Νέα παρέμβαση του Δ. Ηρακλείου στις Δυτικές Συνοικίες

Όπως δημοσιεύτηκε την 27-6 -2012 στο neatv.gr

 

Σε άλλη μια σημαντική παρέμβαση που αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και να ανακουφίσει την κυκλοφορία σε όλη την περιοχή των σχολών του ΟΑΕΔ στις Δυτικές Συνοικίες του Ηρακλείου προχωρά η Δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τα έργα μεγάλης διάνοιξης στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη με νέα χάραξη και ευρεία διαπλάτυνση του δρόμου που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 μέτρα.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καμπανό και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου βρέθηκαν σήμερα στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη η οποία με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναμένεται να αλλάξει εικόνα. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται να γίνει και ανάπλαση του δρόμου με τη δημιουργία πεζοδρομίων ,αστικού εξοπλισμού και φυτεύσεων σε όλο το μήκος του . Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της σχολής του ΟΑΕΔ αφού υπάρχει η πρόβλεψη για την κατασκευή πρώτα νέου εξωτερικού τοιχίου στο κτίριο και μετά η κατεδάφιση του παλιού ώστε να γίνει πράξη η διαπλάτυνση .

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ

Επίσης στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι και η κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου σε ένα δύσκολο κυκλοφοριακά σημείο λίγα μέτρα νοτιότερα που θα ενώνει τις οδούς Χριστομιχάλη Ξυλούρη ,Ηρακλή και Θερίσου πριν από την Γέφυρα του Αϊ Γιάννη Χωστού. Ήδη η μελέτη εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε η κυκλοφορία να ρυθμίζεται πλέον αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια για οδηγούς αλλά και πεζούς.

«ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΩΦΕΛΙΜΟ ΕΡΓΟ»

Στόχος μας δήλωσε ο κ. Κουράκης είναι να παράγουμε ουσιαστικό και ωφέλιμο έργο για το Δήμο και τους Δημότες και εφαρμόζοντας το σχέδιο πόλης να δημιουργούμε νέους δρόμους ,κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, πάρκα και πνεύμονες πρασίνου. Γι αυτό ,τόνισε , θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς το σχεδιασμό μας και την υλοποίηση των έργων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου