Αγώνας δρόμου για την ανακατασκευή του Γηπέδου Περιβολίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 04-7 -2012 στο neatv.grΤην αισιοδοξία του για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, ώστε με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League να μπορεί να φιλοξενήσει τους αγώνες της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Πλατανιά, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, στο χώρο του γηπέδου.

«Με τη συνεργασία της πενταμελούς Επιτροπής Κατασκευής του Γηπέδου, έχουμε επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τις προθεσμίες» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος χαρακτήρισε «γιγάντια την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται τη χρονική αυτή περίοδο από την Δημοτική Αρχή».

«Ο Δήμος Χανίων θα κάνει τα πάντα – με ή χωρίς χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία - για την αναβάθμιση του γηπέδου, για να μπορεί να υποδεχθεί τις ομάδες της Α’ Εθνικής», δήλωσε ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ήδη για το θέμα αυτό, έχει συναντηθεί στην Αθήνα, τόσο με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη όσο και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη.

Μάλιστα σε υπομνήματα που επέδωσε, ζητά την οικονομική τους στήριξη, «λόγω των αυξημένων αναγκών του γηπέδου αλλά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου προκειμένου η ποδοσφαιρική ομάδα που εκπροσωπεί τον Νομό μας να μην αγωνίζεται μακριά από τα Χανιά μας».

Γνωστοποίησε επίσης ότι έχει αποστείλει μία επιπλέον επιστολή στην Ιερά Σύναξη των Πατέρων της Αρχιεπισκοπής Σινά, όπου ζητά την παραχώρηση για χρήση μίας λωρίδας γης, ανατολικά του σταδίου, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Χανίων Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, αναφέρθηκε στην «συντεταγμένη λειτουργία της Επιτροπής, με στόχο να προλάβουμε τις προθεσμίες» καθώς και στις εργασίες οι οποίες ήδη εκτελούνται στο Γήπεδο και αφορούν την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την κατεδάφιση των υπαρχόντων αποδυτηρίων, ενώ, όπως πρόσθεσε, άμεσα ξεκινούν και οι εργασίες για την τοποθέτηση του στεγάστρου.

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν ακόμη οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Επιτροπής Κατασκευής του Γηπέδου, Δημήτρης Λειψάκης και Μανώλης Κεμεσίδης, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Περιβολίων καθώς και ο εργολάβος του έργου.

Η επιστολή

Αναβάθμιση Δημοτικού Γηπέδου Δήμου Χανίων


Κύριε Υπουργέ,

Ως Δήμαρχος του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, με μεγάλη ικανοποίηση θέλω να σας ενημερώσω ότι η ομάδα ποδοσφαίρου του όμορου Δήμου “Πλατανιά” από τις 27/06/2012 ανήκει πλέον στη Super League την ανώτερη κατηγορία ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Αυτό το γεγονός για εμάς τους Χανιώτες είναι πρωτόγνωρο και μας κάνει περήφανους. Είναι η πρώτη Χανιώτικη ομάδα ποδοσφαίρου η οποία καταφέρνει να μπει στα “ποδοσφαιρικά σαλόνια” της χώρας μας.
Το ποδοσφαιρικό γήπεδο που μέχρι τώρα αγωνιζόταν ο Πλατανιάς, στο Μάλεμε Χανίων δυστυχώς δεν πληρεί τις προδιαγραφές προκειμένου η ομάδα να μπορεί να αγωνιστεί κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013.

Στον Νομό υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και αυτό είναι το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων το οποίο ανήκει στο Δήμο Χανίων. Όμως και αυτό το γήπεδο προκειμένου να πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την ΕΠΟ, η Super League αλλά και την NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων, απαιτούνται παρεμβάσεις γρήγορες και δαπανηρές. Οι ανάγκες αυτές εστιάζονται στο σκέπαστρο της κερκίδας, στην δημιουργία μιας μικρής επιπλέον κερκίδας νότια του αγωνιστικού χώρου, εξωτερικές τουαλέτες κοινού, νέα δημοσιογραφικά θεωρεία, αναβάθμιση του υπάρχοντος φωτισμού αλλά και αλλαγή του χλοοτάπητα ο οποίος έχει τοποθετηθεί πριν από 22 χρόνια το 1990.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι οι προϋποθέσεις αυτές και οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων προκειμένου η ποδοσφαιρική ομάδα του Νομού μας να μπορέσει να αγωνιστεί την νέα περίοδο σε γήπεδο του Νομού και όχι να αναγκαστεί να ταξιδεύει και να αγωνίζεται σε άλλο Νομό της Κρήτης ή στην Αθήνα. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων υπολογίζεται στις 500.000,00 

Ο Δήμος Χανίων φυσικά θα συμβάλει οικονομικά προκειμένου να γίνει η αναβάθμιση του γηπέδου. Όμως λόγω των αυξημένων αναγκών του γηπέδου αλλά και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, θα θέλαμε την οικονομική σας στήριξη έτσι ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου προκειμένου η ποδοσφαιρική ομάδα που εκπροσωπεί τον Νομό μας να μην αγωνίζεται μακριά από τα Χανιά μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου