Έτοιμος ο δήμος Πλατανιά για ένταξη έργων στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Υπαίθρου

Όπως δημοσιεύτηκε την 26-11 -2011 στο flashnews.gr

Έτοιμος για να εντάξει έργα στο πρόγραμμα της Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Υπαίθρου, είναι ο Δήμος Πλατανιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  στο οποίο όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά δίνε τη δυνατότητα σε κάθε δήμο να υποβάλει ένα σχέδιο ολοκληρωμένων δράσεων που θα εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι χρηματοδοτήσει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνονται υπό προϋποθέσεις ΕΣΠΑ γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι προτάσεις των δήμων πρέπει να είναι ολοκληρωμένες αλλά και να συνοδεύονται από μελέτες που θα τις καθιστούν ώριμες προς υλοποίηση.

Ο κ. Μαλανδράκης χαρακτηρίζει πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς με αυτό τον τρόπο δείχνει το ενδιαφέρον του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης για την ενδοχώρα.

Οι δράσεις που θα επιχειρήσει να αναπτύξει με τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά, αφορούν παιδικό σταθμό, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κοκ.

Ο κ. Μαλανδράκης τόνισε πως αυτές οι δράσεις πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα ενιαίο σχέδιο για το δήμο Πλατανιά, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προϋπόθεση της ωριμότητας του έργου προκειμένου αυτό να χρηματοδοτηθεί.

Το ύψος των κονδυλίων που αναμένεται να διατεθούν στον κάθε δήμο θα αγγίζει στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κονδύλι για όλη την Κρήτη φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Kallikrates Chania: Έτοιμος ο δήμος Πλατανιά για ένταξη έργων στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Υπαίθρου
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου