ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗ-Παρουσίαση υποψηφίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 24-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Το Εμπορο-βιομηχανικό Επιμελητήριο «χρειάζεται αγωνιστές που τους έχει το ψηφοδέλτιό μας και όχι 'αξιόπιστους συνομιλητές'», τόνισε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος, Νίκος Παπαντωνάκης, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού του, «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
Ο κ. Παπαντωνάκης επεσήμανε ότι «οι εκλογές στο Επιμελητήριό μας γίνονται σε μια εποχή πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που είχε σαν συνέπεια την πιο άγρια επίθεση ενάντια στη μικρομεσαία επιχείρηση και την τεράστια ανάπτυξη των πολυεθνικών και των υπερκαταστημάτων που σε ορισμένα είδη ελέγχουν πάνω από το 85% του αντίστοιχου τζίρου. Αυτό είναι η συνέπεια της πολιτικής που άσκησε η Ε.Ε. που συναποφάσισαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Ο κ. Παπαντωνάκης υπογράμμισε ότι σήμερα «η μικρή βιοτεχνία βρίσκεται σε ασφυξία, τα βιοτεχνικά πάρκα αποτελούν άπιαστο όνειρο, τα εγχώρια βιοτεχνικά προϊόντα εκτοπίζονται από τα εμπορεύματα των μονοπωλίων και η οικοδομή φυτοζωεί. Μας αποκαλούσαν ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και έπεσαν πάνω μας σαν ακρίδες. Η εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, η συνάφεια, η περαίωση, τα νέα χαράτσια στο εισόδημα, στην επιχείρηση, στην κατοικία, το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, η αύξηση του Φ.Π.Α.».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» υπογράμμισε ότι «οι πλειοψηφίες που διοικούν τα Επιμελητήρια όλες μαζί -και του δικού μας- έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ανεξάρτητα αν παρίσταναν τους ανεξάρτητους και αδέσμευτους».
Και πρόσθεσε: «Στο Επιμελητήριό μας κατεβαίνουν άλλοι δύο συνδυασμοί. Ούτε εμείς, ούτε αυτοί είναι 'νέοι'. Ολοι μας έχουμε ιστορία στον χώρο των μικρομεσαίων και με βάση τη δράση μας και τις θέσεις μας καλούμαστε να κριθούμε στις εκλογές του Ε.Β.Ε. Χανίων. Τι έκαναν και οι δύο συνδυασμοί όλα αυτά τα χρόνια, ο ένας από τη θέση της διοίκησης του Ε.Β.Ε.Χ. και ο άλλος από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης; Μοναδικός τους στόχος και αγώνας το 'κοκάλισμα' των προγραμμάτων, ανεξάρτητα αν αυτά κάλυπταν τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και απευθύνονταν πάντα σε ένα μικρό κύκλο ημετέρων».
Ο κ. Παπαντωνάκης σημείωσε ότι «το Επιμελητήριο, η ΟΕΣΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πάνε χέρι - χέρι με τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης δήλωνε ότι η ΕΣΕΕ θεωρεί την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ως ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι το τέλος του οικονομικού αντεξούσιου της χώρας μας», υπενθύμισε ο κ. Παπαντωνάκης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η 'Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία' συμμετέχει στις εκλογές στο Ε.Β.Ε.Χ. όχι μόνο για μια καλύτερη διαχείρηση, αλλά για να αγωνιστεί να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να συσπειρώσει τους συναδέλφους να παλέψουμε να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική, να αγωνιστεί και να οργανώσει την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών σε συνεργασία με τα σωματεία για να αξιοποιήσουμε τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής (συγκοινωνίες - μεταφορές - ενέργεια - νερό - λιμάνια κ.λπ.). Η ενίσχυση της 'Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας' μπορεί να βάλει εμπόδια στις συμβιβασμένες διοικήσεις, να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες και να ενημερώνει τα μέλη του για το τι συμβαίνει το Επιμελητήριο Χανίων. Χρειάζεται αγωνιστές που τους έχει το ψηφοδέλτιο μας και όχι 'αξιόπιστους συνομιλητές'», κατέληξε ο κ. Παπαντωνάκης.

Ο συνδυασμός

Τμήμα Εμπορικό
• Bασιάδης Κων/νος, εμπόριο ειδών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
• Βουρλάκης Νικόλαος, εμπορία οικοδομικών υλικών.
• Γιοβάνογλου Παναγιώτης, εμπορία χρωμάτων και σιδηρικών.
• Μάλμος Αντώνιος, εμπόριο μοτοποδηλάτων - μοτοσυκλετών.
• Μπενάκης Πέτρος, εμπορία αγροτικών εφοδίων.
• Παπαντωνάκης Νικόλαος, εμπόριο σιδηρικών, υδραυλικών, ειδών υγιεινής.
• Χελιουδάκης Ιωάννης, εμπορία ποδηλάτων.

Τμήμα Μεταποιητικό
• Γιαγκουδάκης Αντώνιος, ζαχαροπλαστείο.
• Μαυράκης Σταύρος, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
• Μελισσάκης Παύλος, ελαιουργείο.
• Περάκη Γαλάτεια, εργαστήριο κατασκευής υφαντών.
• Περράκης Αντώνιος, κομμωτήριο.
• Πετράκης Χαράλαμπος, μηχανικός αυτοκινήτων.

Τμήμα Υπηρεσιών
• Παπαδάκης Εμμανουήλ, πρακτορείο ΟΠΑΠ.
• Παπαδάκης Ιωάννης, εκδότης εφημερίδας.
• Σγουράκη Ευφροσύνη, κτηματομεσίτης.Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗ-Παρουσίαση υποψηφίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου