52o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης: Περιφερειακές εκδηλώσεις στα Χανιά

Όπως δημοσιεύτηκε την 28-11 -2011 στο neatv.gr



Η μηνιαία εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Χανίων παρουσιάζουν στα Χανιά το 52ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το θεσμό των Περιφερειακών Εκδηλώσεων, η γιορτή του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποκτά άλλη διάσταση. Αγγίζει κινηματογραφόφιλους σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει έναν διάλογο δημιουργών και κοινού που δεν περιορίζεται στο δεκαήμερο της διοργάνωσης, αλλά αναπτύσσεται σε βάθος χρόνου.
Απ’ όλη την ελληνική περιφέρεια, εισπράττουμε την ανάγκη των θεατών, να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις του παγκόσμιου σινεμά, με τις πιο τολμηρές κινηματογραφικές φωνές απ’ όλο τον κόσμο, με ταινίες που ψυχαγωγούν, προβληματίζουν, καθρεφτίζουν τη σύγχρονη πραγματικότητα με ευαισθησία και ειλικρίνεια. Με όχημα αυτόν ακριβώς τον κινηματογράφο, ανεξάρτητο, πρωτοποριακό, το Φεστιβάλ ανοίγει έναν πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της έδρας του θεσμού και των πόλεων της περιφέρειας, μεταφέροντας εικόνες, από κάθε πλευρά του πλανήτη και φυσικά κι από την Ελλάδα, μέσα από μια επιλογή ταινιών ελλήνων δημιουργών.
Νέες πόλεις, απ’ τη Βόρειο Ελλάδα έως την Κρήτη, αλλά και Καταστήματα Κράτησης και Ιδρύματα Αγωγής, χώροι στους οποίους τα καλλιτεχνικά μηνύματα, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτα, αλλά και αναγκαία, γίνονται φέτος σταθμοί στο ταξίδι των Περιφερειακών Εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να διευρύνει τις κινηματογραφικές του εικόνες.

Στις πόλεις που παίρνουν γεύση από το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι για μια ακόμη χρονιά και τα Χανιά όπου θα γίνουν προβολές από 28 και 29 Νοεμβρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι σε καθημερινές προβολές από 18:15 έως 23:00.

Οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 28-11-2011

F.L.S. 18:00

Σκηνοθεσία:Θάνος Τσαβλής Σενάριο:Θάνος Τσαβλής

Διεύθυνση Φωτογραφίας:Θάνος Τσαβλής

Μοντάζ:Θάνος Τσαβλής

Ήχος:Οδυσσέας Ντράγιερ

Μουσική:Θωμάς ΛιςΚαλλιτεχνική

Διεύθυνση:Θάνος ΤσαβλήςΚοστούμια:Θάνος Τσαβλής

Μακιγιάζ:Γωγώ Θεοδωρίδου

Με τους:Θάνος Τσαβλής (άντρας), Λουκία Τζωρτζοπούλου (Μιζούνο), Γιάννης Καρύτσας (Μπλάντι), Δήμητρα Μπαμπαδήμα, Μαρία Προεστάκη (κοπέλα), Μαριάννα Βαρβιάνη, Πάνος Ηλιακόπου - λος, Παναγιώτης Μάστορας, ΜάρωΜάνθου, Ιάκωβος Βρούτσης

Διάρκεια: 76’

Στο κοντινό μέλλον, ένας άνδρας συμμετέχει στο τουρνουά F.L.S., όπου δολοφόνοι απ’ όλο τον κόσμο μάχονται για δόξα και χρήμα. Με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει ίσως την τελευταία μάχη της ζωής του.

Σούπερ Δημήτριος 19:15

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαιωάννου

Σενάριο: Αλέξανδρος Στογιάννης, Γιώργος
Παπαιωάννου, Σπυρίδων Παπαναούμ, Δημήτριος Παπαβασιλείου, Χαράλαμπος
Παπαποστόλου, Αργύρης Πούγκουρας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γεώργιος
Παπαιωάννου

Μοντάζ: Γεώργιος Παπαιωάννου, Δημήτριος Παπαβασιλείου

Ήχος:Μάριος Σκάλτσας

Μουσική: Δημήτριος Παπαβασιλείου

Καλλιτεχνική Διέυθυνση: Γεώργιος Παπαιωάννου

Κοστούμια: Όλγα Σφέτσα, Μακιγιάζ: Όλγα Σφέτσα

Με τους: Δημήτριος Βαϊνάς (Σούπερ Δημήτριος), Παρασκευάς Παπαδόπουλος (Κάπτεν Φ.ΡΟΜ),Όλγα Σφέτσα (Μαρία Μαγδάλω), Αναστάσιος Μασιάς (Τσόκο), Σπυρίδων Παπαναούμ(όχι ο Τσόκο ο άλλος). Διάρκεια: 109’

Σ’ ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος του περιοδικού «Χρυσή Ιερουσαλήμ», μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα το όνομα που του αξίζει το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι την τελική κορύφωσή της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.


Τρίτη 29-11-2011

Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια 18:15

Σκηνοθεσία: Αλέξης Τσάφας

Σενάριο: Zenaida Alfama

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου

Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς

Μουσική: Vasco Martins

Ήχος:Γιάννης Χριστοδουλάτος

Καλλιτεχνική Διέυθυνση: Manu Cabral

Κοστούμια: Βάσω Μανδελοπούλου

Μακιγιάζ: Alfama Medina

Με τους: Elisabete Goncalves (Bia), Laura Branco (Lili), Fonseca Soares (Calu).

Διάρκεια: 85’

O τίτλος της ταινίας Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια βασίστηκε σε μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού από το Πράσινο Ακρωτήριο (Cabo Verde). Μια κοπέλα επιστρέφει από την Ευρώπη στον τόπο της εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά και με τα φαντάσματα του παρελθόντος της: την τραυματική απουσία της μητέρας της, τη συμβίωση με τη μητριά της, την αναστάτωση που προκαλεί το ξύπνημα της εφηβείας της.

Συνείδηση 19:44

Σκηνοθεσία: Eρντέν Κιράλ

Σενάριο: Rasit Celicezer

Μοντάζ: Mustafa Presova

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Zekeriya Kurtulus

Ήχος: Mehmet Kilicer

Kαλλιτεχνική Διεύθυνση: Nazli Basekioglu

Με τους: Nurgul Yesilcay (Aydanur), Tulin Ozen (Songul), Murat Han (Mahmut)

Διάρκεια: 94’

Η ταινία εστιάζει σε μια παθιασμένη και πολύπλοκη ερωτική ιστορία που συνδέει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε μια μικρή πόλη και προσπαθούν να επιβιώσουν αποκλειστικά με την εργασία τους. Η Αϊντανούρ είναι μια νεαρή γυναίκα που μένει στην Ανατολία και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ αυτό που η ζωή έχει ή δεν έχει να της προσφέρει. Στο μεταξύ, ο Μαχμούτ βρίσκεται ανάμεσα στην Αϊντανούρ και στη γυναίκα του, τη Σονγκούλ. Ωστόσο, η Αϊντανούρ αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει την καρδιά του. Οι δρόμοι αυτών των δύο θα διασταυρωθούν σ’ ένα καπηλειό..

Σωτηρία 21:20

Σκηνοθεσία- Σενάριο: Ιάσων Τζαβέλλας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου

Μοντάζ: Μαργαρίτα Μηλιώρη

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Μουσική: Γιώργος Φασκιώτης

Με τους: Λεφτέρης Τσάτσης, Λεμονιά Γιανναρίδου ( Έλλη), Νίκος Καραθάνος (άνθρωπος), Nancy Mcguire (Σωτηρία), Θάνος Χρόνης (ζωγράφος), Μαρία Γούλα (Μαρία), Γιάννης Χρόνης (Γιάννης),
Δημήτρης Μαυρίδης (χωρικός), Λάζαρος Μαυρίδης (χωρικός), Σταυρούλα Ντέμκα
(αγρότισσα), Δημήτρης Τριανταφύλλου (χωρικός)

Διάρκεια: 91’

Ανεξήγητοι λόγοι οδηγούν ένα συνηθισμένο ζευγάρι αστών να επιλέξει ως τόπο διακοπών του ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Μέσα από μία σειρά μεταφυσικών γεγονότων, έρχονται αντιμέτωποι με το αδιέξοδο της σχέσης αλλά και της ίδιας τους της ύπαρξης. Η αναζήτηση διεξόδου οδηγεί τους πρωταγωνιστές στα πρόθυρα οριακών καταστάσεων και ακραίων επιλογών. Πλησιάζοντας στα άκρα της λογικής, η πραγματικότητα χάνεται μέσα στο υποσυνείδητο στην προσπάθεια αναζήτησης της Σωτηρίας.

Η διοργάνωση στα Χανιά γίνεται με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Ομάδας Χανίων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ της μηνιαίας εφημερίδας Πυξίδα της Πόλης και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Χορηγοί Επικοινωνίας : Χανιώτικα Νέα / Δίκτυο 915 fm / Real super fm 896 / Πυξίδα της Πόλης


Share Kallikrates Chania:52o Film Festival Thessaloniki / Thessaloniki: Regional Events in Chania
click here to translate article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου