ΚΙΝΗΣΗ “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ”-“Οχι” στην επέλαση τεράστιων μονάδων ΑΠΕ

Όπως δημοσιεύτηκε την 19-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την αντίθεσή της στην «έγκριση της επέλασης τεράστιων μονάδων ΑΠΕ χιλιάδων ΜW στο πλαίσιο του fast track», εκφράζει η Ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση Πολιτών 'Μια Κρήτη'.
Η έγκριση αυτή, όπως σημειώνει, «ισοδυναμεί με ρεσάλτο πειρατικών συμφερόντων μέσω σκοινιών - καλωδίων στο τοπίο μιας χωροταξικά ανυπεράσπιστης Κρήτης».
«Η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ επιμένει στην ανάγκη να σχεδιάσουν, μαζί η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικές κοινωνίες, τη σταδιακή απεξάρτηση απ' τα ορυκτά καύσιμα, χωρίς την προϋπόθεση της διασύνδεσης με το ηπειρωτικό σύστημα, με άξονες την εξοικονόμηση της ενέργειας, τη λελογισμένη διείσδυση ΑΠΕ βάσει χωροταξικών κριτηρίων και τη γενικευμένη χρήση ΑΠΕ μικρής κλίμακας για αυτοπαραγωγή.
Ο στόχος αυτός, φιλόδοξος και ρεαλιστικός, προστατεύει τα συμφέροντα των κατοίκων και τη φυσιογνωμία του νησιού, συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σουρεαλιστική εικόνα που προωθούν ανερμάτιστοι και ιδιοτελείς σχεδιασμοί που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε εργοστάσιο ΑΠΕ και να εγκαταστήσουν, στην πέριξ θάλασσα, διάσπαρτες εξέδρες άντλησης πετρελαίου.
Η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ θα σταθεί στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οργανώσεων των πολιτών που υπερασπίζονται τον πλούτο του νησιού, το τοπίο και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, τη γεωργία την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.
Προτείνει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση αυτή, ενώνοντας έτσι και προστατεύοντας τον τόπο και την κοινωνία».



Kallikrates Chania:ΚΙΝΗΣΗ “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ”-“Οχι” στην επέλαση τεράστιων μονάδων ΑΠΕ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου