ΓΙΑ ΤΟ 2011-Κρουαζιερόπλοια τέλος

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Η φετινή τουριστική σεζόν -ως προς τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων-  ολοκληρώθηκε  ουσιαστικά χθες το πρωί, με την άφιξη στο λιμάνι της Σούδας του τελευταίου κρουαζιερόπλοιου για το 2011.
Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Celebrity Cruises», με το όνομα «Equinox», μετέφερε 3.000 επιβάτες και 1.200 άτομα ως πλήρωμα. Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα του πλοίου, ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τα μέλη του πληρώματος, ενώ, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., τόνισε ότι «με τη λήξη της τουριστικής σεζόν ξεκινάμε από σήμερα τις προσπάθειες, ώστε του χρόνου τον Απρίλιο,  στην  άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, να  είμαστε ακόμα καλύτεροι. Γι’ αυτό, λοιπόν, Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Λιμενικό Ταμείο και άλλοι φορείς του Νομού θα ξεκινήσουμε από αύριο να κάνουμε τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις στο λιμάνι. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να επισκεφτούμε τα συναρμόδια Υπουργεία για να δούμε πού βρίσκονται οι μελέτες επέκτασης για τον πολυχρηστικό λιμένα καθώς και της προβλήτας 'Αδρίας'. Πιστεύω ότι με τις σωστές ενέργειες και παρεμβάσεις θα δικαιωθούμε, ώστε σύντομα, ίσως σε δύο χρόνια, το ασφαλέστερο και φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, η Σούδα, να μπορεί να είναι σταθμός εκκίνησης και κατάληξης τουριστών κρουαζιέρας».
Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε ότι «εργαζόμενοι στον  Δήμο Χανίων μοίρασαν στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που επισκέφτηκαν την πόλη μας, ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις, από τις οποίες βγήκαν κάποια χρήσιμα και θετικά στοιχεία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις απαντήσεις το 80% των επισκεπτών δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και την ομορφιά του τόπου μας, το 45% ότι θα επισκεφτούν ξανά τα Χανιά, ενώ το 60% θα συστήσουν σε φίλους τους τα Χανιά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σημείωσε ότι τα Χανιά είναι μια  καθαρή πόλη, ενώ αρνητικό στοιχείο στις απαντήσεις ήταν η παράνομη στάθμευση δικύκλων πάνω στα πεζοδρόμια». «Ο στόχος μας παραμένει και για το 2012 ο ίδιος, που είναι να κρατήσουμε την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Σούδας», κατέληξε ο κ. Σκουλάκης. Από την πλευρά του ο  ναυτικός πράκτορας, πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, Αντώνης Τζαγκαράκης, δήλωσε ότι «θεωρώ ότι η φετινή τουριστική σεζόν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, αφού από τα 12 κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν 10.000 επιβάτες το 2010, φτάσαμε το 2011 στις 62 αφίξεις πλοίων, με συνολικό αριθμό πάνω από 150.000 επιβάτες, από 70 χώρες. Τα σχόλια και οι κριτικές που λάβαμε από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες ήταν άκρως θετικές». Ο κ. Τζαγκαράκης σημείωσε ότι «Θα πρέπει, όμως, να υπάρξουν κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στο λιμάνι όσο και στην πόλη της Σούδας, με έργα τα οποία θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να  βελτιώσουν τη γενική εικόνα του λιμανιού και όχι μόνο. Η  τουριστική σεζόν το 2012, θα πρέπει να μας βρει έτοιμους, ώστε να δείξουμε ότι γίνονται προσπάθειες, προσπάθειες που έχουν ως στόχο την καλύτερη προβολή του τόπου μας στο ξένους επισκέπτες». Ο κ. Τζαγκαράκης υπογράμμισε ότι «η φετινή επιτυχία οφείλεται σε συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, οι οποίες συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ των. Ελπίζουμε και του χρόνου να υπάρξει ανάλογη συνέχεια».


Kallikrates Chania:ΓΙΑ ΤΟ 2011-Κρουαζιερόπλοια τέλος
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου