Δημιουργία υποδομών και έναρξη επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού

Όπως δημοσιεύτηκε την 07-6 -2012 στο flashnews.gr
«Η νησίδα των Θοδωρού, η οποία βρίσκεται στα βόρεια του κόλπου των Χανίων, συνολικής έκτασης 697 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα πια γνωστά σημεία αναφοράς του Δήμου μας, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν είναι επισκέψιμη, παρά μόνο μια φορά τον χρόνο. Χαρακτηρίζεται υψηλής σημασίας τόσο από ιστορικής όσο και από περιβαλλοντικής σκοπιάς μια και όπως είναι γνωστό αποτελεί καταφύγιο και χώρο εκτροφής για τον κρητικό αίγαγρο, το γνωστό σε όλους μας κρι - κρι, καθώς το νησί έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης και συνέχισε:

 
«Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας αυτή τη σημασία της νησίδας και στα πλαίσια των προσπαθειών της για ανάδειξη και προβολή του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου του Δήμου μας, έθεσε ευθύς εξ’ αρχής ως στόχο την έναρξη της ελεγχόμενης επισκεψιμότητας των Αγίων Θεοδώρων με τη συνεργασία πάντα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η οποία είναι και η διαχειρίστρια του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών και στενή συνεργασία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Κουρή και στελεχών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τη Δ/ντρια και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών για τον καθορισμό των ενεργειών που απαιτούνται, ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε συμφωνήσει ώστε ο Δήμος Χανίων να υπογράψει το επόμενο διάστημα Προγραμματική Σύμβαση με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος – καθότι η νησίδα υπάγεται στο καθεστώς των περιοχών Natura 2000 – προκειμένου να αναλάβουμε να κατασκευάσουμε  με δικές μας δαπάνες, τις ευκολίες πρόσβασης που απαιτούνται στη νησίδα για να καταστεί αυτή επισκέψιμη. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του δήμου μας - σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών - θα συντάξουν και τις αναγκαίες μελέτες εφαρμογής στη βάση σχετικής προμελέτης που υπάρχει διαθέσιμη».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χανίων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «του χρόνου η νησίδα θα έχει αλλάξει σημαντικά όψη όσον αφορά τις υπάρχουσες υποδομές και θα είναι πλέον επισκέψιμη για το κοινό, δημότες και επισκέπτες, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά και το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και ειδικά της περιοχής της Ν. Κυδωνίας.»

Στην συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης, η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού  Μαρία Κοκκινάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαβριήλ Κουρής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου