ΑΠΟ ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ-“Οχι” beach party σε παραλία στα Μάλια

Όπως δημοσιεύτηκε την 11-08-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση beach party στην παραλία Ποταμού Μαλίων εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή του το γραφείο του προγράμματος του WWF Ελλάς για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων.
Το γραφείο «εκφράζει την απογοήτευσή του για το beach party που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην παραλία Ποταμού Μαλίων την προσεχή Κυριακή (12.8.2012) με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου».
Και συνεχίζει:
«Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που άρχισαν να αποδίδουν οι συστηματικές προσπάθειες των τελευταίων τριών ετών για να αναδειχθεί η περιβαλλοντική σημασία του υγροτόπου και της ακτής αλλά και η αξία που θα προσέδιδε η ορθολογική διαχείρισή τους στα Μάλια. Η χρηματοδότηση της πρότασης «Ανάδειξη, Διατήρηση και Προστασία Βιοποικιλότητας του Υγροτόπου Μαλίων» δημιούργησε πολλές ελπίδες ότι η περιοχή θα αποκτήσει τη φυσιογνωμία μιας προστατευόμενης περιοχής.
Δυστυχώς, η διοργάνωση της εκδήλωσης αποδεικνύει ότι η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις μας στη Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι το beach party θα πραγματοποιηθεί. Τονίζοντας ότι ο υγρότοπος και η παραλία Ποταμού Μαλίων είναι το τελευταίο αμμώδες τμήμα της παράκτιας ζώνης του Δήμου Χερσονήσου όπου το περιβάλλον διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη φυσικότητά του, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τους διοργανωτές να αλλάξουν την περιοχή πραγματοποίησης της εκδήλωσης».
 


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ-“Οχι” beach party σε παραλία στα Μάλια
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου