Στην Κρήτη ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

Όπως δημοσιεύτηκε την 09-1 -2011 στο neatv.gr

alt


Οι υποδομές Υγείας και Πρόνοιας του Νομού Χανίων και της Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζου, που θα βρίσκεται στα Χανιά τη Δευτέρα.
Παράλληλα, το εφημεριακό ζήτημα, η λειτουργία του ολοήμερου Νοσοκομείου στα Χανιά, το θέμα της Μονάδας Νεογνών, ο αξονικός τομογράφος,  είναι μόνο κάποια από τα θέματα για τα οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.
Η επίσκεψη του κ. Πολύζου εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται στα Νοσοκομεία όλης της χώρας προκειμένου να ελεγχθούν θέματα σχετικά με τη διαχείριση, τις περικοπές σε προϋπολογισμούς και να συζητηθεί η πορεία των Ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συναντήσεων του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας θα βρεθεί το θέμα της αξιοποίησης των χώρων του παλιού Νοσοκομείου αλλά και της συγχώνευσης του Ψυχιατρείου με το Νοσοκομείο Χανίων.
Μάλιστα κ. Πολύζος θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου μαζί με τον δήμαρχο Χανίων, Μανόλη Σκουλάκη, όπως χθες ανακοινώθηκε από τον Δήμο. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας αναμένεται στα Χανιά πρωί της Δευτέρας.
Η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων αλλά και οι Ενώσεις Γιατρών Ρεθύμνου - Ηρακλείου έχουν  κάνει αίτηση να συναντηθούν με τον ίδιο προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Στις 12.30 μ., ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζος και ο δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στους χώρους του παλιού Νοσοκομείου προκειμένου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, 'να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κτήριο'. Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Πολύζος θα έχει συνάντηση στον Δήμο Χανίων με τον δήμαρχο Χανίων, τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ίδιο θέμα, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις δυνατότητες αξιοποίησης ή μη των χώρων του παλιού Νοσοκομείου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν επίσης οι βουλευτές Ν. Χανίων, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζος, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. κ. Φραγκιαδουλάκης και ο διοικητής του Γ.Ν. Χανίων κ. Δουλγεράκης.

Η Ένωση Γιατρών

Όπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Αντώνης Κρασουδάκης: 'Αυτό που επείγει αυτήν τη στιγμή είναι το εφημεριακό ζήτημα της β’ ζώνης στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα, διότι με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει θα είναι ακάλυπτα τα Νοσοκομεία της β’ ζώνης των Χανίων και του Ρεθύμνου για πολλές Κλινικές μετά τις 20 του μήνα (Ιανουαρίου) που δεν θα έχουν εφημερεύοντες γιατρούς. Αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα'.
Ήδη ο κ. Κρασουδάκης με επίσημο έγγραφο που έχει υποβάλει προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, προτείνει την εκκένωση των Τμημάτων που δεν θα έχουν εφημερεύοντες μετά τις 20 Ιανουαρίου και μεταφορά των ασθενών στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου που ανήκουν στην α’ ζώνη.
'Η πολιτική του μνημονίου με τις οριζόντιες περικοπές στην Υγεία δημιουργεί τρομακτικά προβλήματα λειτουργίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι με αυτές συνεπάγεται υποβάθμιση των Υπηρεσιών. Για παράδειγμα ανακοινώθηκε η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων και αυτό είναι αδύνατον να γίνει', τόνισε ο κ. Κρασουδάκης.
Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει μια ενδεχόμενη συγχώνευσή του Ψυχιατρείου με το Νοσοκομείο Χανίων επεσήμανε ότι: 'Αυτό πρέπει να εξετάσουμε με τι όρους θα γίνει. Διότι αν γίνει με όρους μνημονίου θα είναι καταστροφικό για τις λειτουργίες που έχουν αναπτυχθεί. Ότι μπορεί να γίνει οικονομία κλίμακας και να μην υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι κάθονται και πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν -γιατί υπάρχουν και τέτοιοι υπάλληλοι του Ψυχιατρείου- αυτό φυσικά και μας βρίσκει σύμφωνους. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει... Δεν είμαστε αρνητικοί, κατ’ αρχήν...'.
Παράλληλα οι γιατροί του Νοσοκομείου πρόκειται να αναφερθούν και στο θέμα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, ο οποίος δεν λειτουργεί εδώ κι έναν μήνα καθώς η εταιρεία αρνείται να διορθώσει τη βλάβη λόγω μεγάλης οφειλής του Νοσοκομείου προς αυτήν.

Χανιώτικα Νέα - ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Kallikrates Chania:In Crete, GS Health Ministry
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου