Επαφές Ρώσων με κρητικούς επιχειρηματίες

Όπως δημοσιεύτηκε την 16-7 -2012 στο neatv.gr

perifereia

 

Στο Ηράκλειο βρίσκονται, σήμερα, Ρώσοι επιχειρηματίες, που έφθασαν στην Κρήτη, προκειμένου να έχουν επαφές με επιχειρηματίες του νησιού. "Οι σημερινές επαφές έρχονται ως συνέχεια της συμμετοχής της Κρήτης στην έκθεση της Μόσχας, το Φεβρουάριο" - είπε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου, τονίζοντας ότι στόχος της Περιφέρειας δεν είναι οι μεμονωμένες συμφωνίες, αλλά η κατάκτηση της ρωσικής αγοράς.

"Εκτός από την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη και τη Ρωσία επιδιώκουμε την ανάπτυξη και στον τομέα των τροφίμων" - είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας με νόημα πως "μπορούμε να κατακτήσουμε τη ρωσική αγορά"!

Κρήτη, "μητέρα" του ελαιολάδου!

Την ποιοτική ανωτερότητα του κρητικού ελαιολάδου αναγνώρισε, σε δηλώσεις του, Ρώσος αντιπρόσωπος της αποστολής, ο κ.Ποπόφ. "Η Κρήτη είναι, διεθνώς, η μητέρα του ελαιολάδου" - είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να γνωρίσει ο λαός τους τα ελληνικά και δη τα κρητικά προϊόντα, τα οποία - όπως σημείωσε ο ίδιος - παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση παγκοσμίως.

Στην αποστολή, επικεφαλής της οποίας είναι η Διευθύντρια Προμηθειών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετέχουν εκπρόσωποι 7 μεγάλων εισαγωγικών εταιρειών και Σούπερ Μάρκετ της Ρωσίας, οι οποίοι και ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην σύναψη συμφωνιών με τοπικές επιχειρήσεις.

H  Ρώσικη Αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Μετά την υποδοχή που επιφύλαξαν στην αντιπροσωπεία, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης, ακολουθούν συναντήσεις στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel.

Στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά. Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.

 

Πηγή : cretalives.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου