ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: -“Κρίσιμο για την Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο”

Όπως δημοσιεύτηκε την 08-01-2011 στο http://www.haniotika-nea.gr/58875-“Κρίσιμο για την Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο” .html

Την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Συμμαχία 'θα κερδίσει το στοίχημα, δίνοντας αγώνα για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση' καθώς η Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο θα δώσει'τις πιο δύσκολες εξετάσεις', εξέφρασε, χθες, από τα Χανιά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με στελέχη του Νομού στα νέα γραφεία του κόμματος.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των νέων γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα Χανιά, που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας 16 (πρώην Σχολές ΚΟΡΕΛΚΟ).
Στην εκδήλωση το 'παρών' έδωσαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και οι Αρχόντισσα Ναναδάκη, Στέλιος Νικηφοράκης και Μανώλης Κελαϊδής, που στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά.
Η κα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού της, χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμμαχία ως 'ένα νέο κίνημα με τελείως διαφορετική λογική από αυτή την παλαιών κομμάτων'.
'Η Δημοκρατική Συμμαχία ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, με κινητήρια δύναμη τους πολίτες, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, που μας κρατούν καθημερινά σε εγρήγορση', ανέφερε η κα Μπακογιάννη.
Η ίδια τόνισε ότι 'ο τόπος περνάει δύσκολες ώρες και η Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο θα δώσει ίσως τις πιο δύσκολες εξετάσεις'.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι 'δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αλλά κυρίως στις προκλήσεις των καιρών, παλινωδεί και κάθε μέρα αλλάζει άποψη με κλασικό παράδειγμα αυτό που έγινε προχθές με τον Φ.Π.Α.'.
Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε 'αδιανόητο' το γεγονός ότι 'ζητείται από τους Ελληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, να μην φοροδιαφεύγουν -ορθώς- και το κράτος από την άλλη μεριά να εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος «μπαταξής» της Ευρώπης'.
'Είναι αδιανόητο το κράτος από τη μία πλευρά να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του και από την άλλη μεριά οι μηχανισμοί του να φαίνονται τελείως ανίκανοι να εισπράξουν από αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Είναι αδιανόητο κανείς, αν σκεφτεί, ότι η πρωτογενής παραγωγή και ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στηριχθεί, ότι η ανεργία προέρχεται από τους μικρούς και από τους μεσαίους επιχειρηματίες. Διότι τα μαγαζιά κλείνουν κι όμως κανείς δεν μιλάει για τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα κ.ά.', επεσήμανε η κα Μπακογιάννη.
Και πρόσθεσε: 'Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ, είναι ένα νέο κίνημα με τελείως διαφορετική λογική από αυτήν των παλαιών κομμάτων. Ξέρουμε ότι πρέπει να πείσουμε και ότι πολύς κόσμος περιμένει να δει δείγματα γραφής, να μας κρίνει από αυτά που λέμε, από τους αγώνες που θα κάνουμε.
Ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς πρέπει να δώσει αυτόν τον αγώνα με πίστη και ενθουσιασμό. Ο κόσμος δεν έχει όραμα, είναι απελπισμένος, έτοιμος να κατεβάσει τα «όπλα» κάτω και να μην κάνει προσπάθεια. Το στοίχημα, όμως, θα κερδηθεί, αν όλοι εμείς μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε τον αγώνα για αυτή τη χώρα, την πατρίδα που όλοι πονάμε.
Εμείς δε οι Κρητικοί έχουμε μάθει να μην βάζουμε το κεφάλι κάτω, έχουμε μάθει να δίνουμε αγώνες. Θα δώσουμε άλλον έναν αγώνα για τους παλαιότερους, ενώ οι νεότεροι θα δουν πώς δίνονται οι μάχες και πώς κερδίζονται. Και τη μάχη της Συμμαχίας θα την κερδίσουμε'.
ΣΕ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα βρίσκεται στις 11.30 π.μ. σήμερα στο ξενοδοχείο 'Joan', όπου θα έχει συνάντηση με τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος και την ομάδα πρωτοβουλίας Ρεθύμνου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την παρουσία των δύο κρητικών βουλευτών, κ. Λ. Αυγενάκη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης του Ρεθύμνου. Το απόγευμα η κα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή του Ηρακλείου στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τα μέλη και τα στελέχη του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.  Αργότερα, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα έχει συνάντηση με τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος και την ομάδα πρωτοβουλίας Ηρακλείου για οργανωτικά θέματα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ το βράδυ θα έχει επαφές και με δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου