ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ:-“Οχι” στο κλείσιμο της ΔΟΥ

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την «κατηγορηματική του αντίθεση στο επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Κισσάμου, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών», εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισάμου και προσθέτει:
«Η ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας του κράτους με τη συγχώνευση υπηρεσιών προφανώς και δεν εξυπηρετείται με το λουκέτο σε μία Οικονομική Υπηρεσία που εξυπηρετεί περισσότερα από 5000 φυσικά πρόσωπα και εκατοντάδες νομικά πρόσωπα σε ετήσια βάση και συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις αποτελεσματικότητας και απόδοσης εσόδων στο Κράτος».
Παράλληλα στην ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, σημειώνεται:
«Χιλιάδες πολίτες της Κισάμου, αλλά και των όμορων Δήμων, μαζί με επισκέπτες εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Κισσάμου, η οποία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας της Οικονομικής μας Υπηρεσίας δεν υπερβαίνει το μέσο όρο και προφανώς δεν αντισταθμίζεται από τα προσδοκώμενα οφέλη για το Κράτος σε περίπτωση που κλείσει. Δημιουργεί δε η κατάργησή της πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά επιλύει. Δεν είναι άλλωστε δυνατόν η εξυπηρέτηση του πολίτη να υπολογίζεται με βάση αμφισβητήσιμους οικονομικούς δείκτες.
Ο Δήμος Κισάμου δηλώνει απερίφραστα ότι θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο στην κατάργηση της ΔΟΥ Κισσάμου. Η διογκούμενη αποψίλωση του τόπου μας από Δημόσιες Υπηρεσίες σε περίοδο οικονομικής κρίσης οδηγεί στην απερήμωση της Κισάμου και στην απομόνωσή της και είναι εύλογο ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία θα αντιδράσουν σφόδρα. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει την στάση της και να μην προβεί σε ένα τέτοιο σφάλμα».


Kallikrates Chania:ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ:-“Οχι” στο κλείσιμο της ΔΟΥ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου