ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ-Αντιδράσεις για τις περικοπές

Όπως δημοσιεύτηκε την 14-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την έντονη αντίδραση και των δημάρχων του Νομού Λασιθίου έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τους πόρους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).
Οι δήμαρχοι, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενημερώθηκαν  από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Τ.Ε.Δ. Λασιθίου, για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και ζήτησε τις δικές τους προτάσεις.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουράκης, που βρέθηκε γι’ αυτό τον λόγο στον Αγιο Νικόλαο, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις συναντήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και υπουργούς και ανέλυσε όλα τα δεδομένα που αφορούν τη χρηματοδότηση των Δήμων, αλλά και για το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. έκρουσε για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των πόρων στους Ο.Τ.Α που οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών και με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς το κεντρικό κράτος ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή και όλα εκείνα που αποτελούν ανάχωμα για την ανάπτυξη και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του προς όφελος των πολιτών.
Οι δήμαρχοι του Νομού περιέγραψαν με τη σειρά τους με τον πιο δραματικό τρόπο την κατάσταση των Δήμων τους και συμφώνησαν, όπως είπε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, η αντίδραση να είναι δυναμική καθώς οι επιπτώσεις για τους πολίτες       -και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες- από την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι πολύ πιο μεγάλες από την κατάρρευση του ίδιου του κράτους.
Επίσης αποφασίστηκε στις 26 Αυγούστου πριν το συνέδριο να πραγματοποιηθεί ολομέλεια των δημάρχων όλης της Κρήτης στο πλαίσιο της Π.Ε.Δ. και εκεί να διαμορφωθεί η τελική πρόταση που θα τεθεί στο συνέδριο και θα αφορά το κλείσιμο των Δήμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.


Kallikrates Chania:ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ-Αντιδράσεις για τις περικοπές
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου