ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-Δημοτικός παιδικός σταθμός στον Σκινέ

Όπως δημοσιεύτηκε την 13-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Εναν σύγχρονο παιδικό σταθμό αποκτά η Δημοτική Ενότητα Μουσούρων καθώς εντός των ημερών παραδίδεται ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός του Σκινέ.
«Ενα όνειρο των κατοίκων της περιοχής γίνεται πραγματικότητα. Ειδικά για τις οικογένειες των εργαζομένων πλέον θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό μας σταθμό», δηλώνει στα 'Χ.Ν.' η πρόεδρος του 'Νομικού Προσώπου Δήμου Πλατανιά', κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, που έχει υπό την ευθύνη της  τη λειτουργία των δύο παιδικών σταθμών.
Ο Σταθμός θα λειτουργήσει στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Σκινέ, στο οποίο αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του.
«Η ιδέα δημιουργίας παιδικού σταθμού ήταν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μουσούρων που προχώρησε στην αλλαγή χρήσης του δημοτικού σχολείου σε παιδικό σταθμό. Εγιναν κάποιες προσπάθειες που δεν ολοκληρώθηκαν και ερχόμαστε σήμερα εμείς να τελειώσουμε το κτήριο. Επειδή είναι νεοκλασικό δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις. Σε συνεννόηση με την Αρχαιολογία  αλλάχτηκε η στέγη και θα γίνει τις επόμενες ημέρες ένα μεσοχώρισμα σε μια αίθουσα για να αυξηθεί η δυναμικότητα του σταθμού από 20 παιδιά όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, σε 25», υπογραμμίζει η κα Μαραγκουδάκη.
Η πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου εκτιμά πως στις 15 Σεπτεμβρίου ο παιδικός σταθμός θα λειτουργεί κανονικά. «Βάλαμε περίφραξη και αναμορφώνεται αυτές τις ημέρες ο αύλειος χώρος, γίνεται δεντροφύτευση και τοποθετείται το γκαζόν. Από άποψης εξοπλισμού λειτουργίας του παιδικού σταθμού είμαστε έτοιμοι καθώς έχει αγορασθεί ήδη. Τον παιδαγωγικό εξοπλισμό είμαστε έτοιμοι να τον αγοράσουμε. Συνολικά θα διαθέσουμε πάνω από 30.000 ευρώ», σημειώνει.
Ο Δήμος Πλατανιά μετά τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του Σκινέ θα έχει δύο υπό την ευθύνη του καθώς ήδη λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Βουκολιών. Στον Σκινέ έχουν ενταχθεί δωρεάν 15 παιδιά μέσω των προγραμμάτων του  και θα εγγραφούν άλλα 10 άτομα με τροφεία. Το Νομικό Πρόσωπο έχει κάνει και αιτήσεις πρόσληψης για δύο εκπαιδευτικούς και μια εργαζόμενη στην καθαριότητα.
«Είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι μια προσπάθεια να ανοίξουμε τον παιδικό αλλά δεν τα καταφέραμε καθώς είχαμε πολλές δυσκολίες λόγω της άδειας λειτουργίας.
Τώρα χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες όλων το έργο είναι έτοιμο να παραδοθεί στους δημότες μας» καταλήγει η κα Μαραγκουδάκη.


Kallikrates Chania:ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-Δημοτικός παιδικός σταθμός στον Σκινέ
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου