ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ-Οχι δεξαμενές στη Σούδα

Όπως δημοσιεύτηκε την 12-10-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Κατά της δημιουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στον κλειστό κόλπο της Σούδας τάσσεται ξεκάθαρα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων, τονίζοντας ότι οι βασικές προτεραιότητες για την περιοχή είναι η αποκατάσταση του υγροτόπου Μορώνη, η ανάπλαση της πλατείας της Σούδας και η κατασκευή του δρόμου σύνδεσης των τέως περιαστικών Δήμων της πόλης των Χανίων, από Σούδα έως Βαμβακόπουλο.
Τα παραπάνω επεσήμανε χθες ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για την Περιφερειακή Ενότητα Σούδας, Μανούσος Λιονάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας.
Μάλιστα, ο κ. Λιονάκης υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημιουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στον κλειστό κόλπο της Σούδας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης των αποθηκών υγρών καυσίμων στον κλειστό κόλπο της Σούδας, τα οποία κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Τύπου από την εταιρεία Mamidoil - Jetoil Α.Ε. Η δίκη, ως γνωστόν, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΔΑΣ
Ανακοίνωση στήριξης των μελών της Επιτροπής Αγώνα εξέδωσε χθες και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, τονίζοντας ότι «θα σταθούμε στο πλευρό των 'κατηγορουμένων Σουδιανών', που αγωνίζονται και αντιστέκονται στις δραστηριότητες αυτές με μοναδικό σκοπό να αφήσουν στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, έναν καλύτερο και ομορφότερο κόλπο της Σούδας».

ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου του παλιού Δημαρχείου.
Ο κ. Λιονάκης είπε ότι προκειμένου να γίνει αυτό απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων καθώς, όπως τόνισε, «το κτήριο είχε αφεθεί στην τύχη του». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών σε τμήμα του κτηρίου του παλιού Δημαρχείου προκειμένου να μην καταβάλλει ενοίκιο, ενώ εξετάζει και τη μίσθωση του υπόλοιπου τμήματος στο Λιμεναρχείο, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Παράπονα για θέματα καθαριότητας εξέφρασαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Γιώργος Γιαννουλάκης και Γιάννης Σπηλιανάκης.
Απαντώντας, ο κ. Λιονάκης, αφού σημείωσε ότι με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» τα προβλήματα που κλήθηκε και καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος Χανίων είναι πολλά, υπογράμμισε ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας.
«Είχαμε συνηθίσει να είναι καλύτερα», παρατήρησε ο κ. Γιαννουλάκης. «Υπάρχει μέτρο σύγκρισης», πρόσθεσε ο κ. Σπηλιανάκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χρήστος Μιχαηλάκης, επεσήμανε ότι καθημερινά δίδεται αγώνας για διάφορα θέματα του Δήμου, τονίζοντας, παράλληλα, ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι η καθαριότητα.


Kallikrates Chania:And by the municipality of Chania-Souda No Tanks
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου