ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-Αγωνία για το μέλλον των σφαγείων

Όπως δημοσιεύτηκε την 23-11-2011 στο www.haniotika-nea.gr

Την αγωνία της για την υπόθεση των σφαγείων εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε προχθές, η απερχόμενη Διοίκηση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων.
Στο μεταξύ, χθες οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, Γιώργος Βενετάκης, ερωτηθείς, στο πλαίσιο της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, για το θέμα των σφαγείων και τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την αξιοποίηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (η προθεσμία λήγει τέλος του 2011) προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Οσον αφορά την επιδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αναλάβει τη διαδικασία ο Δήμος Χανίων και μας έχει υποσχεθεί ότι, αφού θα 'τρέξει', θα προλάβουμε. Ναι μεν έχουμε καθυστερήσει με όλα αυτά τα εμπόδια που έχουν μεσολαβήσει, αλλά έχουμε τη δέσμευση από τον Δήμο ότι θα προλάβουμε τις προθεσμίες για να ενταχθούν τα σφαγεία στο πρόγραμμα».
Συνεχίζοντας ο κ. Βενετάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο θέμα των σφαγείων, ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πλέον μπορούν οι διαδικασίες να προχωρήσουν. 
«Ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε γιατί είναι ένας χρόνος που έχουν κλείσει τα σφαγεία και παρουσιάζονται συνεχώς εμπόδια», είπε ο κ. Βενετάκης σχετικά και πρόσθεσε: «Τα σφαγεία θα έπρεπε να έχουν ήδη εκσυγχρονιστεί και να λειτουργούν. Το κυριότερο είναι ότι δεν πέρασε από το Συμβούλιο, διότι καταψηφίστηκε από συγκεκριμένα άτομα της μειοψηφίας με συνέπεια να καθυστερήσουμε 2 μήνες. Στη συνέχεια, αφού πέρασε από το Συμβούλιο προσέφυγαν τόσο ο Σύλλογος των Κρεοπωλών όσο και ο ιδιώτης που δραστηριοποιείται στον Νομό μας, με αποτέλεσμα πάλι να καθυστερήσουμε. Ωστόσο, έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια αυτά και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε έστω και καθυστερημένα».
Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους κρεοπώλες, στην οποία έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βενετάκης διευκρίνισε πως «για τη συνεργασία με τους κρεοπώλες εμείς είπαμε ότι, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εκσυγχρονισμού και είναι έτοιμα, τότε θα καλέσουμε τους κρεοπώλες να συνεννοηθούμε όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία που τους αφορά και αυτούς».
Να σημειώσουμε τέλος ότι η εκλογική διαδικασία και η καταμέτρηση ψήφων για την ανάδειξη νέου  9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων συνεχίζονταν έως αργά χθες το βράδυ.



Kallikrates Chania:ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-Αγωνία για το μέλλον των σφαγείων
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου