ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-Δικογραφία για ταμειακό έλλειμμα

Όπως δημοσιεύτηκε την 21-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο Συμβούλιο Εφετών επιστρέφει η δικογραφία για το ταμειακό έλλειμμα στον Δήμο Ρεθύμνου, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του πρώην δημάρχου -με το οποίο συντάχθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι- που υποστήριξαν ότι η παραπομπή των κατηγορουμένων έπρεπε να γίνει με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και όχι με απευθείας κλήτευση.
Οι δικηγόροι του πρώην δημάρχου επικαλέστηκαν την αλλαγή των δικονομικών δεδομένων που υπήρξε στις 23-12-2010 και έτσι πέτυχαν την απόφαση του δικαστηρίου, μία απόφαση που, όπως φαίνεται, δεν έχει επιτευχθεί σε άλλη περίπτωση δίκης στη χώρα μέχρι τώρα.
Ουσιαστικά οι δικηγόροι επικαλέστηκαν την αλλαγή των δικονομικών δεδομένων της 23ης Δεκεμβρίου του 2010, με την οποία εξαιρείται η απευθείας κλήτευση σε υποθέσεις υπηρεσιακών κακουργημάτων, όπως οι κατηγορίες με τις οποίες είχαν παραπεμφθεί οι έξι κατηγορούμενοι.
Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών θα κρίνουν εξ αρχής αν και με ποιες κατηγορίες θα παραπέμψουν σε δίκη τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο συνήγορος του πρώην δημάρχου, Παντελής Φουρφουλάκης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «τελικά το Συμβούλιο Εφετών δεν θα παραπέμψει τον πρώην δήμαρχο».
Ο Δήμος Ρεθύμνου παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το ταμειακό έλλειμμα, το πραγματικό ποσό του οποίου έχει προσδιοριστεί σε 963.360,85 ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα εκτιμώνται με βάση το μέχρι σήμερα κατηγορητήριο στα 400 χιλιάδες ευρώ.
Σε δίκη είχαν παραπεμφθεί:
? Ο πρώην ταμίας του Δήμου, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ? εξακολούθηση, κατ? επάγγελμα και κατά συνήθεια και για πλαστογραφία κατ? εξακολούθηση, κατ? επάγγελμα και κατά συνήθεια.
? Ο πρώην δήμαρχος, για απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ? εξακολούθηση, κατ? επάγγελμα και κατά συνήθεια
? Δύο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας για απιστία
? Δύο υπάλληλοι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για συνέργεια σε απιστία.


Kallikrates Chania:ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-Δικογραφία για ταμειακό έλλειμμα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου