ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Εξι περιστατικά πνιγμών αντιμετώπισαν οι ναυαγοσώστες

Όπως δημοσιεύτηκε την 18-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Εξι περιστατικά πνιγμών αντιμετώπισαν προχθές με απόλυτη επιτυχία και -για μια ακόμα φορά- με αυτοθυσία, οι ναυαγοσώστες  του Δήμου Χανίων, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012. Μεταξύ αυτών ήταν και μια οικογένεια με το επτά ετών κοριτσάκι τους, τους οποίους διέσωσε -κάτω από επικίνδυνες καιρικές συνθήκες- στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο σημείο, πριν ξεκινήσει την υπηρεσία του, λίγο πριν τις 10 το πρωί.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής  Διαχείρισης και Παρακολούθησης Παραλιών, Γιώργος Φραγγεδάκης και με αφορμή αυτό το περιστατικό ως Δήμος Χανίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
? Ολοι οι λουόμενοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των επαγγελματιών ναυαγοσωστών με τους οποίους έχουμε εξοπλίσει τις παραλίες του Δήμου Χανίων. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις οδηγίες που παρέχουν, σημαίνει σοβαρός κίνδυνος.
? Οποιοσδήποτε έχει καταναλώσει ποτό ή φαγητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει στη θάλασσα.
? Σε καμία περίπτωση δεν αφήνετε ανήλικα παιδιά στην παραλία χωρίς διαρκή παρακολούθηση.
Επίσης, ως Επιτροπή Διαχείρισης και Παρακολούθησης Παραλιών, στη διαρκή επικοινωνία που έχουμε με τους ναυαγοσώστες, μας επισημαίνεται η ανυπακοή των λουόμενων και ιδιαίτερα των αλλοδαπών.  
Καταλήγοντας τονίζει:
«Προβληματιζόμενοι για το γεγονός του περασμένου Σαββάτου και αναζητώντας περαιτέρω λύσεις στο πρόβλημα, ζητάμε τη συμβολή όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα των ξενοδόχων και των ξεναγών, καλώντας τους να δίνουν συμβουλές στους λουόμενους επισκέπτες, ιδιαίτερα σε περίπτωση επικινδύνου καιρού.
Επίσης, οποιαδήποτε πρόταση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας στις παραλίες του Δήμου μας, είναι ευπρόσδεκτη και για τον σκοπό αυτό κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με τον Δήμο Χανίων, υποβάλλοντας τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Διαχείρισης και Παρακολούθησης Παραλιών.
Η ασφάλεια των επισκεπτών στις παραλίες είναι υπόθεση όλων μας και με ομαδική προσπάθεια φέτος, όπως και πέρυσι, δεν θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα που κατά κύριο λόγο στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και κατ? επέκταση 'σκιάζουν' την εικόνα του τουρισμού στα Χανιά».


Kallikrates Chania:ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-Εξι περιστατικά πνιγμών αντιμετώπισαν οι ναυαγοσώστες
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου