Εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του Σταύρου Αρναουτάκη στα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-10 -2010 στο http://www.agonaskritis.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84/

Τα Χανιά έδωσαν το μήνυμα νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του. Στην τελετή των εγκαινίων το παρών έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημαντικότερη όπως είπε διοικητική μεταρρύθμιση για το ελληνικό κράτος. Ο Καλλικράτης είπε ο υπουργός Εσωτερικών αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα εκσυγχρονισμού για την δημόσια διοίκηση και το κράτος.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τονίζοντας πως η πορεία του μέχρι σήμερα ως δήμαρχος, ευρωβουλευτής αλλά και ως υφυπουργός έχει δείξει πως θα είναι και ένας επιτυχημένος περιφερειάρχης, σε μία απαιτητική και πρωτοπόρα περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη.

Στις δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης στους νέους δήμους και στις  περιφέρειες, αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας για την διοικητική μεταρρύθμιση που αποτελεί την πρώτη μεγάλη τομή στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Η κάθε Περιφέρεια να μπορεί να οραματίζεται, να διεκδικεί, να σχεδιάζει, να καθορίζει με ευελιξία μόνη της την αναπτυξιακή της πολιτική. Μια πολιτική που θα βασίζεται στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα της. Χωρίς την παρεμβολή και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της συγκεντρωτικής κεντρικής εξουσίας.
Αυτή είναι η φιλοδοξία και της δικής μας παράταξης. Η ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη στρατηγική μας επιλογή. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, να βάλουμε στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα δημιουργήσουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για το νησί μας.

Στόχος και όραμά μας, είναι να αποτελέσει η Κρήτη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για την  Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης.

«Μέσα από μία πορεία σύνθεσης και συμμετοχής όλων των φορέων και των πολιτών η Κρήτη θα αποτελέσει την Πρώτη Δύναμη», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης προσθέτοντας «πως μέσα από την σκληρή δουλειά, το όραμα, την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και την πίστη στις δυνατότητες των Κρητικών η Κρήτη θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

«Να κάνουμε το συγκρητισμό από όραμα, Πράξη.  Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις νέες τεχνολογίες για την Κρήτη της Γνώσης και της Καινοτομίας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα δεκαετιών με μεγάλα έργα υποδομής, προαπαιτούμενο για την Κρήτη της ανάπτυξης. Μαζί θα προωθήσουμε και θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την εξισορρόπηση των ανισοτήτων ανάμεσα σε αγροτικές και αστικές περιοχές, ανάμεσα σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, για την Κρήτη της ισόρροπης Ανάπτυξης. Μαζί θα δημιουργήσουμε την Κρήτη των κοινωνικών υποδομών, την Κρήτη της αλληλεγγύης. Ένα νησί με ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.  Ένα νησί που με εξωστρέφεια διεκδικεί και κερδίζει.  Ένα νησί που θα μπορεί να δώσει ποιοτικές θέσεις εργασίας σε εμάς και τα παιδία μας. Το όραμά σας για την Κρήτη του αύριο είναι και δικό μας όραμα: Μια Κρήτη ενιαία και Δυνατή. Μια Κρήτη που μας ενώνει. Ένα νησί Πρώτη Δύναμη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη στον Κόσμο», ανέφερε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Περιοδείες αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη»

Χανιά

Από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στις 09.30 το πρωί τις επισκέψεις στου σε φορείς και υπηρεσίες της πόλης των Χανίων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Χανίων, το Ψυχιατρείο και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων.

Το απόγευμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα βρεθεί στις 18.00 στον Καμπανό, στις 19.00 στην Κάνδανο, στις 20.00 στην Κουντούρα και στις 20.30 στην Παλαιόχωρα.

Ρέθυμνο

Συνεχίζει σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τις επαφές της με αρχές και φορείς του νομού Ρεθύμνου η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει τις εξής επισκέψεις:

10 π.μ. Διεύθυνσης Υγείας – Πρόνοιας ΝΑΡ

11 π.μ. Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Μητροπολίτη

12 μ.μ. Νοσοκομείο Ρεθύμνου – συνάντηση με διοίκηση

7 μ.μ. Δήμος Λαππαίων – συζήτηση με αρχές και φορείς της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου