Τι μάθαμε από τον κ. Κακούση για τον κ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ



Οργισμένος από τις δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου, πρόεδρο του ΣΕΒ, εμφανίστηκε ο κ. Κακούσης μεσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στο Βημα 99,5 την Παρασκευή 19/11/2010. Ο κ. Δασκαλόπουλος είχε προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 16/11/2010 κατά τις οποίες υποστήριξε ότι «Αν δεν επιδειχθεί το αναγκαίο πολιτικό σθένος ώστε να προχωρήσουμε στη δραστική περικοπή του και αναδιάρθρωσή του με την κατάργηση θέσεων, οργανισμών, νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, επιτροπών και οφικίων, η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε συλλογικά και ατομικά.», με λίγα λόγια δραστικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο κ. Κακούσης υποστήριξε από τη εκπομπή του ότι επιχειρηματίες όπως ο κ. Δασκαλόπουλος που δεν έχουν ούτε μια επιχείρηση και δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ στο κράτος και κανένα όφελος στην κοινωνία δεν μπορούν να μιλάνε για απολύσεις εργαζομένων. Συνεχίζοντας συμπλήρωσε ότι βάση αυτών ο κ. Δασκαλόπουλος μπορεί να χαρακτηριστεί άνεργος ή άεργος οπότε μάλλον για αυτό έχει  αρκετό χρόνο να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Καταλήγοντας ο κ. Κακούσης σύγκρινε την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα στην Ελλάδα με τις επιχειρήσεις του παρελθόντος. Όπως είπε από τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ έχουν περάσει τεράστιες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Ελλάδος όπου δεν έβλεπαν τον εργαζόμενο από την ίδια σκοπιά που βλέπει τα πράγματα ο κ. Δασκλόπουλος. Αν σε μια επιχείρηση στο παρελθόν ένας υπάλληλος είχε προβλήματα ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα ενδιαφερόταν προσωπικά για αυτά και όχι θα το έστελνε έτσι απλά σπίτι του. Μάλιστα θα πήγαινε ο ίδιος σπίτι του να συζητήσουν και να τον βοηθήσει γιατί έβλεπε τον εργαζόμενο σαν κομμάτι της επιχείρησης του.

Έχει δίκιο ο κ. Κακούσης;

Όπως διαβάζουμε από το βιογραφικό του κ. Δασκαλοπουλου από την ιστοσελίδα του ΣΕΒ ο κ. Δασκαλόπουλος είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και του Ομίλου Μυτιληναίου καθώς και μέλος άλλων συμβουλίων.
Όντως λοιπόν ο κ. Δασκλόπουλος δεν έχει κάποια δική του επιχείρηση για την οποία νοιάζεται και αγωνιά προσωπικά. Οι δηλώσεις του κινούνται στο γνωστό κλίμα προσπάθειας πίεσης και καθοδήγησης της κυβέρνησης  από τον ΣΕΒ χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην συγκεκριμένη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Ειδικότερα αυτή η μόνιμη προσπάθεια επιβολής  ελαστικότερων σχέσεων εργασίας μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη απαίτηση ενισχύσεων από την πλευρά των επιχειρήσεων εμφανίζεται ως τουλάχιστον προκλητική στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Μάλλον διότι παραβλέπει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι τελικά αυτή την κρίση δεν θα την πληρώσουμε όλοι μας μιας και τώρα που είναι τα δύσκολα για την χώρα πάνω από 1500 επιχειρήσεις άλλαξαν έδρα και μετακινήθηκαν στο εξωτερικό, ειδικά στις γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία όπου έχουν ελάχιστη φορολογία. Άρα ποιος τελικά έχει το δίκιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου