Μ. Σκουλάκης: «Στόχος μας η μεγιστοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Ακρωτηρίου

Όπως δημοσιεύτηκε την 02-11 -2010 στο http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14039:--l--------&catid=112:2010-06-10-07-12-43&Itemid=236

alt

«Η αξιοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Ακρωτηρίου αποτελεί βασικό στόχο του συνδυασμού μας», τόνισε ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε στα Κουνουπιδιανά του Δ. Ακρωτηρίου, την περασμένη Παρασκευή. Στην ομιλία έδωσαν το παρών ο πρ. Υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο πρ. Βουλευτής Χανίων κ. Σ. Μιχελογιάννης και πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σκουλάκης «το Ακρωτήρι αποτελεί περιοχή, με σημαντικές αναπτυξιακές υποδομές, οι οποίες αφορούν όχι μόνο την πόλη των Χανίων αλλά το σύνολο του νομού (αεροδρόμιο Χανίων, Πολυτεχνείο Κρήτης, εργοστάσιο μηχανικής επεξεργασίας των απορριμμάτων κ.ά.) και η οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφει μια έντονη και αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί».

«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ»
Παράλληλα επισήμανε πως «το Ακρωτήρι αποτελεί μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή του νέου Δήμου Χανίων, που δεν αντέχει περεταίρω επιβάρυνση» και προσέθεσε πως «οποιαδήποτε νέα, αναπτυξιακή, επιχειρηματική πρόταση, θα πρέπει να εξετάζεται υπό το πρίσμα των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και τη συμβολή της στην πράσινη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων». Αναφερόμενος στο θέμα της χωροθέτησης των δεξαμενών καυσίμων (σσ. εγκαταστάσεις υπάρχουν στο Αγ. Ονούφριο) επέρριψε σαφείς ευθύνες στη Νομαρχία Χανίων τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα μείζον ζήτημα το οποίο – δυστυχώς – οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ειδικά η τελευταία, απέφυγαν επιμελώς τα προηγούμενα χρόνια να θίξουν, μη δίνοντας τις αναγκαίες λύσεις».

ΟΚΤΩ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Τέλος ο κ. Σκουλάκης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του για την περιοχή του Ακρωτηρίου οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

1.    τη βελτίωση της προσπελασιμότητας σε όλες τις περιοχές του Ακρωτηρίου
2.    την κατασκευή εκπαιδευτικών υποδομών
3.    τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εξοικονόμηση νερού από διαρροές, ταυτόχρονα με την επιβεβλημένη ενίσχυση, βελτίωση και επέκταση των έργων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης σ’ όλη τη περιοχή του Ακρωτηρίου.
4.    την αποπεράτωση και λειτουργία των αθλητικών υποδομών του Ακρωτηρίου.
5.    την υλοποίηση έργων πρασίνου και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στο σύνολο των οικισμών του Ακρωτηρίου.
6.    τη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης.
7.    την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος (ορεινός όγκος και σπήλαια) & την αξιοποίηση των τουριστικών πόρων της περιοχής με ταυτόχρονη προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (π.χ. θρησκευτικός τουρισμός)
8.    την υλοποίηση καταδυτικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Χανίων «Φίλοι του Βυθού».

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου