Συνέντευξη και Βιογραφικό Ιωάννα Κορτσαλιουδάκη


Ιωάννα Κορτσαλιουδάκη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Χανίων
«ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973554099
 1. Για ποιο λόγο θα λέγατε στους ψηφοφόρους του νομού Χανίων να σας ψηφίσουν σαν εκπρόσωπο τους στην περιφέρεια Κρήτης;
Καταρχήν, η ενασχόληση μου με την πολιτική δεν ήταν κάτι ξένο από το χαρακτήρα μου καθώς η φύση της εργασίας μου, ως δικηγόρου απαιτεί την τριβή με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της. Αλλά και μέσω της κοινωνικής μου δραστηριότητας ενημερώνομαι για διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μου, αναπτυξιακά, εργασιακά, ενεργειακά, περιβάλλοντος, παιδείας, πολιτισμού, οπότε νομίζω ότι θα μπορούσα να προσφέρω σε πολλούς τομείς, πέρα από την προσφορά των  νομικών μου γνώσεων που είναι και κατά βάσει η δουλειά μου. Επιπλέον είμαι ένας νέος άνθρωπος με προβληματισμούς και όραμα. Ειδικά σε αυτή την πρωτόγνωρη και σύγχρονη διαδικασία, χρειάζεται μια φρέσκια ματιά για τα πράγματα. Το απαιτεί και ο θεσμός και οι συγκυρίες. 
2. Πως σκοπεύετε να δράσετε ώστε ο νομός Χανίων να καταφέρει να έχει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Κρήτης;
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι η έννοια της περιφέρειας, έχει δυστυχώς από πολλούς παρερμηνευτεί. Φοβούνται οι υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης και ειδικά εμείς στα Χανιά ότι από το Αθηνοκεντρικό κράτος, θα καταλήξουμε σε μια Ηρακλειοκεντρική περιφέρεια. Στόχος και όραμα του συνδυασμού μας είναι ακριβώς το αντίθετο: Μία Κρήτη πρότυπη περιφέρεια σε όλη την Ευρώπη, μία Κρήτη ενιαία με ισόρροπη ανάπτυξη από τη μία άκρη του νησιού ως την άλλη. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η παρουσία των Χανιωτών εκπροσώπων της περιφέρειας, έχει ουσιαστική σημασία. Είναι στα χέρια μας να διεκδικήσουμε δυναμικά την ανάπτυξη που αξίζει στο Νομό μας, μέσα από τη γενικότερη ανάπτυξη της περιφέρειας. Αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς και εγώ προσωπικά.
3. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό Χανίων με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η περιφέρεια Κρήτης και ποια λύση προτείνεται για την  αντιμετώπιση του;
Νομίζω και όλοι θα συμφωνήσουν σε αυτό ότι είναι το κυκλοφοριακό και συγκεκριμένα τα απαρχαιωμένα οδικά δίκτυα που ενώνουν την Δυτική με την Ανατολική Κρήτη. Καταρχήν όλα τα προβλήματα και οι έριδες μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, πχ μεταξύ Ηρακλείου και Χανίων, για τις υπηρεσίες που μεταφέρονται από τον ένα νομό στον άλλο, ή από αυτές που πρέπει να μεταφερθούν, ξεκινούν από το γεγονός ότι ουσιαστικά η μία πόλη της Κρήτης από την άλλη είναι απομονωμένη. Γιατί όταν καλείται ο πολίτης, ακόμα και σε καθημερινή πολλές φορές βάση να οδηγάει 150 χιλιόμετρα σε έναν δρόμο που δεν του προσφέρει καμία ασφάλεια και να διακινδυνεύει τη σωματική του ακεραιότητα και την ψυχική του ηρεμία, τότε οι υπηρεσίες του φαίνονται ότι βρίσκονται πολύ μακριά από αυτόν. Ένας σύγχρονος ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ θα αποτελούσε τη λύση και όντως θα μπορούσαμε να μιλάμε για ενιαία ανάπτυξη.
Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκα στα Χανιά στις 26.08.1978, κόρη του Γεωργίου Κορτσαλιουδάκη από τη Σούδα και της Ελένης Σχοινάς από το Βόλο. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου και μέχρι σήμερα διαμένω στην Σούδα, όπου και φοίτησα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Αργότερα φοίτησα στο 4ο Γυμνάσιο Χανίων και κατόπιν της αποφάσεως μου να στραφώ προς τη θεωρητική κατεύθυνση στο Κλασικό Λύκειο Χανίων.

Το έτος 1997 εισήχθη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 2001. Έκτοτε ασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου στα Χανιά, πρώτα ως συνεργαζόμενη δικηγόρος και πλέον με δικό μου γραφείο.

Από το έτος 2003-2006 ασχολήθηκα κυρίως με υποθέσεις του Δήμου Σούδας, καθώς ήμουν ο κύριος νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, έκτοτε δε και μέχρι σήμερα περιστασιακά, ως ένας από τους νομικούς συμβούλους αυτού, απασχολούμενη με όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πέρα από την εργασία μου, που από τη φύση της απαιτεί τη μέγιστη κοινωνικοποίηση και τη ζύμωση με τους πολίτες και τα προβλήματά τους ενασχολήθηκα και ενεργά με τα κοινά, καθώς από το έτος 2005-2007 ήμουν Γραμματέας της Τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Σούδα και κατόπιν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χανίων, όπου και απασχολήθηκα ενεργά με όλα τα θέματα που αφορούσαν τόσο τις τοπικές οργανώσεις του κόμματός μας όσο και το Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου