ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΟΜΑΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ -Υπερθέαμα μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Όπως δημοσιεύτηκε την 31-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Ταχύτητα, δράση, θέαμα, περιλαμβάνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάβασης Ομαλού, που διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά στα Χανιά.
Η ξεχωριστή αυτή δράση στην οποία συμμετέχουν πρωτοκλασάτα ονόματα οδηγών μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αποτελώντας μια μοναδική εμπειρία για τους 61 συμμετέχοντες οδηγούς αλλά και για τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν.
Οι δοκιμές των αγώνων θα γίνουν αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί από τη γέφυρα του Φουρνέ, ενώ οι αγώνες ξεκινούν επίσημα την Κυριακή στις 10 το πρωί από τη δεύτερη γέφυρα του Φουρνέ με κατάληξη τη διασταύρωση Σκορδαλού.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο Βοτανικό Πάρκο.
Την 7η Ανάβαση Ομαλού συνδιοργανώνουν η Π.Ε. Χανίων με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.
Όπως ανέφερε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, η Περιφερειακή Ενότητα συμμετέχει ενεργά στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός και εξήρε το έργο της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων που σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές στην Ελλάδα. «Τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις είναι σημαντικές για τα Χανιά γιατί αναδεικνύουν τον τόπο μας σε όλους τους τομείς», ανέφερε.
Ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που προβάλλει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και τις ομορφιές της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά.
Η αρμόδια για θέματα Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη επεσήμανε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάβασης Ομαλού αποτελεί ένα οδοιπορικό ανάμεσα στις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και στα Μνημεία του πολιτισμού μας, που δημιουργούν στην κυριολεξία ανάταση ψυχής. «Εκεί που το αγωνιστικό πνεύμα συναντά την Ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναβάσεων Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Ν. Πασαλής, τόνισε πως πρωταγωνιστές του διημέρου είναι οι οδηγοί που συμμετέχουν στον αγώνα και που όπως είπε «στη δύσκολη περίοδο που περνάμε, μπορούν και συνεχίζουν αυτό το άθλημα, στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».
Συνολικά συμμετέχουν 61 οδηγοί από όλη την Ελλάδα, (Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα) με πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα της οδήγησης δίνουν το "παρών" στον αγώνα.
Ο αντιπρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων κ. Στέλιος Μιχαηλάκης ανέφερε πως οι επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την 7η Ανάβαση Ομαλού μπορούν να προσέρχονται από τη διαδρομή Καράνου ή τα Μεσκλά.
Ο δρόμος του αγώνα θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα.
Ο κ. Μιχαηλάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες οδηγούς που έρχονται από όλη την Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για να υποστηρίξουν τον αγώνα.


Kallikrates Chania:ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΟΜΑΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ -Υπερθέαμα μηχανοκίνητου Αθλητισμού
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου