ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Ξανά στις κάλπες αύριο

Όπως δημοσιεύτηκε την 16-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στις κάλπες προσέρχονται για δεύτερη φορά αύριο -μέσα σε 40 ημέρες- οι πολίτες και στα Χανιά, σε μια εκλογική διαδικασία που διαφοροποιείται σε σχέση με την 6η Μαΐου.
Οι εκλογές γίνονται με λίστα υποψηφίων και χωρίς σταυρό προτίμησης, άρα οι ψηφοφόροι θα ρίξουν απλά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους. Υπενθυμίζεται ότι στα εκλογικά τμήματα των Χανίων θα υπάρχουν ψηφοδέλτια 18 κομμάτων και συνδυασμών, με 72 υποψηφίους.
Αν κάποιος ψηφοφόρους δεν βρει το ψηφοδέλτιο του κόμματός του στο εκλογικό κέντρο, μπορεί να ζητήσει από τον εκλογικό αντιπρόσωπο ένα σφραγισμένο λευκό και στη συνέχεια να γράψει πάνω το όνομα του κόμματος.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ
Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Χανίων για την εκλογική διαδικασία και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν προκύψουν όπως επεσήμανε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ξυνίδης. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να παραλάβουν το εκλογικό υλικό από τον Δήμο Χανίων και σήμερα, από τις 8 έως τις 11 π.μ. Τα Κ.Ε.Π. την ημέρα των εκλογών θα παραμείνουν κλειστά.
Τα εκλογικά τμήματα στον Δήμο Χανίων είναι 144, εκ των οποίων 2 ειδικά και 2 ετεροδημοτών. Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας και με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους όπως και στις προηγούμενες εκλογές.
Τα εκλογικά τμήματα, όπως τόνισε ο κ. Ξυνίδης, θα παραμείνουν τα ίδια όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου καθώς και τα καταστήματα ψηφοφορίας εκτός από δέκα εκλογικά τμήματα της Χαλέπας Δημοτικής Ενότητας Χανίων.
Συγκεκριμένα, οι εκλογείς από το 255 έως και το 264 εκλ. τμήμα θα ψηφίσουν στο 13ο Δημοτικό Σχολείο οδός Π. Πρεβελάκη περιοχή Αμπεριά, αντί του 6ου Γυμνασίου (πρώην 8ου Γυμνασίου) οδός Μουντάκη περιοχή Αμπεριάς καθώς το 6ο Γυμνάσιο Χανίων χρησιμοποιείται ως Βαθμολογικό Κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012.

ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επισημαίνει ότι εκλογείς που έχουν στην κατοχή τους ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν σε αυτές τις εκλογές, διότι θα είναι άκυρα.
Ο λόγος είναι ότι ενώ στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου η σειρά των υποψηφίων ήταν αλφαβητική, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι με το σύστημα της λίστας, δηλαδή με τη σειρά που αναφέρονται στην απόφαση ανακήρυξης του Αρείου Πάγου.

ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά την επιτυχημένη γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο. Το ίδιο δήλωσαν και ο Γιάννης Σγουρός, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και ο Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. «Θα είμαστε για πρώτη φορά σε θέση να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα απ' άλλες φορές, λόγω και της καινούργιας εφαρμογής μέσω φαξ», δήλωσε μάλιστα ο κ. Σγουρός.
Τόσο ο υπουργός όσο και οι δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα εργαστούν για την άψογη διοργάνωση των εκλογών, ενώ ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «το Υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση
οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση».

ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.45 το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου στο 253o Εκλογικό Τμήμα Χανίων, που βρίσκεται στο 9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Σκρά 19), στη Χαλέπα.


Kallikrates Chania:ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Ξανά στις κάλπες αύριο
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου