ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας στο Πρόγραμμα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και του Ιδρύματος Νεολαίας υπέγραψε ο δήμαρχος Πλατανιάς Γιάννης Μαλανδράκης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, «με την υπογραφή του συμφώνου, οι δυο πλευρές δεσμεύονται ότι στον Δήμο θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, προκειμένου να υλοποιηθεί η παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στον Δήμο και  στις 4 Δημοτικές Ενότητές του θα σχετίζονται με δράσεις για την επιμόρφωση στην προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τις σχολές γονέων».
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, «θα ανιχνευτούν εκπαιδευτικές - επιμορφωτικές ανάγκες σε τοπικό επίπεδο για την υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής εμβέλειας που αποτελούν αμιγώς τοπική ανάγκη για την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης».
Ο δήμαρχος Πλατανιάς εξέφρασε την άποψη ότι η Διά Βίου Μάθηση σήμερα αποτελεί μοχλό συνεχούς επιμόρφωσης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων «εξασφαλίζοντας στους συνδημότες μας νέα εφόδια που θα τους χρησιμεύσουν στην επαγγελματική τους ζωή αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο (Σχολές γονέων). Συνεπώς, η ίδρυση Κέντρων Διά Βίου Μάθησης στο Καλλικρατικό μας Δήμο αξιολογείται με θετικό πρόσημο και ελπίζουμε με τον ίδιο θετικό τρόπο να αξιολογηθεί και από τους συνδημότες μας».



Kallikrates Chania:ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-Κέντρα Διά Βίου Μάθησης
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου