Εκλέχθηκε το Νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και οι Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής


Συνοπτικά, η σύνθεση του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Φραγκογιάννη-Τσάφαρη Χριστίνη
Αντιπρόεδρος: Φραγκάκης Εμμανουήλ
Γραμματέας: Μυλωνάκη Θεοχαρούλα
Η εκλογή  έγιεν την Κυριακή 2/1/2011 οπου και διεξήχθη η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με αποκλειστικό θέμα την «Εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων» σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010.
Από την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων εκλέχθηκε η κα. Φραγκογιάννη-Τσάφαρη Χριστίνη, η οποία προτάθηκε από το συνδυασμό της πλειοψηφίας (Χανιά Ο Δήμος μας Αλλάζει), όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Στις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκαν οι κ.κ. Φραγκάκης Εμμανουήλ (Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία) και Μυλωνάκη Θεοχαρούλα (Χανιά 21ος Αιώνας).
Όσον αφορά τη σύνθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως αυτή προέκυψε μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, έχει ως εξής:
Σύνθεση Επιτροπών Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων 2011-2013
Ιδιότητα
Επιτροπή Οικονομικών
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Μέλος
Αποστολάκη Νίκη
Αγγελάκη Ναυσικά
Μέλος
Μαυρεδάκης Εμμανουήλ
Παπαδάκης Δημήτριος
Μέλος
Αρχοντάκης Γεώργιος
Καστρινάκης Βασίλειος
Μέλος
Κοκκινάκη Μαρία
Βλαζάκης Νικόλαος
Μέλος
Χατζάκης Ιωάννης
Πουλιδάκης Γεώργιος
Μέλος
Κυνηγός Μιχαήλ
Τσαπάκος Γεώργιος
Μέλος
Βάμβουκας Αναστάσιος
Παπαδογιάννης Αριστείδης
Μέλος
Γούλας Λάμπρος
Παπαντωνάκης Νικόλαος
Α' Αναπληρωματικό Μέλος (Από Πλειοψηφία)
Δαμιανάκης Γεώργιος
Βογιατζόγλου Χαράλαμπος
Β' Αναπληρωματικό Μέλος (Από Πλειοψηφία)
Ξανθουδάκης Γεώργιος
Φραγγεδάκης Γεώργιος
Γ' Αναπληρωματικό Μέλος (Από Πλειοψηφία)
Λειψάκης Δημήτριος
Αμπαδιωτάκης Ελευθέριος
Α' Αναπληρωματικό Μέλος (Από Μειοψηφία)
Παπαντωνάκης Νικόλαος
Κουρούσης Χαράλαμπος
Β' Αναπληρωματικό Μέλος (Από Μειοψηφία)
Κουτράκης Ιωάννης
Καραγιαννάκης Εμμανουήλ
Η Οικονομική Επιτροπή είναι το όργανο που διαδέχεται την «δημαρχιακή επιτροπή» αφού αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων της και είναι αυτή που παρακολουθεί και ελέγχει την οικονομική λειτουργία του δήμου. Συντάσσει τον προϋπολογισμό, ελέγχει την υλοποίησή του και ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ανά τρίμηνο, προελέγχει τον απολογισμό, αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων, καταρτίζει τους όρους δημοπρασιών και τις κατακυρώνει, μελετά την ανάγκη σύναψης δανείων, κ.α.
Από την άλλη, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι το όργανο που έχει την ευθύνη για όλα τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και ιδιαίτερα τα πολεοδομικά και χωροταξικά, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων που αναφέρονται στην αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά με συνεργασία για το καλό του νέου Δήμου. Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Σκουλάκης «πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό απαιτείται σκληρή δουλειά και πνεύμα συνεργασίας απ’ όλους μας. Απέναντι μας έχουμε τα προβλήματα των πολιτών και μόνο αυτά» κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του υγεία, χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους πολίτες.
English Title: New President of Municipal Council of Chania Elected
translate article with google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου