ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ-Συμπληρωματικά στοιχεία για τον βιολογικό

Όπως δημοσιεύτηκε την 01-09-2012 στο www.haniotika-nea.gr

Συμπληρωματικά στοιχεία για την ένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Γεωργιούπολης στο Ε.Σ.Π.Α. κατέθεσε χθες, στις αρμόδιες Υπηρεσίες στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.
Ο κ. Μαρκάκης, που βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, επισκέφθηκε Υπουργεία και Υπηρεσίες σε μια προσπάθεια προώθησης των έργων που θέλει να προχωρήσει ο Δήμος.
«Ο φάκελος για την ένταξη του έργου έχει κατατεθεί, απλά δώσαμε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε τον βιολογικό που αποτελεί έργο πνοής για τον Δήμο μας», είπε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Μαρκάκης.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Μιλώντας για τη συνεχή οικονομική αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Μαρκάκης υπογράμμισε πως: «Η σημερινή κατάσταση με τις συνεχείς και σημαντικές περικοπές κεντρικών πόρων οδηγούν τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα ασφυκτικά προβλήματα, οδηγείται σε αδυναμία κάλυψης ακόμα και βασικών καθημερινών υποχρεώσεων. Οπως γνωρίζετε κατά την τελευταία τριετία έχει γίνει μεγάλη μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Εχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών και ολόκληρης της κοινωνίας μας, με δυναμική αντίδραση στις μειώσεις που θέλουν να μας καταστήσουν εντελώς αδρανείς, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ομως πρέπει και οι κάτοικοι του Δήμου να είναι όσο το δυνατόν συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο».
Απευθυνόμενος σε όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου ο κ. Μαρκάκης τους κάλεσε «να προσέλθουν και να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή να προβούν σε ρύθμιση αυτών για να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει αυτόνομα και να μην αναστείλει τη λειτουργία του. Κάνουμε γνωστό στους οφειλέτες του Δήμου που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω ότι ο Δήμος ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών καθώς και σε διακοπές παροχών ύδρευσης».


Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ-Συμπληρωματικά στοιχεία για τον βιολογικό
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου