Εκδηλώσεις για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Όπως δημοσιεύτηκε την 22-11 -2011 στο flashnews.gr

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, η ετήσια εκδήλωση που γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Επετειακή ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, Γεώργιος Μαριδάκης.

Θα ακολουθήσει ο Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Ζαχαρίας Πιστόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Αναφορά στο έργο της επικείμενης αποκατάστασης της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναγόρευση του Ιωάννη Σκαλίδη σε εταίρο του Ιδρύματος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 11:30, θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία (11:00) στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ θα ακολουθήσει πομπή για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Έπειτα από την τελετή έπαρσης της Σημαίας, ο Δήμαρχος Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκης, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όπου θα γίνει  παρουσίαση νέων εκθεμάτων.

Kallikrates Chania: Εκδηλώσεις για την επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου