ΑΥΡΙΟ-Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Η σύνδεση του καταναλωτή με τον παραγωγό είναι ο στόχος της εμποροπανήγυρης - λαϊκής αγοράς που διοργανώνει αύριο Κυριακή στις Βρύσες ο Δήμος Αποκορώνου. Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Νίκος Μιχελάκης υπογραμμίζει πως μέσα από αυτήν την προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει «να ενθαρρύνει όλους όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προϊόντα και ειδικά τους νέους που επιστρέφουν στην ύπαιθρο. Θέλουμε να τους φέρουμε σε επαφή με τους καταναλωτές έτσι ώστε να υπάρχει άμεση σύνδεση παραγωγή - καταναλωτή. Στόχος μας να ενισχύσουμε την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων στην περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 70 αριθμός «πάρα πολύ ικανοποιητικός», όπως επισημαίνουν στον Δήμο.
Το παζάρι θα γίνει δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο των Βρυσών όπου το Πάσχα είχε πραγματοποιηθεί το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής και επιθυμία του Δήμου Αποκορώνου είναι να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
«Αυτήν την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν αυτές οι προσπάθειες. Η παραγωγική δύναμη του Αποκόρωνα είναι τα κτηνοτροφικά προϊόντα, τα λαχανικά και τα κηπευτικά αλλά και η μελισσοκομία, τα είδη λαϊκής τέχνης και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τα μάθουν οι επισκέπτες μας ξένοι και Ελληνες», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.


Kallikrates Chania:ΑΥΡΙΟ-Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου