Πλούσιο Πολιτιστικό Καλοκαίρι από τον Δ. Χανίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-7 -2012 στο neatv.gr




Τριάντα πέντε θεατρικές παραστάσεις, δέκα συναυλίες, έξι παραδοσιακές βραδιές και μία παράσταση χορού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012», το οποίο διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

«Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι οι περισσότερες εκδηλώσεις μας, πραγματοποιούνται στο νέο υπαίθριο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

«Στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, η ανάγκη για ψυχαγωγία, αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, γίνεται όλο και πιο επιτακτική», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, προσθέτοντας ότι «για το λόγο αυτό, το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι Χανιά 2012”, αποκτά ξεχωριστή σημασία».

«Ο Δήμος μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον του για μια ολοκληρωμένη και συνεχή πολιτιστική προσφορά, που προάγει όχι απλά το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών μας, σε αυτό που ονομάζουμε Πολιτιστική Δημιουργία», είπε ακόμη ο κ. Δήμαρχος, ανακοινώνοντας ότι τα εγκαίνια του νέου θεάτρου θα γίνουν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 9 μ.μ., με συναυλία από το χανιώτικο μουσικό σχήμα «Οκτάβα», και ελεύθερη είσοδο.

«Ποικίλες εκδηλώσεις θα ομορφύνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού», ανέφερε εξάλλου ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.
«Ο σεβασμός στην παράδοση και την τοπική δημιουργία, τα ποικίλα είδη των εκδηλώσεων με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς και οι παραδοσιακές βραδιές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά και του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, με τις εκδηλώσεις του να πραγματοποιούνται τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και περιφερειακά, καλύπτοντας το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Χανίων. Κριτήριό μας η ποιότητα και ικανοποίηση των προτιμήσεων και των πιο απαιτητικών θεατών», επεσήμανε ο κ. Λειψάκης.
«Ως Χανιώτισσα, ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι υπερήφανη, που ο Δήμος μας απέκτησε επιτέλους ένα θέατρο αντάξιο της πολιτιστικής του ιστορίας. Ένα θέατρο ήπιας μορφής, που φτιάχτηκε με σεβασμό για να ενταχθεί και να εναρμονιστεί απόλυτα στον αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Τάφρου», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη.



«Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες, για πρώτη φορά, εκτός από το Νέο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, θα πραγματοποιηθούν και στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ, περιλαμβάνουν 35 θεατρικές παραστάσεις, 10 συναυλίες, 6 παραδοσιακές βραδιές και 1 παράσταση χορού», συνέχισε η κα Αγγελάκη και συμπλήρωσε:

«Καταξιωμένοι καλλιτέχνες του πενταγράμμου, όπως, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Κώστας Χατζής, κ.α., καθώς και του θεάτρου, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Άννα Βαγενά, κ.α., θα μας χαρίσουν μοναδικές πολιτιστικές βραδιές τα βράδια του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι και φέτος θα διατεθούν σε κοινωνικούς φορείς τα δωρεάν εισιτήρια που χορηγούν στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ τα σχήματα και για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση, στο τηλ. 28210 34200.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΧΑΝΙΑ 2012
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΚΗΠΟΣ»

Δευτέρα 2 - Τρίτη 3 - Τετάρτη 4 - Πέμπτη 5 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αριστοφάνη «Όρνιθες»
Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής μας διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής, μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για Ζωή, σε αγωνιώδη προσπάθεια για Επιβίωση. Οι «Όρνιθες» είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει ένα κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται «μια κοινωνία πουλιών», δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις Αρχετυπικές αξίες του Δικαίου, της Αξιοκρατίας και της Διαρκούς Κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη αλλά που ο Άνθρωπος αν σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό.

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου : Γιάννης Κακλέας - Μουσική : Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνικά : Μανόλης Παντελιδάκης - Κοστούμια : Βάλια Μαργαρίτη, Μ. Παντελιδάκης
Χορογραφίες : Κυριάκος Κοσμίδης - Φωτισμοί : Γιώργος Τέλλος
Μουσική επιμέλεια, διδασκαλία : Αλέξιος Πρίφτης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος , Κώστας Μπερικόπουλος , Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, κ.α.
Χορεύουν : Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero
Συμμετέχει ο τραγουδιστής : Σταύρος Σιόλας

Διοργάνωση : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης
Είσοδος : 20 € (προπώληση 17 €) - 15 € - 12 €


Τετάρτη 4 Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Δημήτρης Μπασλάμ
Μουσική παράσταση radio ΖουΜπαΜπαΛι
Τα τραγούδια του Δημήτρη Μπασλάμ μέσα από τα τέσσερα μουσικά του παραμύθια δημιουργούν όλα μαζί μια νέα διασκεδαστική μουσική παράσταση. Μια παράσταση βασισμένη κυρίως στα τραγούδια του λυρικού Γαργαληστή, του εύθυμου Αγησίλαγου, της σύγχρονης Θυμωμένης Μπετονιέρας και του κινηματογραφικού Βαρύτονου. Μια ζωντανή ορχήστρα οκτώ μουσικών μας μεταφέρει με το κέφι και την εξωστρέφειά της από τις παιχνιδιάρες Πυγολαμπίδες Κολυμβήτριες στην χορευτική Σαλοπέτα, κι από τον κουρασμένο Ήλιο στα κίτρινα κατακίτρινα Λεμονόψαρα και στην βουλιμική Θεία που όλο και κάτι θέλει. Αυτά και πολλά ακόμα τραγούδια σε μια συναυλία για παιδιά, μαμάδες, μπαμπάδες, νονούς, θείες, γιαγιάδες … Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής. Της ζωντανής μουσικής.

Συμμετέχουν :
Δημήτρης Μπασλάμ - Μπάσο, Χρήστος Παππάς, Φαγκότο
Edi Spaapen - Κρουστά, Θανάσης Dzingovic - Ακ. Κιθάρα
Λουίζα Σοφιανοπούλου - Τραγούδι, Γιάννης Μαρίνος - Τρομπόνι
Λευτέρης Τσικουρίδης - Μαντολίνο - Μπάντζο - Γιουκαλίλι
Ορέστης Μπενέκας - Αναλογικά synthesaizer Μελόντικα

Διοργάνωση : Εταιρεία «Κατσαρόλα»
Είσοδος : 8 €

 

Κυριακή 8 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα 21.00
Εγκαίνια Νέου Θεάτρου Ανατολικής Τάφρου
Συναυλία με το συγκρότημα ΟΚΤΑΒΑ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του νέου Θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου, που είναι πλέον πραγματικότητα, ικανοποιώντας το εδώ και χρόνια αίτημα των πολιτών μας. Ένα θέατρο αντάξιο της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης μας. Ένα θέατρο εναρμονισμένο στο χώρο της τάφρου, κατάλληλο να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το συγκρότημα ΟΚΤΑΒΑ

Η Οκτάβα είναι ένα μια ομάδα μουσικών που ζουν και εργάζονται στα Χανιά από το 1990. Εμφανίζονται κάθε χειμώνα στη μουσική σκηνή Οκτάβα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, αλλά κατά καιρούς και εκτός Κρήτης. Το 2000 συνεργάστηκαν στην Αθήνα με την Ελένη Βιτάλη στις παραστάσεις που έδωσαν μαζί στην μουσική σκηνή Αερικό. Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα ελληνικά τραγούδια, Κρητική παραδοσιακή μουσική αλλά και δικά τους τραγούδια από την δισκογραφία τους. Δισκογραφία: Στου Τοπανά τα Χρώματα (Lyra) 1998 - Προσκήνιο – Ζωντανά στο Αερικό (Warner) 2000 (μαζί με την Ελένη Βιτάλη) - Στο άγγιγμα μιας χορδής (Εros Music-Corifeo) 2003
Η ΟΚΤΑΒΑ είναι… Ψαρουδάκης Γιάννης (λαούτο, μπουζούκι) - Κεχράκος Κώστας (μπάσο) - Παπαδοπούλου Εύη (κρουστά ,τραγούδι) - Ψαρουδάκης Σταύρος (λύρα ) - Καμηλάκης Δημήτρης (ακκορντεόν) - Ζαμπακάς Γιώργος (τύμπανα) - Φλεμετάκης Μανώλης (μπουζούκι) - Καραδελόγλου Πρόδρομος (κιθάρα, κρουστά) - Κατσικανδαράκης Γιάννης (πλήκτρα)

Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Τρίτη 10 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα 21.30
Σχολή χορού «Εν χορώ»
«Ετήσια χορευτική παράσταση»
Η σχολή χορού "Εν χορώ" στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό την προώθηση της χορευτικής και μουσικής κουλτούρας, πραγματοποιεί χορευτική παράσταση με χορούς Latin, Tango, Belly dance, Hip-Hop, Break dance και διάφορα άλλα είδη χορών τα οποία διδάσκονται στην σχολή .
Σκοπός μας είναι να προβάλουμε τις χορευτικές συνήθειες διαφορετικών λαών και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην κουλτούρα του χορού ως κοινωνικό γεγονός χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τον ίδιο τον χορό.
Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν πάνω από 20 χορογραφίες με την συμμετοχή περίπου 150 χορευτών-μαθητών – δασκάλων και Special Quests Χορευτών.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια : Μαντζαράπης Κωνσταντίνος- Μαρινάκη Μαρία

Διοργάνωση : Σχολή χορού «Εν χορώ»
Είσοδος : 5 €


Τετάρτη 11 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Πέτρου Ζούλια
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !...»
Ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας - Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
Μουσική : Μάρω Θεοδωράκη - Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ : Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικέντζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου

Διοργάνωση : Θεατρική Διαδρομή
Είσοδος : 18 € - 15 € - 10 €


Τετάρτη 11 Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ - ώρα : 21.15
«Το κυνήγι του θησαυρού»
Οι ήρωες του παραμυθιού: ο Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Εσμεράλδα, ο Αλαντίν, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Πίτερ Παν, ο Τομ και ο Τζέρυ προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους (να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη). Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν από τον Κάπτεν Χουκ και τη Κακιά Μάγισσα φτάνουν στο στόχο τους και ανακαλύπτουν ότι ο Μεγαλύτερος θησαυρός του Κόσμου είναι τα παιδιά.

Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου - Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού
Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος - Μουσική : Γιώργος Γαβρόπουλος
Χορογραφίες : Ζωή Φώκα - 'Ηχος - Φωτισμοί : Γιώργος Ζελίνης
Σκηνοθεσία : Γιώργος Γρηγοριάδης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Διονύσιος Καπανδρίτης, Σωτήρης Αντωνίου, Στάθης Αναστασίου , Θανάσης Λιούνης, Ειρήνη Κοτζάσοβα, Έλενα Αθανασοπούλου, Σόνια Κοτίδου, Ιωάννα Σουλιώτη

Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ»
Είσοδος : 8 €


Πέμπτη 12 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Rob Becker
«Caveman»
Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο R. Becker έπλασε τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο όποιος στην ελληνική εκδοχή παίζεται από τον μοναδικό Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
Παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να... μονολογεί. Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.
Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε... Πώς θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την προσκόλληση των ανδρών σε ένα κανάλι στην τηλεόραση; Μα φυσικά σχετίζεται με την εστίαση σε έναν και μοναδικό στόχο. Στον αντίποδα βρίσκονται φυσικά οι γυναίκες, οι οποίες έχουν βαλθεί να συλλέξουν, ως συλλέκτριες που είναι, πληροφορίες από όλα τα κανάλια. Το zapping, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα αγαπημένα τους «αθλήματα»...
Γεμάτος ενέργεια, ετοιμολογία στο «φλερτ» με το κοινό του, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης τραβάει το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτή την διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη - Μουσική: Πάνος Φορτούνας

Στο ρόλο του Caveman ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Διοργάνωση : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Είσοδος : 20 € - 15 €


Παρασκευή 13 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Συναυλία με την
Καίτη Γαρμπή
Εκεί που χτυπάει η καρδία της, εκεί που ερμηνεύει με πάθος τους έρωτες των τραγουδιών της, εκεί η Καίτη Γαρμπή θέλει να ταξιδέψει και αυτό το καλοκαίρι το κοινό της.
Με τραγούδια δικά της αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα, με τραγούδια-θησαυρούς της Ελληνικής δισκογραφίας και με τραγούδια από τις τελευταίες της δισκογραφικές δουλειές με τον Νίκο Αντύπα, έρχεται παρέα με τους μουσικούς της να βρεί τους φίλους της και να μας ταξιδέψει όλους μαζί στο όνειρο που μας ενώνει από παλιά και συνεχίζει να μας κρατάει μαζί, εδώ και 20 χρόνια!

Διοργάνωση : Α.Ο.ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ ΧΑΛΗΣ
Είσοδος : 15 €


Κυριακή 15 & Δευτέρα 16 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Αριστοφάνη
Εκκλησιάζουσες
Μία ακόμα πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά –μετά τη «Λυσιστράτη»– τάσσεται υπέρ των γυναικών. Ενδεχομένως την έγραψε το 391 ή το 392 π.Χ.
Τώρα που βουλιάζει το δικό μας πολιτικό σύστημα, είναι σειρά μας να μιλήσουμε για την πολιτική και για την πάλη των δύο φύλων με αφορμή τις Εκκλησιάζουσες. Και να γελάσουμε όχι μόνο με τη μακρινή εποχή της αθωότητας, αλλά και με το κολασμένο σήμερα, αφού η δική μας Πραξαγόρα έχει ακόμα και μαντικές ικανότητες, που της επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα μέσα στους αιώνες και να προσγειώνεται στο παρόν.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου

Παίζουν οι ηθοποιοί : Πραξαγόρα: Σοφία Φιλιππίδου, Βλέπυρος: Κώστας Κόκλας
Νέος: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χρέμης: Παντελής Δεντάκης
Α΄ Άντρας: Δημήτρης Ήμελλος, Β΄ Άντρας: Στράτος Χρήστου

Συμμετέχει 11μελής γυναικείος χορός.

Διοργάνωση : ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΤΕΧΝΗΣ
Είσοδος : 20 € - 15 € - 12 €


Τρίτη 17 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ν. Μουτσινά – Τ. Διαγούπη
«Tα Βαφτίσια»
Με αφορμή τα βαφτίσια του παιδιού τους, ο Σωτήρης Παπατζάλας και η γυναίκα του Βικτωρία Τρικούπη Παπατζάλα, που μένουν με την μητέρα του Σωτήρη, Χρυσούλα Παπατζάλη, η οποία πάσχει από ανία και τη Ρωσίδα που την προσέχει, την Μπόρτα Πομόλοβα, δέχονται στο σπίτι τους τον αδερφό του Σωτήρη , Λευτέρη Παπατζάλα με την γυναίκα του Μπία Παπατζάλα και την κουμπάρα τους από την Αμερική, Καλλιόπη Τάπας . Τι συμβαίνει όταν ένα σόι με πολλά μυστικά συναντιέται; Απανωτές ανατροπές, κωμικά ξεκατινιάσματα....Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς;
Τελικά θα γίνουν τα βαφτίσια;

Σκηνοθεσία: Νίκος Μουτσινάς & Ζωή Ξανθοπούλου, Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη, Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Καρακάση, Νίκος Μουτσινάς, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρία Σολωμού

Διοργάνωση : Live2
Είσοδος : 15 €


Τετάρτη 18 Πέμπτη 19 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Κάρμεν Ρουγγέρη
«Οι Άθλοι του Ηρακλή»
Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
- τη γέννηση του ήρωα
- τη ζωή του
- τους άθλους του
- την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
- το θάνατό του
- και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου
θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει
ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.
Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!

Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή – Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Παίζουν οι ηθοποιοί : Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

Διοργάνωση : CULTURE FACTORY
Είσοδος : 13 € - Οικογενειακό για τέσσερα άτομα 40 €


Τετάρτη 18 Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Σχολή χορού «Εν Χορώ»
Παράσταση Παραδοσιακών χορών 2012
«Από την Κρήτη ως τη Θράκη»
Η σχολή χορού “Εν Χορώ” σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα χορευτικό ταξίδι στην παράδοση της Ελλάδος με την παράσταση παραδοσιακών χορών που έχει τίτλο “Από την Κρήτη ως τη Θράκη”.
Η παράσταση έχει σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό χορούς και χορευτικά δρώμενα από τις περιοχές της Κρήτης, των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Ήπειρος), της Δ. Μακεδονίας, της Δυτικής και Βόρειας Θράκης καθώς και χορούς από τις πατρίδες του Πόντου, με πιστά αντίγραφα των στολών κάθε περιοχής.
Πενήντα και πλέον μικροί και μεγάλοι χορευτές σας περιμένουν να ταξιδέψετε μαζί από την Κρήτη στη Θράκη.

Διοργάνωση : Σχολή χορού «Εν Χορώ»
Είσοδος : ελεύθερη


Παρασκευή 20 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Γιώργου Βάλαρη - Στέλιου Παπαδόπουλου
«Το Μήλο»
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών…ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και πολλές ανατροπές. Ο Γιάννης είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε δεκαπέντε χρόνια, τον ενδιαφέρει η προσωπική του ζωή αλλά με μια γυναίκα για «σπίτι». Η Σοφία είναι φιλόδοξο στέλεχος καναλιού και θέλει να γίνει διευθύντρια αν όχι καναλάρχης …και σίγουρα δε θέλει αν παντρευτεί άμεσα εκτός κι αν είναι ψηλός και επιτυχημένος! Υπάρχει ποτέ περίπτωση αυτοί οι δύο άνθρωποι να δαγκώσουν «το μήλο»…, να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια και να ευτυχήσουν ;Και όταν τους συμβαίνει πως θα αντιδράσουν;

Σκηνοθεσία : Γιώργος Βάλαρης

Διοργάνωση :Θεατρικές Επιχειρήσεις Δ. Μαροσούλης
Είσοδος : 20 € - 15 €


Σάββατο 21 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ξένιας Καλογεροπούλου
«Οδυσσεβάχ»
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί ταξιδεύουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφία της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, την γοργόνα και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι και να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα" και από τότε συμμετέχει ανατρεπτικά στα θεατρικά δρώμενα της χώρας ενώ διατηρείται η μαγική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου για να μας ταξιδέψει.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή.
Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη.

Πρωταγωνιστούν : Πάνος Βλάχος, Κώστας Μπιμπής, Σοφία Αντωνίου, Γιώργος Αβραμίδης, Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης, Χαρά Σαββίδου.

Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Είσοδος : 12 € - 10 € (προπώληση)


Κυριακή 22 - Δευτέρα 23 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Έντεν φον Χόρβατ
«Δον Ζουάν, η επιστροφή»
Πρόκειται για μία πικρή κωμωδία που περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, οι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι, υποτιμημένοι και ακυβέρνητοι. Το χρήμα έχει χάσει κάθε αξία, ενώ υπάρχει κοινωνική ανασφάλεια και κρίση ταυτότητας. Σ΄ ένα τέτοιο τόπο, που καταρρέει, επιστρέφει ο Δον Ζουάν, ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος της απελεύθερης νοοτροπίας και του «ευ ζην», ηλικιωμένος και κουρασμένος απ όλες αυτές τις αδηφάγες προσπάθειες, που έχει κάνει, ώστε να μπορέσει να «ζήσει κάθε του επιθυμία».

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης, Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
Δ/νση - Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Μπισαράκη, Νεφέλη Κουρή.

Διοργάνωση : Παναγιώτης Χρ. Πάντος
Είσοδος : 17 € - 12 €


Τρίτη 24 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ντάριο Φο
«Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού»
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος), διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο!
Τρομοκρατημένοι οι μπάτσοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο και από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο, τραγουδάνε το pantiera rossa(!),
Εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Μετάφραση: Άννα Βαραβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική & Τραγούδια: Κίτρινα Ποδήλατα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπελλής
Β. Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Ειδικά Εφφέ: ΑΦΟΙ Αλαχούζοι

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Παραγωγή : Σπύρος Παπαδόπουλος
Είσοδος : 18 € - 15 € - 12 € - ΟΓΑ


Τετάρτη 25 Ιουλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00
«Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου»
Ο «Λώτινος Ήλιος» μεταφέρει τη μεγάλη επιτυχία της χειμερινής σεζόν «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου», από την κεντρική παιδική σκηνή του «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» στην Αθήνα, για μία μόνο παράσταση στα Χανιά.
Πραγματεύεται επίκαιρα θέματα και πανανθρώπινες αξίες με ένα παραμυθένιο τρόπο, γεμάτο γέλιο, φαντασία, γρήγορο ρυθμό, ζωντάνια κι εκπλήξεις.
Είναι ένα πολυθέαμα που συνδυάζει με επιτυχία τους παραδοσιακούς τρόπους θεατρικής έκφρασης με τη σύγχρονη τεχνολογία (projecting, animation).
Έτσι ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς, ζωντανεύει κι αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς και τους θεατές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Κείμενα-Στίχοι : Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία : Άννα Παπαμάρκου
Μουσική Σύνθεση : Βασίλης Μούστος
Μουσική Επιμέλεια : Ευδαίμων Άμροτος
Κοστούμια : Ντομινίκ Ντελκός
Animation : Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνικά - Μάσκες - Κούκλες : Άννα Παπαμάρκου
Σκηνικά : Απολλωνία Θεοχάρις

Παίζουν : Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Λογοθέτη, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Άννα Παπαμάρκου

Παραγωγή : ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ
Είσοδος : 10 €


Παρασκευή 27 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τον Χρήστο Θηβαίο και το Μίτλο Πασχαλίδη
Δημιουργοί διαφορετικών γενιών, συναντιούνται επί σκηνής και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τις δισκογραφίας τους. Κύριος άξονας τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, από τα πολιτικά, επίκαιρα όσο ποτέ, μέχρι την Πιρόγα (Ερωτικό), τη Ρόζα και τον Άμλετ Της Σελήνης. Παράλληλα, ο Χρήστος Θηβαίος, σημαντικός ερμηνευτής του έργου του Θάνου Μικρούτσικου, θα παρουσιάσει τραγούδια που έχει σφραγίσει με την χαρακτηριστική φωνή του, από το δικό του Ημερολόγιο μέχρι την Μικρή Πατρίδα και το Πόσο Πολύ Σ’ Αγάπησα (Αγάπη). Ο Μίλτος Πασχαλίδης, χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της γενιάς των τραγουδοποιών, ερμηνεύει τραγούδια της δισκογραφίας του, όπως η Φωτιά Μου και το Στα Είπα Όλα, αλλά και επιλογές από τα αγαπημένα του τραγούδια από το έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

Τους ερμηνευτές συνοδεύουν επί σκηνής εξαίρετοι σολίστ: ο πιο σύνθετος έλληνας μουσικός στο πνευστά, ο Θύμιος Παπαδόπουλος και ο σπουδαιότερος δεξιοτέχνης του πιάνου της νέας γενιάς, ο Θοδωρής Οικονόμου.
Ηχοληψία: Γιώργος Κορρές

Διοργάνωση : «ΚΡΙΚΟΣ PRODUCTIONS»
Είσοδος : 12 € - 10 € προπώληση


Σάββατο 28 - Κυριακή 29 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια
Ψάχνοντας την πόλη των χαμένων παιχνιδιών
Στην παράσταση του Nickelodeon «Ντόρα η Μικρή Εξευρενήτρια: Ψάχνοντας την πόλη των χαμένων παιχνιδιών» όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, ζωντανεύουν επί σκηνής και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειες, το χιούμορ και τις σκανδαλιές τους! Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα!
Σ’ αυτό το διαδραστικό θέαμα, τα παιδιά ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας να εξερευνούν και να επικοινωνούν, να ξεπερνούν εμπόδια, να λύνουν γρίφους και να πετυχαίνουν στόχους με τρόπο απλό, αλλά πολύ διασκεδαστικό!
Με ξεναγό τη Ντόρα, την εφτάχρονη δίγλωσση Λατίνα ηρωίδα και τον Μπουτς το μαϊμουδάκι, τον Ντιέγκο, τον Τίκο το Σκίουρο, την Ίσα την Ιγκουάνα, τον Μπένυ τον Ταύρο και όλη την παρέα ο κόσμος της περιπέτειας γίνεται ένα υπέροχο μαγικό τοπίο που καλούνται να ανακαλύψουν.

Διοργάνωση : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Είσοδος : 18 €


Δευτέρα 30 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - ώρα : 21.00
Εκδήλωση για την ενίσχυση του κεντρικού συσσιτίου
της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου
Στην εκδήλωση συμμετέχουν :
Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Οι Βιγλάτορες»
Χορευτικός Όμιλος «Αθανασία» Λάρνακας Κύπρου
Drumvoice – Μαρία Μανουσάκη (Violin)
Ανδρέας Μανωλαράκης, λύρα και το συγκρότημά του

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου
Είσοδος : 5 €


Τρίτη 31 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - ώρα : 21.30
Δήμητρας Παπαδοπούλου
«Ο παππούς έχει πίεση»
Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μέντορας της οικογένειας ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου
Art Director: Φρόσω Ράλλη - Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη - Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Αποστολάκης, Πέτρος Λαγούτης

Παραγωγή : Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ
Είσοδος : 17 € - 15 € - 12 € - ΟΓΑ


Τετάρτη 1 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - ώρα : 21.30
Ευριπίδη
«Ορέστης»
Απ’ τη στιγμή που ο Ορέστης φονεύει τη μάνα του την Κλυταιμνήστρα, ταλανίζεται από τις διώξεις των Ερινύων, που καθώς υπερασπίζονται τα "δίκαια" των νεκρών τον οδηγούν σε ζοφερό παραλήρημα. Η Ηλέκτρα, συνένοχος του στον φόνο, με ευπαθείς χειρισμούς θωπεύει το σωματικό του ράκος, εκεί εμπρός στο δώμα των Ατρειδών.
Ο Ορέστης ελπίζει ότι ο βασιλικός θείος του, ο Μενέλαος, θα καταπαύσει το μένος των πολιτών του Άργους, που την ίδια ώρα αποφασίζουν με οχλάγωγη σύνοδο στην αγορά για τον τρόπο που θα δώσουν θάνατο στα δυο αδέλφια∙ με λιθοβολισμό ή με οξυλέπιδη στον λαιμό μάχαιρα!

Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Κοστούμια : Τηλέμαχος Μουδατσάκις
Σκηνικά : Κωστής Χρηστίδης - Μουσική : Βασίλης Πανόπουλος

Παίζουν : Βάσια Βασιλείου, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Χρήστος Βελιάνο, Χρήστος Κυριάκου, Λεωνίδας Αργυρόπουλος

Διοργάνωση : Θέατρο των VIVI
Είσοδος : 10 €


Τετάρτη 1 Αυγούστου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
«Άνθος του γιαλού»
Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Μοιρολόγι Φώκιας”, “Έρως – Ήρως” και “Άνθος του γιαλού”.
Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύουν αρμονικά ένα θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.
Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Συντελεστές :
Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές - Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος - Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Διοργάνωση : Φάνης Συναδινός ΑΕ
Είσοδος : 12 € - 10 €


Πέμπτη 2 - Παρασκευή 3 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ευριπίδου
Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.
Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

Μετάφραση : Κ.Χ. Μύρη
Σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου : Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικό : Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια : Παναγιώτα Κοκκόρου
Μουσική : Κωνσταντίνος Βήτα
Φωτισμοί : Νίκος Σωτηρόπουλος.

Πρωταγωνιστούν :
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Kλυταιμνήστρα), Στέλιος Μάινας (Αγαμέμνων),
Ιωάννα Παππά (Ιφιγένεια), Μηνάς Χατζησάββας (πρεσβύτης)
Γιάννης Στανκόγλου (Αχιλλέας), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (άγγελος), Άγγελος Μπούρας (Μενέλαος), Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λένα Παπαληγούρα, Αρετή Πασχάλη.

Σε ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Διοργάνωση : 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Είσοδος : 17 € - 12 €


Σάββατο 4 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Συναυλία αφιερωμένη στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη

Ερμηνεύουν : Βασίλης Λέκκας - Δέσποινα Δρακάκη - Τάσος Ψαλλιδάκης

Μουσικοί

Στέλιος Καρύδας, κιθάρα Τάκης Καρνέζης, μπουζούκι
Βασίλης Παυλίδης, μπουζούκι Έλενα Ορμυλιώτη, βιολί
Κώστας Εντμοντ Αλέξι, βιολί Σπύρος Ραφτάκης, τσέλο
Δημήτρης Τσούρτος, Κοντραμπάσο Ειρήνη Βούζη, φλάουτο
Αχιλλέας Παπακώστας, τρομπέτα Ηλίας Κοντούδης, τύμπανα, κρουστά
Νίκος Κατσανεβάκης, πλήκτρα Μπέλλα Λιονάκη, πιάνο
Γιώργος Σκαλιδάκης, ήχος

Ενορχήστρωση - Επιμέλεια συναυλίας : Παύλος Μπαϊλάκης

Διοργάνωση : ΔΙΑΠΑΣΟΝ
Είσοδος : 10 €


Κυριακή 5 - Δευτέρα 6 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Nick Whitby
«Να ζει κανείς ή να μη ζει»
Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός απατά τον άντρα της με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού είναι ένα από τα κλασσικά θέματα της ροζ φάρσας. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός μαζί με την αυστηρή γραμματέα του και τον ηλίθιο υπασπιστή του, μια διπλή κατάσκοπος και ο μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας. Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις καταδιώξεις, λαμπερές τουαλέτες και οπλοπολυβόλα, θεατρίνοι και Ες – Ες γίνονται ένα κουβάρι για να νικήσει στο τέλος η ομάδα των θεατρίνων.

Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης - Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Στίχοι – Μουσική: Αφροδίτη Μάνου - Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεργιανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.

Διοργάνωση : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Είσοδος : 20 € - 15 €


Τρίτη 7 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα 21.30
Περό Σαρλ
«Η Σταχτοπούτα… και η Ιστορία της»
Σε μια εποχή που οι αξίες αναθεωρούνται, υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη είναι να παίρνει θέση και να βοηθά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης του θεατή. Ειδικά στο παιδικό θέατρο, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και αξιοποιώντας κλασσικά κείμενα όπως αυτό το «μαγικό παραμύθι» του Σαρλ Περό, να αναδείξει το αίσθημα του δικαίου, να διεισδύσει στην ψυχολογία των παιδιών και να γεμίσει την ψυχή τους και την αισθητική τους με θετικά στοιχεία.

Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Πολυάνα Δημητροπούλου
Κουστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
Ειδικές Κατασκευές: Θεόδωρος Κόκκινος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος,
Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή, Βασιλική Αλεξοπούλου

Διοργάνωση : Θέατρο του παιδιού
Είσοδος : 10 €


Τετάρτη 8 Αυγούστου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
«Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι»
Ο μεγάλος σατυρικός συγγραφέας Γιώργος Σουρής παραμένει επίκαιρος μια και οι καταστάσεις που περιγράφει είναι πανομοιότυπες μ’αυτές που ζούμε σήμερα στην πατρίδα μας. Χρεοκοπία, πτώχευση, φόροι, ρουσφέτια, παραγοντισμοί.
Το μονόπρακτο «Ο Αναπαραδιάδης» αναφέρεται στην απελπισία ενός νεαρού δικηγόρου που τον οδηγεί στο να παντρευτεί μια αδέκαρη γεροντοκόρη, ώστε να γλυτώσει το φόρο επιτηδεύματος για τον οποίο τον κατατρέχει ο ενωμοταρχής αδελφός της.
«Δεν έχει τα προσόντα» είναι ο τίτλος του δεύτερου μονόπρακτου στο οποίο ένας ανειδίκευτος άντρας επιμένει να διοριστεί στο δημόσιο, με τη βοήθεια βουλευτή και τελικό σκοπό το γάμο με μοδίστρα όμορφη και με προίκα.
Το τρίτο με τον τίτλο «Η Περιφέρεια» αναφέρεται στον παραγοντισμό που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή και τον επηρεασμό των ψηφοφόρων από τον κομματάρχη.
Η παράσταση πλουτίζεται με κείμενα από τον «ΡΩΜΗΟ» την σατυρική εφημερίδα του Σουρή.

Η σύνθεση των κειμένων έγινε από την ηθοποιό- θεατρολόγο Μαρία Μάλλιου η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία με την Ελένη Γερασιμίδου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος
Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Φίλιππος Περιστέρης
Χορογραφία: Άγγελος Χατζής - Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος

Διοργάνωση : Εταιρεία Θεάτρου «ΒΗΜΑΤΑ»
Είσοδος : 15 € - 10 €


Τετάρτη 8 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
«Εις τα Χανιά είν’ ένα νερό»

Ο Στέλιος και ο Λεωνίδας Λαϊνάκης έχουν καθιερωθεί πλέον στους σημαντικότερους δεξιοτέχνες σολίστες στο Κρητικό λαγούτο και στον Κρητικό ταμπουρά, το ονομαζόμενο «μπουλγαρί». Μέσα από έρευνα και μεθοδική δουλειά δεκαετιών, διατηρούν με ήθος και σεβασμό το ύφος, το χρώμα, την τεχνική και τη γνησιότητα της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ενώ συμβάλλουν στην ποιοτική εξέλιξή της. Ο Στέλιος Λαϊνάκης αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους θρύλους της Κρητικής μουσικής του προηγούμενου αιώνα και τις νεότερες γενιές. Το πηγαίο ταλέντο του, το μεράκι και το πάθος του για την αυθεντικότητα και τις τεχνικές παιξίματος και ερμηνείας, τα έχει κληροδοτήσει στον γιο του. Ο Λεωνίδας είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Κρήτες μουσικούς. Εκτός από την διατήρηση της πολύτιμης μουσικής κληρονομιάς που παραλαμβάνει, εξερευνά και νέα μουσικά μονοπάτια, χαράζοντας τη δική του πορεία.
Η κόρη του Στέλιου Λαϊνάκη, Χαρά, συνοδεύει επάξια με τη φωνή της τον πατέρα και τον αδελφό της. Οι μουσικοί της οικογένειας Λαϊνάκη θα παρουσιάσουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια της περιοχής των Χανίων, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο παιξίματος με την φρεσκάδα που οφείλουν να δίνουν στη μουσική οι χαρισματικοί ερμηνευτές κάθε εποχής.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιχαλής Λούφαρακης βιολί,
Νίκος Παπακαστρίσιος κιθάρα,
Στέφανος Δεσποτάκης μπάσσο

Διοργάνωση : «Ροτόντα – μουσικές και πολιτιστικές δράσεις»
Είσοδος : 10 €


Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Σοφοκλή
«Οιδίπους Τύραννος»
Στα τελευταία λόγια του χορού ο Σοφοκλής γράφει: «…Για ότι πεθαίνει περίμενε τη στερνή του μέρα, προτού το μακαρίσεις…». Αυτή η υποβλητική ιστορία, που την ωρίμασαν χιλιάδες χρόνια, αποκαλύπτει πόσο εφήμερη είναι η ανθρώπινη ευημερία και η δόξα. Πόσο εύθραυστη είναι η ελπίδα μας για την αιώνια και σταθερή αίσθηση της ασφάλειας και της ειρήνης.

Μετάφραση : Μίνως Βολανάκης - Σκηνοθεσία : Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κοστούμια : Κέννι Μακλίλαν - Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική : Δημήτρης Θεοχάρης - Βοηθός σκηνοθέτη : Μάρω Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες : Γιάννης Βασταρδής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μααράουι.

Διοργάνωση : Εταιρία αρτivities - ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ
Είσοδος : 17 € (προπώληση έως 48ώρες πρίν 14 €) - 14 €


Σάββατο 11 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Σωτήρη Πατατζή
«Δόν Καμίλο»
Ο Δον Καμίλο είναι μια απολαυστική κωμωδία με ξέφρενους ρυθμούς, γρήγορες εναλλαγές, απρόβλεπτες διασκεδαστικές ανατροπές. Έργο διαχρονικό με καταλυτικό χιούμορ που μέσα από την πολιτική σάτιρα στηλιτεύει τους δημοκόπους και τους φανατικούς, προσεγγίζοντας με ανθρωπιά ρόλους και χαρακτήρες που έρχονται και παρέρχονται... και πάντα ανάμεσά μας θα βρίσκονται.

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Καλογεράκης
Σκηνικά : Δημήτρης Καλογεράκης , Βασίλης Σπανουδάκης
Ηχος-Φως : Μάνος Λεβτεντέλης
Κοστούμια : Χαρτζουλάκη,Παπαπαναγιώτου, Γούλα

Παίζουν : Δημήτρης Καλογεράκης, Βασίλης Νταγκουνάκης, Ειρήνη Φουρναράκη Στέλλα Παπαπαναγιώτου, Νίκος Μανιουδάκης, Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Εύα Χαρτζουλάκη, Γιώργος Καρακατσάνης, Σπύρος Φυτράκης, Κωνσταντίνος Αμανατίδης

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι»
και στο συσσίτιο της ενορίας Αγ. Κων/νου & Ελένης Νέας Χώρας

Διοργάνωση : Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο
Είσοδος : 10 € - 5 €


Κυριακή 12 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Λαογραφικός Όμιλος Χανίων
«Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τη Δόμνα Σαμίου»
Ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δίνει το παρόν στις εκδηλώσεις του Δήμου "Χανιά- Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012" με μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου. Στη δωδέκατη αυτή συνάντηση, μέσα από χορούς, τραγούδια, μαρτυρίες και δρώμενα, ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων θ' αποτίσει φόρο τιμής στη γυναίκα με τη σπουδαία φωνή, που αφιέρωσε όλη της της ζωή στην καταγραφή δημοτικών τραγουδιών, ηθών και εθίμων και με την έμπρακτη και ανιδιοτελή προσφορά της συνέβαλε σημαντικά στη διάσωση των καλλιτεχνικών θησαυρών της χώρας μας.

Διοργάνωση : Λαογραφικός Όμιλος Χανίων
Είσοδος : ελεύθερη


Δευτέρα 13 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Stund up Comedy
«Μέσα»
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος πραγματοποιεί παραστάσεις “stand up comedy” από το 1995 (ως μέλος τότε της ομάδας κωμικών της Λουκίας Ρικάκη). Έχει στο ενεργητικό του σειρά εμφανίσεων τόσο στην επαρχία όσο στην Αθήνα (στο «104» των Εξαρχείων, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», «Athens comedy club»). Οι αξιοσημείωτες τηλεοπτικές εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες ήταν:
το «Δύο στα Όρθια» (MEGA) , το «Χορεύοντας με τους ΖαραΛύκους» στο ALTER,
το τηλεπαιχνίδι της ΝΕΤ «Πως τον λέν τον ποταμό» καθώς και το τηλεπαιχνίδι “WIPE OUT” που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 με μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα πραγματοποιεί από το 1999 χιουμοριστικές - καυστικές ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΡΑ ΣΠΟΡ, superΣΠΟΡ 9,46fm, ΒΕST radio 92,6fm κ.α.).
Στις παραστάσεις του αστείρευτου εν λόγω καλλιτέχνη, κυριαρχούν οι μοναδικές πρόζες, οι απίστευτοι & ανατρεπτικοί αυτοσχεδιασμοί αλλά και οι… «διάλογοι» με το κοινό.

Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά!

Με τους συνεργάτες του σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι. Δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο.

Παραγωγή : Mikro Theatro
Είσοδος : 15 € (προπώληση 10 €) - 12 €


Πέμπτη 16 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Ευγένιου Τριβιζά»
Ο Τζίμι το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα
Μια σπαρταριστή ανατροπή του γνωστού μύθου για τον Τζίτζικα και τον μέρμηγκα.
Ένα έργο με θέμα την Φιλία, την Αλληλεγγύη και την αξία της Τέχνης στη ζωή.
Δύο μυρμήγκια που ετοιμάζονται για τον χειμώνα, ένα ανέμελο τζιτζίκι βιρτουόζος του μαντολίνου, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο εύπορες κότες και η ασύλληπτη συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα «Να τζι κανείς ή να μη τζι;».
Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών.
Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες , χρήση πολυμέσων 15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση.

Σκηνοθεσία : Νανά Νικολάου - Μουσική : Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά - κοστούμια : Λαμπρινή Καρδάρα - Χορογραφίες : Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί : Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Πελαγία Αγγελίδου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Γιάννης Πολιτάκης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Γαλάνης, Στέλλα Μαγγάνα

Διοργάνωση : Θίασος 81
Είσοδος : 10 €


Παρασκευή 17 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Συναυλία με τους Κώστα Χατζή & Αλέξανδρο Χατζή
Ο Κώστας Χατζής και ο Αλέξανδρος Χατζής φέτος το καλοκαίρι τιμούν την Κρήτη, το νησί που ο λαός του πατάει σε πλάτες γιγάντων!
Με τη φωνή τους και τη μουσική τους ταξιδεύουν τον κόσμο στην αλήθεια.
Στο σύστημα που γέρνει, μας δίνουν ελπίδα.
Πλαισιώνονται από πολύτιμους φίλους μουσικούς και την Μάγδα Βαρούχα.

Χορηγός : QUATTRO SORELLE FRANKFURT

Διοργάνωση : ENTROPIA
Είσοδος : 13 € - 10 € - παιδιά ελεύθερα


Σάββατο 18 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Μιχάλης Ρακιντζής
Hardstyle, Electro Dance Live party
DJ : ELVIN
(Great DJ / Performer and back vocalist)
VJ : INDEXX
(Professional programmer and performer in Lighting / Laser / Projection Mapping and back vocalist)
Μιχάλης Ρακιντζής : ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής pop σκηνής για μία και μοναδική συναυλία - αναδρομή σε ολόκληρη τη μουσική σταδιοδρομία του, από την εποχή των Scraptown μέχρι σήμερα.
Ο Μιχάλης Ρακιντζής πάντα πρωτοπόρος στην Ελληνική Μουσική Βιομηχανία διαμορφώνει τις μοναδικές Rock μελωδικές δημιουργίες του σε Hardstyle - Dubstep - Electro dance ρυθμούς
Το μουσικό πρόγραμμα συνοδεύεται με προβολή οπτικού υλικού.
Η απόλυτη μετάβαση στο μέλλον μέσα από το παρελθόν
σε μια δυναμική και ανατρεπτική παρουσίαση.
Σας περιμένουμε όλους.
Διοργάνωση : CARTEL STUDIO
Είσοδος : 10 €


Κυριακή 19 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»
«1980 – 2012» 32 ΧΡΟΝΙΑ
«Πολιτιστικό Αντάμωμα 2012"
Στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ, η σημασία των γιορτών και εκδηλώσεων, που έχουν ως αντικείμενο την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, με άλλα λόγια τον Λαϊκό μας Πολιτισμό, είναι εξαιρετικά μεγάλη και επίκαιρη.

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” και φέτος διοργανώνει το 12ο Πολιτιστικό Αντάμωμα (μ’ ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα) που αναδεικνύει τη φιλία, την ειρήνη των λαών, τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Δίνεται ένα κίνητρο σε νέους και ενήλικες του Ομίλου να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις σ’ όλα τα επίπεδα με συλλόγους που προσκαλούμε από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την διατήρηση της ταυτότητάς μας και την ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων της Ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.
Ο Χ.Ο.Χ. “Ο Ψηλορείτης” μέσα στα 32 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης IOV.

Διοργάνωση : Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»
Είσοδος : ελεύθερη

 

Δευτέρα 20 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Επιθεώρηση
«Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή ;»
Η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, γέλια, γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!!!

Συμμετέχουν η Άννα Μονογιού ,η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ,ο Γιώργος Τσούρμας ,η Κατερίνα Δημάδη.

Αυτή τους την προσπάθεια στηρίζουν με τα κείμενα τους η Άννα Παναγιωτοπούλου ,ο Αλέξης Καλλίτσης ,ο Μίνως θεοχάρης,ο Διονύσης Τσακνής που καλύπτει μουσικά την κίνηση, η Αναστασία Αρσένη που ντύνει και στολίζει τους αγανακτισμένους ηθοποιούς και τους χώρους που θα διαδραματίζεται ο τζερτζελές.

Συμβάλουν επίσης στο όλο εγχείρημα ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Άννα Παναγιωτοπούλου που περιφρούρησαν σκηνοθετικά το όλο θέμα και οι Αφοί Τάγαρη που θα πληρώσουν τη νύφη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους έλληνες σε όλη την Ελλάδα να ανακράξουν μαζί μας
«Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή ;» που είναι και ο τίτλος του συνδυασμού μας .

Διοργάνωση : ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ
Είσοδος : 20 € - 15 € - 12 € - ΟΓΑ


Τρίτη 21 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Γιώργου Θεοδοσιάδη
«Δεν Βλέπω - Δεν Ακούω - Δεν Μιλάω»
Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.
Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Το Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης,
Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη

Διοργάνωση : Θεατρικές Επιχειρήσεις Δημήτρη Θ. Μαροσούλη
Είσοδος : 20 € - 15 €


Τετάρτη 22 Αυγούστου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00
Παράσταση Θεάτρου Σκιών με το ΝΙΚΟ ΜΠΛΑΖΑΚΗ
«Ο γάμος του Δράκοντα»
Η ιστορία βασίζεται σ΄ένα Σητιακό παραμύθι. Ο Δράκοντας συλλαμβάνει το γέρο-Σήφη να κυνηγά στην περιοχή του και για να μην καταστρέψει το χωριό ζητά ως αντάλλαγμα την κόρη του. Θλιμμένος ο γέρος εξηγεί το συμβάν στην γυναίκα και την κόρη του και η κοπέλα δέχεται να παντρευτεί τον Δράκοντα. Τα νέα φτάνουν στην μητέρα του Δράκου, και για να γίνει η νύφη γνήσια δρακόντισσα, την ποτίζει μαγικό φίλτρο ώστε η ομορφιά και το τραγούδι της να παρασέρνει τους νέους και μόλις πέσουν στην παγίδα να γίνεται δρακόντισσα και να τους τρώει. Ένας νέος περαστικός μαθαίνει το γεγονός και αποφασίζει να ελευθερώσει την κοπέλα αλλά και το χωριό από το κακό.

Διοργάνωση : ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ
Είσοδος : ελεύθερη

Παρασκευή 24 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
«To Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»
Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη , αθώα και δροσερή ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους γνωρίζει το σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο Πουκ , το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, κινεί τα πιόνια-ρόλους σ’ αυτό το σκηνικό παιχνίδι , και όλοι , άνθρωποι και ξωτικά , περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ.

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης - Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση : Μάρθα Κλουκίνα - Ενορχήστρωση-Διασκευή : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Τραγούδι φινάλε : Γιώργος Βαρσαμάκης - Μουσική διδασκαλία : Ελένη Καρακάση
Ειδικές κατασκευές : Αφροδίτη Πουρνάρη - Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί : Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλιάνα Γαιτάνη, Δημήτρης Μαχαίρας, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Κωνσταντίνος Παππάς, Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη, Νίκος Σταματόπουλος, Μαριλίζα Χρονέα

Παραγωγή : ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ
Είσοδος : 10 € - για συλλόγους και ομάδες θεατών 8 €


Σάββατο 25 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Με Ανοιχτά Φτερά
Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδάει για πρώτη φορά ένα καθαρά Ελληνικό πρόγραμμα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αγάπης στο κοινό του. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει την ποιότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Ο κόσμος θα σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.
Με Ανοιχτά Φτερά, ο Μάριος δίνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας και εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα.

Διοργάνωση : Half Note Productions
Είσοδος : 15 €


Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Ιάκωβου Καμπανέλλη
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο»
Το ανέβασμα του εμβληματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός! Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.
Τριάντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, το Καλοκαίρι του ΄73 (λίγο πριν διακόψει τις παραστάσεις του το δικτατορικό καθεστώς), αλλά και πολλά χρόνια μετά την θριαμβευτική του πορεία στο τότε Θέατρο Ακροπόλ, ο Σωτήρης Χατζάκης προσεγγίζει με σεβασμό και τη δική του ιδιαίτερη κι έμπειρη σκηνοθετική ματιά, το έργο που καταχωρήθηκε στη ψυχή κάθε σύγχρονου Έλληνα σαν κάτι απόλυτα «δικό του».
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Ερση Δρίνη,
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος, Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Παίζουν:Μιχάλης Γούναρης, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Καραμφίλης, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, κ.α.

Στο τραγούδι ο Ζαχαρίας Καρούνης. Χορεύει η Κική Μπάκα
Την ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης, Βασίλης Δρογκάρης, Ηρακλής Ζάκκας, Σταύρος Καβαλιεράτος, Σωτήρης Μαργώνης, Νίκος Σαμπαζιώτης, Διαμαντής Σιδερίδης, Γιάννης Χατζής.

Διοργάνωση : Κ.Θ.Β.Ε. – Θέατρο Ακροπόλ
Είσοδος : 20 € - 15 € - 10 € - ΟΓΑ


Τετάρτη 29 Αυγούστου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ - ώρα : 21.30
Dreams and Illusions
με το Μάγο Σανκάρα
Όνειρα και οι ψευδαισθήσεις ζωντανεύουν επί σκηνής χαρίζοντας στους θεατές τέτοια συγκίνηση και συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται άν δεν το βιώσεις προσωπικά.
Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και ο απόλυτος συγχρονισμός κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έξυπνα κόλπα, μαγεία, χιούμορ, όμορφα κορίτσια, ατμοσφαιρική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα μιας ξεχωριστής παράστασης.
Ένα ρεσιτάλ μαγείας και ψευδαισθήσεων που συνδυάζεται ο χορός η μουσική και η κίνηση με την μαγεία το μυστήριο και την δράση διανθισμένα με την θεατρικότητα και τα κωμικά στοιχεία.
Είναι σίγουρο πως αν αυτά που οι θεατές βλέπουν ζωντανά τα έβλεπαν από την τηλεόραση θα νόμιζαν ότι πρόκειται για ειδικά εφέ και κόλπα κάμερας .
Πρόκειται για μία παράσταση μαγείας όπου το κοινό μπορεί και συμμετέχει ενεργά σε κάποια από τα μαγικά κόλπα.
Τα συστατικά είναι η διασκέδαση, το απροσδόκητο, ο κίνδυνος, η ομορφιά, ο ρυθμός, η δύναμη και το στυλ.

Ας δούμε όμως παρακάτω με εικόνες αυτά που δύσκολα περιγράφονται με λόγια...

Διοργάνωση : ΜΑΓΟΣ SANKARA
Είσοδος : 10 €


Πέμπτη 30 Αυγούστου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Εκδήλωση για τη Ραφαέλα


Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Άνταμ Λογκς, Τζες Ουινφιλντ και Ντάνιελ Σινγκερ
«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα»
Η γνωστή παρέα των τεσσάρων ερμηνεύουν για μια ακόμη φορά τα Άπαντα…. του Σαίξπηρ ,έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν…..
Είναι σίγουροι πως αυτή η φορά τους δίνεται η ευκαιρία να δώσουν άλλη διάσταση στους ρόλους τους …..Το νιώθουν …Η προηγούμενη εμπειρία των έξι χρόνων, η υποκριτική τους δεινότητα και οι συμβουλές που έλαβαν υπόψη τους από τις υποδείξεις των κριτικών τους οδήγησαν σε μέχρι σήμερα απλησίαστες σαιξπηρικές ερμηνείες…

Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Πρωταγωνιστούν : Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος, Άκης Σακελλαρίου

Διοργάνωση : Θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρη Θ. Μαροσούλη
Είσοδος : 20 € - 15 €


Δευτέρα 3 - Τρίτη 4 - Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Παραδοσιακές Βραδιές

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων
Τουριστικός Σύνδεσμος Κρήτης
Παραδοσιακός Σύλλογος «Λεβεντογέννα Κρήτη»
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρωνίου «Η Ομόνοια»
Χορευτικός Σύλλογος Κουνουπιδιανών «Η Παράδοση»
Παραδοσιακός Σύλλογος «Αροδαμός»

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδοσιακός Σύλλογος Καθιανών «Η Ειρήνη»
Συντροφιά, Παράδοση, Πολιτισμός «Το ρόδο», Νέα Κυδωνία
Παραδοσιακός Σύλλογος «Το Μετερίζι», Χρυσοπηγή
Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γηγενής»
Λαογραφικός, χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Σπύρος Καγιαλές»

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκρήτιος Όμιλος Βρακοφόρων
Κρητικές Μαδάρες
Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυρετοί»
Παραδοσιακός Σύλλογος «Φάρος»
Παραδοσιακός Σύλλογος «Σφακιά»
Παραδοσιακή Παρέα «Ελευθερίου Βενιζέλου»

Παίζει το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : ελεύθερη


Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ - ώρα : 21.30
Συναυλία
«Περί Έρωτος»

Η Νεκταρία Λαουμτζή και ο Βαγγέλης Πάνου ενώνουν τις φωνές και την έκφρασή τους για να χαρίσουν στο κοινό μία βραδιά γεμάτη έρωτα και ρομαντισμό, με τραγούδια των Μ.Χατζιδάκι, Μ.Πλέσσα, Γ.Σπανού, Σ.Κραουνάκη, Ε.Ρεμπούτσικα, Α.Πάνου, και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί τους επταμελής ορχήστρα από διακεκριμένους καλλιτέχνες...

Διοργάνωση : ΔΙΑΖΩΜΑ
Είσοδος : 15 € - 12 € -10 €


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.30
Το «ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ» παρουσιάζει τη λαϊκή όπερα «ΟΞΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ»
Μία παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο µπερντές βγαίνει στο σανίδι και µε ζωντανή, επί σκηνής, µουσική, γίνεται ένα µε το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους -και όχι µόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισµένου».
Ο λαϊκός θυµόσοφος έρχεται αντιµέτωπος, µέσα και έξω από το πανί, µε το παρελθόν του, το παρόν του και το µέλλον του. Συναντάει τους προγόνους του, τους επιγόνους του, τους φίλους του και τους εχθρούς του. Αντιστέκεται στην πείνα, τη φτώχεια, τα χρέη και σε κάθε κατακτητή. Σκαρφίζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί τη «λύτρωση» του, τη «λύτρωση» µας. Φωνάζει «Όξω απ’ την παράγκα!» σε καθετί που σκιάζει τη σκιά του.

Σκηνοθεσία : Κώστας Καζάκος
Συγγραφή έργου : Τάσος Κώνστας

Τα κείµενα των Διογένη - Διγενή - Πτωχοπροδρόμου έγραψε ο : Άθως Δανέλης
Μουσική : Γιώργος Τζωρτζής - Ενδυματολογία - Σκην. Χώρος : Νίκος Κασαπάκης
Κινησιολογία : Πέτρος Γαλλιάς

Διμοιρία Μουσικών : Γιώργτος Τζωρτζής, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας Δουμουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Νίκος Σουλιώτης, κ.α.

Διμοιρία Καραγκιζοπαιχτών ενας από τους : Άθω Δανέλλλη, Τάσο Κώνστα, Χάρη Μπιλλίνη

Διμοιρία ηθοποιών : Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βασίλης Τσιπίδης, Γιάννης Ζουμπάντης, Τζένη Βαβαρούτα, Τάκης Βαμβακίδης


Διοργάνωση : «ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ»
Είσοδος : 10 €


Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ώρα : 21.00
Γιώργη Παπάζογλου
«Αγγέλα Παπάζογλου»
Ο λόγος της Αγγέλας ακούγεται ξανά τιμώντας τα 90 χρόνια
από την Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2012)
Πρόκειται για μία παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας. Την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη.
Έτσι οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο βαθύς κι αγνός πατριωτισμός της, θα είναι ένα “βάλσαμο” για τις ψυχές όλων μας.

Επιλογή κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης»

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά
Σκηνικά – κοστούμια : Μάριος Σπηλιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Άννα Βαγενά
Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Διοργάνωση : Θέατρο «Μεταξουργείο»
Είσοδος : 17 € - 12 € - ειδική τιμή σε συλλόγους


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ - ώρα : 20.30
«Υπόθεση Σωκράτη» - Η Συνήγορος - Φαίη Δαμιανάκη
Ακόμα και σήμερα, σε μια κοσμογονική εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι προήλθαν από το τίποτα και το πουθενά και ότι… εκεί θα καταλήξουν! Ορθολογικά ανυπόστατο – θλιβερά αυτοαπαξιωτικό.. Σύμφωνα και με τη ‘’θεωρία των ομοίων’’ του Σωκράτη : Τα όμοια προέρχονται και ερμηνεύονται πάντα μόνο από τα όμοιά τους (κατ’ εικόνα και ομοίωση..)
- Φοβάμαι ότι είμαι αναγκασμένη να προβάλλω τον ισχυρισμό ότι, άπαξ και γεννήθηκες θα ζεις αιώνια. Ένας ολοφάνερα πλέον ανακυκλούμενος κόσμος, απ’ εδώ ως την αιωνιότητα. Σαφώς και θα σας παρέχω τις επιστημονικές τεκμηριώσεις ‘’Συνήγορος’’ χωρίς ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία τι νόημα θα είχε άλλωστε..
Η Δίκη αυτή δεν πρόκειται να γίνει ερήμην του πελάτη μου κ. πρόεδρε, ο κατηγορούμενος θα παρίσταται αυτοπροσώπως!
Το πνεύμα είναι πάντα εκείνο που διώκεται – ιδέες – ιδανικά και αυτό θα πρέπει πλέον να σταματήσει κάποτε! Επ’ ονόματι του αγίου αυτού σοφού – διεκδικώ το καθόλου αυτονόητο : Αθώος ο κάθε αθώος.
Μια παράσταση χωρίς φαμφάρες – χωρίς ηχητικές υπέρ- καλύψεις. Με μοναδικό εφόδιο τον καθαρό και έντιμο λόγο. Με όλους τους ρόλους να ερμηνεύονται από το ίδιο πρόσωπο. Με το τραγούδι μας απ’ το αυθεντικό όργανο των φωνητικών μας χορδών.
Μια Δίκη του πνεύματος από εμάς τους ‘’υλικούς’’…
(Πόσο συμβατό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο..) Κι όμως…
Με το λόγο της τιμής μου
‘’Η Συνήγορος’’

Κείμενο – Ερμηνεία – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Μουσική : Φαίη Δαμιανάκη
Ηθοποιός – Συγγραφέας - μέλος ΣΕΗ και της ΑΕΠΙ. Σπουδές θεάτρου – ψυχολογίας – φοιτήτρια Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

* Θα επακολουθήσει συζήτηση μετά την παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου