Αναστάτωση στις Καρίνες Ρεθύμνου για το νερό-Επί του πιεστηρίου

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-07-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις Καρίνες του Δήμου Αγίου Βασιλείου οι δειγματοληψίες που έγιναν στο νερό του χωριού, με βάση τις οποίες το νερό είναι ακατάλληλο για χρήση από τους πολίτες. Στο χωριό επικρατεί αναβρασμός και ήδη οι κάτοικοι έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να πίνουν το νερό, που προέρχεται από δύο πηγές και έχει -με βάση τα πρώτα αποτελέσματα- φανεί ότι είναι προβληματικό και ενδεχομένως και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από μικρό χρονικό διάστημα, η Δημοτική Αρχή Αγίου Βασιλείου αποφάσισε να πάρει δείγματα από όλες τις πηγές και τις δεξαμενές των χωριών του Δήμου, προκειμένου να ελέγξει την καταλληλότητα του νερού. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από ιδιωτικό εργαστήριο και σε κάποιες περιπτώσεις έδειξαν κάποια μικρά προβλήματα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Πιπεράκης.
Ωστόσο, φάνηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει στο νερό των Καρινών. Τα πρώτα δείγματα είχαν ληφθεί από τις δεξαμενές του χωριού κα κρίθηκαν ακατάλληλα. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καρινών, κ. Βασίλης Λαγουδάκης με δική του πρωτοβουλία πήρε δείγματα από τις δύο πηγές του χωριού, τα οποία έδωσε για αναλύσεις. Αυτές και πάλι έδειξαν ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο. Έτσι, όπως σημείωσε ο ίδιος στην Κ.Ε., ενημέρωσε για την εξέλιξη τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, ώστε να γίνει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας προκειμένου να γίνει πιο συστηματικός έλεγχος και να διαπιστωθεί η αιτία της μόλυνσης του νερού και αν ο υδροφόρος ορίζοντας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
Ο πρόεδρος του Τ.Σ. δεν έκρυψε την ανησυχία του, σημειώνοντας: «Οι κάτοικοι δεν πίνουν εδώ και μέρες νερό, επικρατεί ιδιαίτερη αναστάτωση. Έχουν πανικοβληθεί και φυσικά το ερώτημα είναι πόσο καιρό γίνεται αυτό».
Σε επικοινωνία με τον κ. Πιπεράκη, μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανησυχία για το θέμα αυτό και είπε πως η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει την παρέμβαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Επίσης, πρέπει να αναζητηθεί η αιτία του προβλήματος και τι είναι αυτό που έχει προκαλέσει τη μόλυνση.
Πάντως, ο κ. Πιπεράκης αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα των ελέγχων, υποστήριξε πως έχει ζητήσει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στην χλωρίωση όλων των δεξαμενών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Α.Κ.


Kallikrates Chania:Αναστάτωση στις Καρίνες Ρεθύμνου για το νερό-Επί του πιεστηρίου
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου