ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-«Που θα ψηφίσουμε»

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Από το Γραφείο Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου στον Νομό Χανίων θα παραμείνουν τα ίδια εκλογικά τμήματα όπως και στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου καθώς και τα ίδια καταστήματα ψηφοφορίας εκτός από δέκα εκλογικά τμήματα Χαλέπας, Δημοτικής Ενότητας Χανίων, Δήμου Χανίων.
Συγκεκριμένα από το 255 έως και το 264 εκλ. τμήμα, οι εκλογείς των παραπάνω τμημάτων θα ψηφίσουν στο 13° Δημοτικό Σχολείο οδός Π. Πρεβελάκη περιοχή Αμπεριά, αντί του 6ου Γυμνασίου (πρώην 8ου Γυμνασίου) οδός Μουντάκη περιοχή Αμπεριάς καθώς το 6° Γυμνάσιο Χανίων χρησιμοποιείται ως βαθμολογικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2012.
Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας και με τους ίδιους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, όπως και στις προηγούμενες εκλογές.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ψηφίσουν και οι γεννηθέντες το έτος 1994.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος και το π.δ. 26/2012 ΦΕΚ 57/Α και οι εκλογές θα διεξαχθούν με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που διεξήχθησαν και οι προηγούμενες της 6ης Μαΐου 2012 (δηλαδή με τις μεταβολές έως και 29/2/2012). Εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:
? Οσοι έχουν υπερβεί το 70° έτος της ηλικίας τους.
? Οσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
? Οι εκλογείς, που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπληρώσεως σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του αριθμού των σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας.
? Ακόμα και για διαφόρους εξαιρετικούς λόγους όπως π.χ. λόγους υγείας κ.λπ.
Τέλος, επισημαίνεται ότι στις προσεχείς εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι εκλογείς θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο που επιθυμούν χωρίς σταυρό προτίμησης με βάση το σύστημα της λίστας.



Kallikrates Chania:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-«Που θα ψηφίσουμε»
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου