ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Δωρεάν σπιρομετρήσεις

Όπως δημοσιεύτηκε την 03-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας για αυξημένη ευαισθητοποίηση και δράση για την υγεία του πνεύμονα, η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική εκ μέρους του Π.Ν.Η., με την αντίστοιχη Πνευμονολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου και σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομετρήσεων (που εκτείνεται σε περίοδο από τις 27/6/2012 ως το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων) με 2 εκδηλώσεις δωρεάν σπιρομετρήσεων αύριο και στις 11 Ιουλίου σε ειδικό χώρο των γραφείων της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης (Σμύρνης 26 - πλατεία Κορνάρου, ισόγειο).
Η πρωτοβουλία αυτή, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) και της Ελληνικής Πνευμονολογική Εταιρείας, ξεκίνησε ήδη στις 27/6/2012 με δωρεάν σπιρομετρήσεις από τους ιδιώτες πνευμονολόγους στα ιατρεία τους. Οι δωρεάν εξετάσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Κρήτη με ανάλογες εκδηλώσεις με αυτήν του Ηρακλείου από τις κατά τόπους Πνευμονολογικές Κλινικές των δημόσιων Νοσοκομείων. Δίνετε η ευκαιρία στο κοινό, κατά προτεραιότητα άτομα καπνιστές πάνω από 40 ετών, που επιθυμούν να εξεταστούν, να μάθουν για αυτή την αναίμακτη εξέταση που διαγιγνώσκει εύκολα συχνές παθήσεις των πνευμόνων όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) και το Βρογχικό άσθμα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών στο Ηράκλειο καλούνται όσοι που επιθυμούν να προσέλθουν τις 2 επόμενες Τετάρτες (4 και 11 Ιουλίου) στην ειδικώς διαμορφωμένη ισόγεια αίθουσα της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης (Σμύρνης 26, πλατεία Κορνάρου) από τις 9.30 π.μ. έως στις 2.30 μ.μ., για να σπιρομετρηθούν και να εξεταστούν από ειδικούς πνευμονολόγους (τηλ. επικοινωνίας 2810392227 και 2810392855).Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-Δωρεάν σπιρομετρήσεις
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου