσει τη δυνατότητα διασποράς των ημερόπλοιων σε όλο το λιμάνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην είναι όλα μαζεμένα σε ένα μέρος του λιμανιού.
• Απαιτείται το βράδυ, μετά το τελευταίο τους δρομολόγιο, να μπαίνουν μέσα στο λιμάνι και όχι στην Ακτή Τομπάζη.
«Τους έχουμε ήδη χωροθετήσει τα σημεία όπου μπορούν να δένουν έτσι ώστε το λιμάνι να είναι καθαρό και ανοικτό για όλους», μας είπε ο κ. Ξυνίδης.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ
Την ίδια στιγμή, συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση φθορών στο τμήμα του λιμενοβραχίονα που ξεκινά από το Νεώριο Μoro και φτάνει μέχρι το Καρνάγιο. «Η εργολαβία εκτελείται αυτήν την εποχή. Στο τμήμα του λιμενοβραχίονα από το καρνάγιο ως το Νεώριο του Moro υπάρχουν φθορές και ζημιές και αυτές θα επισκευάσουμε έτσι ώστε να αποκτήσει και το τμήμα αυτό μια καλύτερη εικόνα. Ωστόσο, για την πλήρη αποκατάστασή του όπως ακριβώς έγινε στο τμήμα καρνάγιο -  Φάρος απαιτείται μια συνολική μελέτη αποκατάστασης προκειμένου να αναβαθμιστεί πλήρως και το τμήμα αυτό του λιμανιού μας», καταλήγει ο κ. Ξυνίδης.


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-Τάξη στο ενετικό λιμάνι
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου