ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΒΑΛΥΡΑΚΗ-Στελέχωση ιατρείων στον Νομό Χανίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 30-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Στο Π.Ε.Π. «Κρήτης - Νήσοι Κρήτης - Αιγαίου 2007 - 2013» θα ενταχθεί η δημιουργία των δύο πολυδύναμων ιατρείων, Πλατανιά και Καντάνου με εγκεκριμένες από το ΚΕΣΥΠΕ θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ οι χώροι για την ανέγερσή τους θα παραχωρηθούν από τον Δήμο Πλατανιά και τον τέως Δήμο Πελεκάνου αντίστοιχα. Αυτό απαντά ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης. Σχετικά με τη στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων Αλικιανού και Δελιανών, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει, ότι η γιατρός Γενικής Ιατρικής που υπηρετεί ως μόνιμη στο Π.Ι. Αλικιανού και βρίσκεται σε άδεια, θα επιστρέψει στην υπηρεσία της τον Μάρτιο του 2012, ενώ οι ανάγκες του ιατρείου σήμερα καλύπτονται μία φορά την εβδομάδα από γιατρό του Κ.Υ. Καντάνου.
Αναφορικά με το περιφερειακό ιατρείο Δελιανών, το οποίο είναι διθέσιο, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι μια θέση είναι καλυμμένη από τις 30 Ιουνίου 2011 με ιατρό αποσπασμένο από το Νοσοκομείο Χανίων, ενώ η δεύτερη που κενώθηκε λόγω αιφνίδιας παραίτησης του γιατρού θα προκηρυχθεί σύντομα από το Υπουργείο. Για τη στελέχωση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά, που πρόκειται να δημιουργηθεί μετά την κατάργηση του περιφερειακού ιατρείου Γερανίου και θα εξυπηρετεί τις περιοχές Γεράνι, Μόδι, Βρύσες Κυδωνίας, Μανωλιόπουλο και Πλατανιά, αναφέρει ότι αυτό θα στελεχωθεί με το αντίστοιχο προσωπικό, οι θέσεις του οποίου έχουν εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ ως εξής:
Κλάδος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ: 4 θέσεις ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, 1 θέση ειδικότητας Παιδιατρικής. Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό: 2 θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτικής, 1 θέση Τ.Ε. Ραδιολογίας Ακτινολογίας, 1 θέση Τ.Ε. ιατρικών Εργαστηρίων. Τέλος, σχετικά με τη δημιουργία του περιφερειακού πολυδύναμου ιατρείου Καντάνου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις περιοχές Παλαιόχωρας, Κουντούρας, Βουτά, Σαρακήνας, Βουθιανών και Σκλαβοπούλας θα χρηματοδοτηθεί και αυτό από το Π.Ε.Π. «Κρήτης - Νήσοι Αιγαίου», ενώ οι θέσεις που έχουν εγκριθεί για τη στελέχωση του προσωπικού του συγκεκριμένου ιατρείου είναι ίδιες σε αριθμό και ιδιότητες με τις αντίστοιχες του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά.Kallikrates Chania:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΕ ΒΑΛΥΡΑΚΗ-Στελέχωση ιατρείων στον Νομό Χανίων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου