ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΧΑΝΙΩΝ-Νέα κινητοποίηση ενάντια στον φόρο ακινήτων

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Να μην πληρώσουν το «χαράτσι» της Δ.Ε.Η. και κανένα άλλο φοροεισπρακτικό μέτρο «που εξαθλιώνει τη ζωή των εργαζομένων», κάλεσαν χθες τους εργαζομένους, τη νεολαία και τους ανέργους, εργατικά σωματεία και Αγροτικοί Σύλλογοι, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Δ.Ε.Η. στα Χανιά.
Νωρίτερα, μέλη της ομάδας Χανίων «Δεν πληρώνω τα χαράτσια - ανυπακοή στα σχέδια εξόντωσής μας», βρέθηκαν στη Δ.Ε.Η. και ενημέρωσαν τον κόσμο για τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και την εκδίκαση της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να μην πληρώσει τον φόρο για τα ακίνητα.

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» 
Την κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι τέως Δήμου Αρμένων και Μηθύμνης, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων και Μεσκλών, αλλά και τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, ενώ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. 
«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όλα αυτά τα μέτρα και τα χαράτσια, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί, τα 2 δισ. που πάνε να κόψουν από την Υγεία, τα παιδιά στο σχολείο, που φτάνουν στο σημείο να λιποθυμάνε από την πείνα ή να τρέμουν μέσα στις τάξεις γιατί δεν έχουν θέρμανση, όπως και οι ουρές των απολυμένων στον ΟΑΕΔ, είναι αποτέλεσμα ακριβώς της ίδιας πολιτικής. Μιας πολιτικής που έχει στόχο μόνο το κέρδος μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών», επεσήμανε στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων, Αντζελα Αλαμάνου και πρόσθεσε ότι ο λαός θα πρέπει να αντισταθεί με κάθε τρόπο.
«Ολη αυτή η πολιτική δεν αντιπαλεύεται παρά μόνο με μαζικότητα και οργάνωση του ίδιου του λαού. Της φτωχής αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των εργατών, των γυναικών και της νεολαίας. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μόνο οργανωμένα και μαζικά μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε η κα Αλαμάνου και πρόσθεσε πως μέσα από τη στάση του ο λαός «μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να δουλεύει μαζικά και οργανωμένα».
«Πρέπει να το δούμε σαν ευκαιρία για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, αλλά και στους άλλους που είναι γύρω μας και φοβούνται ή τρομοκρατούνται ότι είμαστε δίπλα τους», ανέφερε η κα Αλαμάνου και συμπλήρωσε: «Τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζομένους να μην πληρώσουν τίποτα όσον αφορά το χαράτσι, κανένα από τα χαράτσια ούτε τα επόμενα που θα έρθουν και έχουν εξαγγείλει για το 1ο εξάμηνο του 2012. Τα σωματεία θα είναι δίπλα τους είτε σημαίνει ότι θα κάνουμε αλυσίδες έξω από κάθε ρολόι και κάθε σπίτι για να μην κοπεί το ρεύμα είτε σημαίνει ότι θα μαζικοποιήσουμε την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου και δεν θα επιτρέψουμε να δουλέψει ούτε εργοστάσιο ούτε καράβι ούτε επιχείρηση ούτε σχολείο».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου τέως Δήμου Μηθύμνης, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, κάλεσε τους αγρότες να μην πληρώσουν τον φόρο για τα ακίνητα και να προχωρήσει σε μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χωριό.
«Να μην φοβηθεί τίποτα ο κόσμος. Ούτε τις απειλές ότι θα του κόψουν το ρεύμα. Οταν είμαστε συντονισμένοι και οργανωμένοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Απόδειξη ότι έχουν αρχίσει να υποχωρούν, λέγοντας ότι θα εξαιρέσουν ορισμένους, ότι θα το ξαναδούν του χρόνου κ.λπ. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Εάν δεν τους αποτρέψουμε σε αυτό το χαράτσι, έρχονται καινούργια σχέδια, όπως για παράδειγμα την καθιέρωση βιβλίων εσόδων - εξόδων για τους αγρότες που σημαίνει ότι δεν θα ξαναπάρουν Φ.Π.Α.», τόνισε ο κ. Τσουρουνάκης και πρόσθεσε ότι «το μόνο που μας μένει είναι η αντίδραση για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας».

Το κίνημα «Δεν πληρώνω»
Νωρίς το πρωί -χθες- μέλη του Κινήματος «Δεν πληρώνω» βρέθηκαν έξω από τη Δ.Ε.Η. στα Χανιά και κάλεσαν τον κόσμο να μην πληρώσει το «χαράτσι» και να αντιδράσει συλλογικά στο μέτρο. Παράλληλα, ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, τους πολίτες για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, αλλά και για την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.


Kallikrates Chania:ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΧΑΝΙΩΝ-Νέα κινητοποίηση ενάντια στον φόρο ακινήτων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου