ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Όπως δημοσιεύτηκε την 04-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Με σειρά εκδηλώσεων και εθελοντικών δράσεων γιορτάζεται αύριο και στον νομό Χανίων η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί:
? Αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 9:30π.μ. καθαρισμό της παραλίας στον Καλαθά και στον Αγιο Ονούφριο από πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης Κρήτης, εθελοντές του Δήμου Χανίων και προσωπικό της Υπηρεσίας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων. Στις 9:30π.μ. θα γίνει καθαρισμός της παραλίας στον Βλητέ από στρατιωτικό προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας.
Επίσης, στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό κινηματογράφο "Κήπος". Κατά τη διάρκειά της, θα γίνει η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κ.λπ.. Επίσης θα γίνει η βράβευση όσων συμμετείχαν  στον διαγωνισμό για τον "καλύτερο κήπο" ή το πιο "πράσινο μπαλκόνι".
? Το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 9π.μ. εθελοντικό καθαρισμό εκβολών του ποταμού Μορώνη - παραλία Σούδας σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.
? Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9 π.μ. δεντροφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς.
?Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8μ.μ., στο ΚΑΜ εκδήλωση "Ωδή στη Φύση", η οποία περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα σε επιμέλεια και παρουσίαση της κας Ζαχαρένιας Σημανδηράκη.
Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού σε περιοχές όλου του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για εξωραϊσμό κοινόχρηστων, εξωτερικών χώρων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες αυτού. Στο πλαίσιο αυτό, εργασίες σάρωσης, αποψίλωσης, ασβεστόχρωσης οδών και πλατειών και καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στις Στέρνες, στο Bαρύπετρο, στο Βαμβακόπουλο, στη Σούδα, στη Μάλαξα, στη Δρακόνα, στον Σταλό, στον Δαράτσο, στις Μουρνιές, στη Χαλέπα και στην Αμπεριά.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργανώνουν στις 9:30π.μ., δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο "Δράση στον τόπο μας για τον τόπο μας" για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη.
Η δράση περιλαμβάνει εθελοντικό καθαρισμό στην Κυανή Ακτή στις Καλύβες και στην Ακτή Καλυβάκι στη Γεωργιούπολη και άλλες παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις για τα παιδιά.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών και φυσικών περιοχών 'Καθαρίστε τη Μεσόγειο' με συντονιστή την ΜΚΟ 'Μεσόγειος ΣΟΣ'.

ΣΤΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσικαλαριών, με την ευκαρία της ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει εδκήλωση για το περιβάλλον αύριο στις 8μ.μ. στο στέκι νεολαίας του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο γεωπόνος Κώστας Οικονομάκης θα αναφερθεί στα βότανα της Κρητική γης. Επίσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ετήσιου διαγωνισμού του Συλλόγου για την ανάδειξη και βράβευση των ωραιότερων αυλών του χωριού μετά από την αξιολόγησή τους αισθητικά και περιβαλλοντικά από Επιτροπή Ειδικών.
Εξάλλου την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συμβολικός καθαρισμός της περιοχής από εθελοντές, και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Εμμ. Κουκλάκη στο τηλέφωνο: 6974032489.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ-Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου