ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-Σφράγισμα καταστημάτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Λειτουργούσαν χωρίς άδεια για... χρόνια διάφορα καταστήματα στα Χανιά, στα οποία -την τελευταία χρονιά- ο Δήμος προχώρησε στο σφράγισμά τους. Στους 11 μήνες του 2011 έχουν καταγραφεί 15 οριστικές σφραγίσεις και άλλες 15 προσωρινές από τη Δημοτική Αστυνομία, που αφορούν επιχειρήσεις που δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες ή που είχαν προχωρήσει σε υγειονομικές παραβάσεις ή παραβάσεις που αφορούν την ηχορρύπανση.
Παράλληλα, ανάμεσα στις 120 νέες άδειες, που δόθηκαν μέχρι προχθές, υπήρχαν πολλές που αφορούσαν καταστήματα που δεν είχαν άδεια, αλλά έσπευσαν να τις εκδώσουν.
«Οι παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αστυνομία και οι έλεγχοι που γίνονται αυτεπάγγελτα σε όλα τα καταστήματα έχουν αυξηθεί και πάρα πολλά από αυτά που δεν είχαν καθόλου άδεια, μετά τη συνεχή κίνηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ξέροντας ότι γίνονται έλεγχοι προχώρησαν στην έκδοση αδειών και  στην τήρηση της νομοθεσίας», δηλώνει ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, κ. Μανούσος Λιονάκης.
Αναφορικά με το σφράγισμα καταστημάτων από την 1/1 έως τις 29/11, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, έγιναν τα παρακάτω:
- Οριστικές σφραγίσεις:  Εχουν γίνει 15 οριστικές σφραγίσεις σε καταστήματα χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. «Αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία άδεια, είχαν ανοίξει... έτσι. Ορισμένα από αυτά ήταν πολλά χρόνια· ένα χαρακτηριστικά ήταν 10 χρόνια ανοιχτό χωρίς άδεια!», λέει ο κ. Λιονάκης. Σημειώνεται ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από το κλείσιμο, υπάρχουν και διοικητικά πρόστιμα. Από τις δεκαπέντε επιχειρήσεις σε τρεις εξ αυτών εκτελέσθηκε η σφράγιση και στη συνέχεια αποσφραγίσθηκαν μετά από έκδοση άδειας, τρεις παραμένουν σφραγισμένες και άλλες εννιά έκλεισαν.
- Προσωρινές σφραγίσεις: Εχει αποφασιστεί η σφράγιση 15 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 13 έχουν σφραγιστεί και δύο έχουν ανακληθεί λόγω προσκόμισης αθωωτικών μηνύσεων και δύο λόγω  αλλαγής ιδιοκτήτη. «Σε γράφουν για ηχορρύπανση από μουσική μία φορά, δύο, την τρίτη έχει σφράγισμα για 10 ημέρες, αν σε ξαναπιάσουν έχεις 20 ημέρες σφράγιση, την τρίτη φορά 30 ημέρες σφράγιση και μετά πας για οριστική διακοπή λειτουργίας του καταστήματός σου», λέει ο αντιδήμαρχος.
Οπως επισημαίνει ο κ. Λιονάκης, στόχος του Δήμου Χανίων είναι «η εύρυθμη λειτουργιά της αγοράς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταστήματα χωρίς άδειες».Kallikrates Chania:FROM THE MUNICIPAL POLICE-sealing of shops
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου