ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ-Μεταστέγαση το 2013

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Τον Σεπτέμβριο του 2013, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, θα είναι έτοιμο το κτήριο του ΙΚΑ επί των οδών Νεάρχου και Σολωμού, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων, με αφορμή επιστολή των Οικολόγων Πράσινων Χανίων στα 'Χανιώτικα νέα' (φύλλο στις 31-7-2012).
Επίσης, όπως κάνει γνωστό ο Δήμος Χανίων,  γίνεται συντονισμένη προσπάθεια, ώστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν τοποθετηθεί στο Μουσικό Σχολείο 2 αίθουσες και 1 χώρος υγιεινής (W.C.), προκειμένου να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών για τη φετινή σχολική χρονιά.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι: «Ουδέποτε ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι το κτήριο του ΙΚΑ θα είναι έτοιμο τον φετινό Σεπτέμβριο, όπως του καταλογίζουν διάφοροι, αυτό εξάλλου θα ήταν ουτοπικό και εντελώς ανεδαφικό».
Παράλληλα, αφού γίνεται αναφορά σε όλες τις πιθανές λύσεις για τη μεταστέγασή του σχολείου που δεν ευοδώθηκαν, επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να μισθώσει το ακίνητο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στα Χανιά, επί των οδών Νεάρχου και Σολωμού (πρώην ΙΚΑ), συνολικού εμβαδού 1.059,60 τ.μ., για να στεγαστεί εκεί το Μουσικό Σχολείο Χανίων, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασής του και αναλαμβάνοντας από ιδίους πόρους το μεγάλο κόστος αποκατάστασης, επισκευής και διαρρύθμισης του κτηρίου.
Επίσης, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων αναφέρει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κατ’ αρχήν έχει ξεκινήσει τη σύνταξη του κτηριολογικού προγράμματος του σχολείου, το οποίο, αφού οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με τους δύο διευθυντές, θα σταλεί για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας. Στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος της στατικής επάρκειας του κτηρίου και η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών (στατική, αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική κ.λπ.) για την ανακατασκευή του κτηρίου του ΙΚΑ και θα εκδοθεί οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτηρίου σε σχολείο. Μετέπειτα η Τεχνική Υπηρεσία θα προβεί στον αναλυτικό προσδιορισμό των εργασιών και του αντίστοιχου κόστους ανακατασκευής του κτηρίου και αφού αυτά εγκριθούν από την Τεχνική Διεύθυνση του ΙΚΑ, θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου και την έναρξη των εργασιών.
«Ο Δήμος δεν είχε καμία ευθύνη και δικαιοδοσία για το κτήριο του πρ. ΙΚΑ, γι’ αυτό η ευθύνη για την εγκατάλειψή του ας αναζητηθεί στις διάφορες διοικήσεις του ΙΚΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.  



Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ-Μεταστέγαση το 2013
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου