Οξυμμένα τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Όπως δημοσιεύτηκε την 25-4 -2012 στο neatv.gr

Για αδικαιολόγητη ανοχή καταγγέλλει σε επιστολή του την Δημοτική Αρχή Χανίων ο Σύλλογος Κατοίκων της Παλιάς Πόλης σχετικά με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, τα καταστήματα αυτά τους προκαλούν σημαντική όχληση και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.
Παράλληλα στην επιστολή οι κάτοικοι θέτουν και το ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας στην Παλιά Πόλη.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είχαν συνάντηση την Μεγάλη Εβδομάδα με τον Δήμαρχο Χανίων και –όπως γράφουν στην επιστολή τους-  «γενική διαπίστωση όλων μας ήταν, ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή και μέριμνα από την πλευρά του Δήμου για τους κατοίκους της παλιάς μας πόλης, τονίστηκε δε και η αδικαιολόγητη ανοχή του Δήμου στις παθογένειες των προβλημάτων».

Στη συνέχεια της επιστολής υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «διαπιστώθηκε η πλήρης ανικανότητα του Δήμου για τη λύση των τεράστιων προβλημάτων που απασχολούν και διαταράσσουν την καθημερινή ζωή μας».

Ακόμη, υπενθυμίζουν τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως:
-Ηχορύπανση (διατάραξη της κοινής ησυχίας) «μέχρι πρωίας από καταστήματα χωρίς άδεια μουσικής».
-Κατάληψη «δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων με αποτέλεσμα τη μη προσβασιμότητα στα σπίτια μας».
-Εγκληματικότητα. Αναφέρουν ότι «την παραμονή της Ανάστασης γύρω από τον Ναό του Αγ. Νικολάου και άλλων Ναών της π. πόλης αρπάχθηκαν τσάντες γυναικών ηλικιωμένων και μη από μη νόμιμους αλλοδαπούς».
-Κυκλοφοριακό: Υποστηρίζουν ότι «προς χάριν
μερικών ειδών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αθετείτε τους νόμους και τις διατάξεις που αφορούν τις θέσεις στάθμευσης οι οποίες προορίζονται για τους κατοίκους της π. πόλης».
-Σκουπίδια και πλήρης ασέβεια στο μνημείο.

Καταλήγοντας αναφέρουν:

«Μας είπατε κύριε δήμαρχε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συνεργάζεται με τον Δήμο και έτσι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση καθώς και ότι η οικονομική κρίση είναι αιτία όλων των δεινών.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τον Δήμο και σας καλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως με ό,τι στοιχεία έχετε για το πότε ζητήσατε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και δε σας παρασχέθηκε.

Θα επισκεφτούμε στο άμεσο μέλλον την ΕΛ.ΑΣ. και θα θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
Κύριε δήμαρχε, θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να σας τονίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την όλη ασέβεια του μνημείου της παλιάς μας πόλης και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της».

neatv.gr - Β.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου