«Προτάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοποίηση και προστασία του ορεινού όγκου των Κεραμιών» από το Μ. Σκουλάκη

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-11 -2010 στο http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14040:l------------r----&catid=112:2010-06-10-07-12-43&Itemid=236

alt

Τις προτάσεις του συνδυασμού του «ΧΑΝΙΑ-Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» για την βιώσιμη ανάπτυξη, αξιοποίηση και προστασία του ορεινού όγκου των Κεραμιών, παρουσίασε ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή – συνοδεία της Βουλευτής Επικρατείας και Καθηγήτριας Πανεπιστημίου κ. Έ. Παναρίτη και υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού του – σε περιοχές του Δήμου Κεραμιών.

Ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μαλάξα, το Λούλο, το Γερολάκκο, τη Δρακόνα, το Κατοχώρι και τους Κάμπους, συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και άκουσε από αυτούς πως «τα τελευταία χρόνια δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάδειξη των χωριών, των σημαντικών τοποθεσιών και των μνημείων των Κεραμιών, που θα μπορούσαν να προωθήσουν την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουλάκης επισήμανε την ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά, πολιτισμικά και φυσικά πλεονεκτήματα  των Κεραμιών και δεσμεύτηκε «για τη σύνδεση του ορεινού όγκου των Κεραμιών με το νέο μοντέλο ανάπτυξης που οραματίζεται ο συνδυασμός του για το Δήμο των Χανίων».

Τέλος, ανέλυσε τους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους ως νέα Δημοτική Αρχή – εφόσον οι πολίτες τιμήσουν το συνδυασμό του- θα προωθήσει. Οι άξονες αυτοί αφορούν:
1. τη βελτίωση των υποδομών (βελτίωση επαρχιακού δικτύου, επέκταση δικτύου άρδευσης, βελτίωση φωτισμού και συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων).
2. την τουριστική ανάπτυξη (ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση φαραγγιών και ιστορικών σπηλαίων, ανάδειξη μνημείων, περιπατητικών διαδρομών και παλαιών μονοπατιών, κ.α.)
3. την ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων με την υλοποίηση προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα Κεραμιά.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου