ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"-Παρέμβαση για την υποστελέχωση Υπηρεσιών

Όπως δημοσιεύτηκε την 27-06-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Παρέμβαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.), για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις κοινωνικές υποδομές των Δήμων, λόγω της μη διενέργειας προσλήψεων προσωπικού, θα ζητήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε σε χθεσινή συνάντησή του με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 'Δήμος Ενεργών Πολιτών', Τάσο Βάμβουκα και με μέλη της ίδιας παράταξης.
Ο κ. Βάμβουκας, έθεσε στον κ. Σκουλάκη σειρά θεμάτων, ενώ ζήτησε, μεταξύ άλλων, τη διόρθωση αδικιών, όπου έχουν δημιουργηθεί από τη νέα τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στα τέλη ύδρευσης, αλλά και όπου εντοπιστούν ανισορροπίες στις αυξήσεις δημοτικών τελών.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρεται ότι συζητήθηκαν κυρίως θέματα κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Σκουλάκης παραδέχτηκε ότι «η υποστελέχωση Υπηρεσιών του Δήμου μας είναι υπαρκτή», ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να απολογείται, γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί ή γιατί η κυβέρνηση έχει περικόψει τις πιστώσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Επίσης, ο κ. Σκουλάκης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι «η στήριξη των κοινωνικών δομών στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου, αλλά και η επέκτασή τους, την ώρα μάλιστα που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές σε εθνικό επίπεδο -λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας- αντιμετωπίζουν  προβλήματα στη λειτουργία τους και πολλές απειλούνται με διακοπή εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική εξουσία».
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σκουλάκης, «συνεχίζουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος που σημαίνει κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικούς σταθμούς, προγράμματα 'Βοήθεια στο σπίτι', Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και δίνουμε καθημερινά μάχη», είπε ο δήμαρχος Χανίων, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ. Βάμβουκα και τα μέλη της παράταξής του.  
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρ. Χαριτάκη και η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ., Ν. Αγγελάκη.

O 'ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ'
Για την ίδια συνάντηση τα μέλη του 'Δήμου Ενεργών Πολιτών', Αναστάσιος Βάμβουκας, Χαράλαμπος Κουρούσης, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, σε γραπτή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι κοινή διαπίστωση είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Προσθέτουν ότι «ιδρύονται νέα Κ.Α.Π.Η. χωρίς να υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις για τη λειτουργίας τους και ταυτόχρονα δημιουργούνται προβλήματα στα ήδη λειτουργούντα από τις αποσπάσεις προσωπικού για τη λειτουργία των νέων». Χαρακτηριστική τέτοια  περίπτωση, σημειώνουν, είναι το Κ.Α.Π.Η. Δαράτσου που σήμερα εγκαινιάζεται. Για  το θέμα της μεταφοράς του Α? Κ.Α.Π.Η. Αμπεριάς στο ιδιόκτητο νεοκλασικό κτήριο του Αγ. Ιωάννη, θεωρούν ότι έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και προτείνουμε να μην μεταφερθεί εκεί λόγω μεγάλης απόστασης που χωρίζει τις δύο περιοχές, αλλά να μεταστεγαστεί εκεί το Δ? Κ.Α.Π.Η. Αγ. Ιωάννη. Θεωρούν 'σωστή λύση' την επαναλειτουργία του  Α? Κ.Α.Π.Η. στην ευρύτερη  περιοχή της Αμπεριάς, με το προσωπικό που προοριζόταν για το Κ.Α.Π.Η. της οδού Ξανθουδίδου. Για το θέμα της  μεταστέγασης του Κ.Α.Π.Η. Σούδας επισημαίνουν: «Θεωρούμε λάθος τη μεταφορά στον συγκεκριμένο χώρο της Πολεοδομίας,  λόγω δυσκολίας στην εξυπηρέτηση  του κοινού και θεωρούμε διπλό λάθος την καταστροφή των κοινωνικών υποδομών που υπάρχουν στον χώρο καθώς και της αίθουσας συνεδριάσεων, που πρέπει να παραμείνει και να χρησιμοποιείται από την τοπική κοινωνία».  
Για τις κοινωνικές υπηρεσίες υπογράμμισαν ότι «είναι υποστελεχωμένες και δεν μπορούν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους», προσθέτοντας ότι «η διάσπαση της ενιαίας υπηρεσίας μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας, οξύνει αυτά τα προβλήματα». Για την 'Κοινωνική Κουζίνα' και την απόφαση για τη μεταφορά της, σημειώνουν ότι δεν έχουν αντίρρηση «όπως δεν έχουν και οι ίδιοι οι εθελοντές, αλλά οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο και δεν μπορούμε να στερήσουμε το φαγητό από 200 συνανθρώπους μας. Γι? αυτό ζητάμε ο Δήμος να συμβάλει στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης και να συμβάλλει οικονομικά στη συνέχιση λειτουργίας της, κάτι που κρίνουμε απαραίτητο αν  δεν βρεθεί δημόσιο ακίνητο για τη στέγασή της. Ο Δήμος δεν διαθέτει δικά του συσσίτια και θα ήταν ευκαιρία να βοηθήσει μία ήδη λειτουργούσα εθελοντική πρωτοβουλία».
Για το θέμα του ξενώνα αστέγων ενημερώθηκαν για τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στον χώρο του Ψυχιατρείου και πρότειναν να επανεξεταστούν με περισσότερη προσοχή λύσεις που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν λόγω της ύπαρξης προοπτικής στέγασης στον χώρο του Ψυχιατρείου. Στο θέμα των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τους βρίσκει σύμφωνους η πρόσφατη μείωση που αναγγέλθηκε ενώ όπως λένε, «παραμένει βέβαια πάντα  σε εκκρεμότητα η ανάγκη για αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί». Εθεσαν το θέμα «της εξέτασης της δυνατότητας δημιουργίας δεύτερου βρεφικού  δημοτικού σταθμού διότι σήμερα εξυπηρετούνται μόνο 24 βρέφη (κάτω των 2,5 ετών) από την υπάρχουσα υποδομή». Τέλος, ζήτησαν ενημέρωση για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.


Kallikrates Chania:ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"-Παρέμβαση για την υποστελέχωση Υπηρεσιών
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου